Hur rengör man receptbelagda glasögon ordentligt?

Olika typer av smuts finns på glasögonen dagligen. Damm, fett, fingeravtryck och mycket annan smuts påverkar synkomforten. Hur blir jag av med det? Ganska ömtåliga glasögonglas kräver särskild rengöring för att förhindra repor och för att bevara kvaliteten på glasen.

Ta väl hand om dina glasögonglas

Rengör dina glasögon med diskmedel

Varje år använder fler och fler av oss glasögon för att bota synproblem, för skydda hans ögon från sin datorskärm eller direkt solljus. Regelbunden rengöring är nödvändig, men alla rengöringsprodukter är inte lämpliga för linsvård. Faktum är att i närvaro av en aggressiv ingrediens, det kan skada linsbehandlingar, speciellt den antireflekterande beläggningen. de Diskmedel förblir den mest kända produkten för att effektivt rengöra ett par glasögon, tack vare dess avfettningsverkanochmild. För effektiv rengöring behöver du:

 • Diskmedel, helst utan fuktighetskräm;
 • Av neutral tvål icke-fuktande;
 • Av'ljummet vatten ;
 • a mikrofiberduk.

Innan rengöringen påbörjas måste händerna vara helt rena.

 1. Använd neutral tvål och ljummet vatten, tvätta händerna för att ta bort all smuts, fett eller rester av kosmetiska produkter (till exempel fuktkräm).
 2. När de är rena, torka dem med en handduk.

Detta steg är viktigt för att förhindra att dina fingrar smutsar ner linserna när du håller i glasögonen för att rengöra dem. Fortsätt sedan med att rengöra glasögonen:

 1. Kör först glasen under ljummet vatten. Denna första sköljning tar bort damm samtidigt som den förhindrar repor. Vattnet bör inte vara för varmt för att inte störa behandlingen av glasen. Å andra sidan tenderar kallt vatten att imma när man bär glasögon.
 2. Häll en droppe diskmedel på varje glas.
 3. Gnid försiktigt med fingrarna i cirkulära rörelser.
 4. När linserna är rena, gå vidare till ramen och sedan till tinningarna.
 5. Tvätta nässtöden med en tandborste eller bomullspad.
 6. Skölj noggrant med ljummet kranvatten, var särskilt uppmärksam på glasen.
 7. Skaka för att få bort så mycket vatten som möjligt.

När glasen är rena, använd en mikrofiberduk för att torka dem. Denna trasa torkar bort vattenrester och får även glasögon att glänsa.

Tvätta dina glasögon med sprayrengöringsmedel

Eftersom diskmedel och vatten inte alltid är inom räckhåll för resenärer och nomader, sprayrengöringsmedel är en lämplig lösning. För snabb rengöring ger denna produkt också ett överraskande resultat på nolltid. Den finns i apotek och bland optiker. Dedikerad för detta ändamål säkerställer det korrekt underhåll av glasögonen. För bästa resultat, här är stegen att följa:

 1. Spraya rikligt med produkten på varje sida av glasen.
 2. Använda en mikrofiberduk att torka genom att göra cirkulära rörelser för att minimera spår.

Specifika rengöringsmedel är avsedda för antireflexglas.

Applicera vit vinäger på glasen

de vit vinäger är en naturprodukt som uppskattas för sin kraft desinfektionsmedel och avfettningsmedel. Glasögonbäraren kan dra fördel av dess egenskaper för att rengöra glasögonens linser. Denna produkt är särskilt effektiv för att ta bort spår av fett. Dessutom väcker vit vinäger glansen av glasögon. Att göra detta :

 1. Blanda i lika stora mängder vit vinäger och stilla vatten.
 2. Häll blandningen i en sprayflaska och spraya glasen med lösningen.
 3. Torka med en mikrofiberduk egen.

Som sprayrengöringen som optikern erbjuder, det här hemgjord rengöringsmedel kan tas med var som helst, på jobbet eller i skolan.

Dagliga vanor för rena glasögon

Att stödja varaktighet glasögonglas är det viktigt att rengör dem dagligen. Varje morgon bör bäraren kontrollera linserna för spår av fett, damm eller andra föroreningar. Andra vanor bör också anammas:

 • Förvara genast glasen i deras fall så länge de inte bärs.
 • Främja hårda fall för att optimera skyddet av linser och grenar.

För valet av sitt fodral rekommenderas det att välja en som har en storlek som överensstämmer med glasögonens storlek. Faktum är att paret kan välta i en för stor låda och därmed riskera att skada den.

Från mikrofiberdukar erbjuds av optiker. Allmänt mjukare än sidentar de effektivt bort fläckar, damm och andra föroreningar. Att bevara deras effektivitet, dessa tyger ska tvättas 2 till 3 gånger i veckan. Stegen är som följer:

 1. Tvätta tyget med vatten och Diskmedel ;
 2. Skölj med vatten;
 3. Lufttorka.

Vissa glasögondukar av mikrofiber kan vara maskintvättad. Läs tillverkarens instruktioner för att verifiera korrekt underhållsmetod.

Saker att undvika när du rengör dina glasögon

Vissa dåliga vanor kan främja repor glasögon eller trasiga glasögon. För att underhålla dem ordentligt, här är åtgärderna som bör undvikas:

 • de risk för repor är mycket högre när glasögonen är kemtvättad. Gnugga inte glasögonen med din T-shirt eller skjorta på jobbet.
 • Fukta glaset med saliv rekommenderas inte heller. Ta istället med en spray för att felsöka i en nödsituation.
 • Undvik också sätt på dig glasögonen i en påse utan deras skyddsfodral.

Produkterna som används för rengöring ska också väljas noggrant. Ja, om de innehåller aggressiva komponenter, kommer de att ta bort behandlingarna på glasögonen, i synnerhet den av antireflexen. Att förbjuda :

 • de fönster tvättare ;
 • de multifunktionsrengörare ;
 • DE'aceton.

Torka också av dina glasögon med en pappershandukar Det är förbjudet att. Detta kan faktiskt orsaka uppkomsten av mikrorepor och avlagringar av ludd på glaset. Denna rekommendation gäller även för vävnader, den toalettpapper där den Pappersservetter.

Alla värmekällor bör också undvikas för att bevara behandlingen av glasen:

 • de hårtork ;
 • Ångan av ugn ;
 • Ånga från matlagning i köket.

I dessa fall rekommenderas att placera dina glasögon i sitt fodral tills förberedelserna är klara.