Hur man rengör krom ordentligt: ​​3 praktiska tips

Krom är ett material som vanligtvis tål nedsmutsning och korrosion. Den slipper dock inte angrepp från dåligt väder, snö, regn, kalksten och olika överdrivet nötande rengöringsprodukter. Det är därför viktigt att känna till de korrekta metoderna för framgångsrik rengöring och underhåll av krom.

Rengör och glänser krom

Periodisk kromrengöring

För att bevara kroms speciella glans är det viktigt att rengör ordentligt och regelbundet. För detta, a tvållösning är effektivt. Gör bara följande:

  1. Fyll en hink medVarmt vatten eller åtminstone ljummen;
  2. Lägg till det tvättmedel lämpligt för krom tills ytan blir täckt med mossa;
  3. Dyk hörnet av en mjuk svamp eller a icke-nötande trasa i den erhållna lösningen;
  4. Gnid lätt krom med en svamp eller en fuktig trasa, vilket gör regelbundna cirkulära gester och tvätta bara en liten sektion åt gången;
  5. Att torka omedelbart polerade den lilla delen innan du gick vidare till nästa avsnitt.

Rengör fläckar som är ganska svåra att ta bort

För att ta bort ganska motståndskraftiga fläckar, användningen av en tandborste istället för en mjuk svamp eller icke-slipande trasa är effektivt. Helt enkelt:
  1. Blöt tandborsten med tvållösning ;
  2. Skurning smutsen som finns kvar;
  3. Att torka varje gång den sektion som just har rengjorts med en handduk mycket ren genom att utföra små cirkulära gester för att se till att du inte lämnar några spår.

Glans krom

Efter varje rengöring krom kan den torkade ytan vara glansig för att få den att lysa mer. För att få ett tillfredsställande resultat följer du stegen nedan:
  1. Ta en aluminiumfolie, mjukare än krom;
  2. För den över den torra kromvidden för att få det att lysa lätt.

Istället för att använda aluminiumfolie,aluminiumoxid kan också göra susen. Denna produkt är effektiv för att ta bort alla mikroskopiska korn på kromytan och för att erhålla en gnistrande och jämn återgivning. Det räcker med att applicera det på en mycket ren trasa innan du gnuggar krom, alltid genom att utföra cirkulära rörelser för att undvika spår.