Hur justerar man temperaturen på ett kylskåp?

Praktiska råd för att reglera temperaturen i de olika zonerna i ett kylskåp.

Justera temperaturen på ditt kylskåp

Hur optimerar du temperaturinställningen i ditt kylskåp?

För att på bästa sätt bevara maten och garantera effektiviteten hos ett kylskåp på lång sikt är det viktigt att veta hur man justerar temperaturen i dess olika fack. En bra temperaturinställning i kylskåp möjliggör till exempel bättre och längre förvaring av mat samt bevarande av dess vitaminer och mineraler. En dåligt reglerad temperatur orsakar slöseri med energi och kan resultera i frysning av livsmedel, eller tvärtom en för tidig uppvärmning av de senare, vilket är särskilt farligt för vissa livsmedel i riskzonen, såsom fisk eller kött. Du bör också veta att termostaten i en frys inte nödvändigtvis fungerar på samma sätt som i kylskåpet.

Här är några praktiska tips för att justera temperaturen i de olika zonerna i ett kylskåp.

Vilken är den idealiska temperaturen för ett kylskåp?

Oavsett om det är ett statiskt kallt, omrört kallt eller ventilerat kallt kylskåp, måste kylens temperaturinställning vara väl optimerad för att konservera mat. Enligt en studie är den idealiska temperaturen för ett bra kylskåp 4 °C. Å andra sidan, för att hålla maten fräsch är det nödvändigt reglera temperaturen till 1 °C eller 5 °C. Dessa temperaturskillnader garanterar kvaliteten på maten. Dessutom har de förhindra att bakterier växer. Dessutom, för ett bättre resultat, är det nödvändigt att ta hänsyn till de olika fack i kylskåpet:

 • Den kalla zonen: denna zon är tillägnad rått kött och mejeriprodukter. Temperaturen i detta steg motsvarar 0 till 4 ° C.
 • Den kalla zonen: denna zon visar en temperatur nära +4 °C. Den rymmer bakverk, bakverk och mer.
 • de bin grönsaker : dess temperatur är runt + 4 ° C och + 6 ° C.
 • Kylskåpsdörren: i hela kylskåpet når denna del höga temperaturer som måste beaktas vid justering. I allmänhet är detta område avsett för drycker, yoghurt, smör etc.

Den idealiska temperaturen för en frys är uppenbarligen inte densamma.

Vad är ett ventilerat kylskåp?

Ett ventilerat kylskåp har den senaste tekniken när det gäller att hantera kylan i ett kylskåp. Tack vare en ventilationskolonn placerad i kylens bakvägg cirkulerar torr och kall luft kontinuerligt. Ett ventilerat kylskåp har också fördelen att maten förvaras längre, förutsatt att den är ordentligt förpackad, samtidigt som den förhindrar att bakterier sprids.

Vilken är den idealiska temperaturen för ett amerikanskt kylskåp?

Ett amerikanskt kylskåp är ett ganska stort kylskåp med stor förvarings- och förvaringskapacitet för mat. De har även genialisk utrustning, som dispensrar för vatten, isbitar eller krossad is. Temperaturinställningen för ett amerikanskt kylskåp beror på modellen: statisk kall, omrörd kall eller ventilerad modell. Ett amerikanskt ventilerat luftkylskåp ger till exempel en jämn temperatur.

Reglera temperaturen i ett kylskåp på en skala från 1 till 7

De flesta kylskåpstermostater låter dig ställa in temperaturen från "1" till "7". Det rekommenderas i allmänhet att hålla temperaturen mellan 0 °C och 4 °C och inte överstiga 7 °C.

För att korrekt justera enhetens temperatur finns det fyra metoder.

Den ideala temperaturen för ett kylskåp, en fråga om justering

För att korrekt justera temperaturen inuti enheten finns det fyra metoder beroende på typ av enhet och dess funktionalitet.

Kontrollera inställningen med en termometer

Det är vanligt att vissa kylskåp har en elektronisk termostat. Den är ofta inställd på 5°C. Det idealiska för ett bra kylskåp är dock att ha en temperatur på runt 0°C och 4°C. Allt du behöver är en kylskåpstermometer. Detta tillbehör är användbart för att ta temperaturen i varje fack i kylskåpet. Förresten, det går att hitta lätt. För att kontrollera temperaturen, ta med ett glas vatten och termometern. Här är stegen:

 1. Sänk ner termometern i glaset med vatten;
 2. Placera glaset i kylen på mitten;
 3. Vänta 5 till 8 timmar innan du kontrollerar den givna temperaturen.

För bästa verifiering bör termometern sänkas ner i vattenglaset. Det är viktigt att känna till den idealiska temperaturen för kylskåpet, dvs 2 till 4 ° C. Eftersom temperaturen i kylen inte är jämn måste du fortfarande vänta 5 till 8 timmar.

Vridomkopplarmetod för idealisk justering

Det här tricket är enkelt. Leta bara upp vridknapp. Vanligtvis finns det två vridomkopplare på denna enhet, en för frysen och en för kylskåpet. Ändå är det nödvändigt undvika stora temperaturvariationer. Detta kommer att påverka förbrukningen och kylens motor. Med andra ord är det nödvändigt att gradvis justera temperaturen. Vanligtvis har vridknapparna en standardtemperatur. Skrifterna "mini" och "maxi" är placerade på ratten på omkopplaren. För att reglera temperaturen i kylen är det bara att leka med strömbrytaren. För att nå en låg temperatur, vrid vredet till "max".

Å andra sidan måste du vrida ratten mot "mini" för att öka den. Med hänsyn till den hittade temperaturen är allt du behöver göra att justera den med vridomkopplaren. För att optimera inställningen är det nödvändigt att kontrollera med termometern om temperaturen är den rätta. För att göra detta måste du fortfarande vänta i 5 till 8 timmar. I händelse av att temperaturen inte är tillräcklig, tveka inte att leka med vridknappen för att testa inställningen. När ändringen är gjord markerar du inställningen med en outplånlig markör. På så sätt är det lätt att upptäcka.

Justeringsmetod med skjutreglaget för att justera temperaturen i ett kylskåp

Skjutomkopplaren är ett intressant alternativ för att behärska regleringen av husets kylskåp. Leta reda på skjutreglaget. Vanligtvis är detta en liten knapp med en serie siffror under eller på. För att justera temperaturen, följ bara tipsen nedan:

 1. Tryck omkopplaren åt höger för en låg temperatur.
 2. Tryck omkopplaren åt vänster för en medeltemperatur.
 3. Sätt kylen i termometern i 5 till 8 timmar.
 4. Använd en permanent markör för att markera rätt temperatur.

Precis som med vridomkopplartricket kan du flytta omkopplaren åt höger eller vänster beroende på önskad temperatur. Vid oavsiktlig störning, hänvisa till märket. Varning! Temperaturen bör justeras sparsamt. En stor temperaturskillnad kan påverka enhetens funktion.

Elektronisk kontrollmetod för att reglera temperaturen i ett kylskåp

De elektroniska kontroller är användbara för att justera temperaturen i kylen. För att hitta kontrollpanelen, titta bara på toppen av enheten. Två pilar finns där. För att justera temperaturen på kylskåpet, tryck på höger- eller vänsterpilen. Det är lämpligt att välja en temperatur mellan 2 och 4 ° C. Dessutom är det bra att alltid kontrollera efter 5 eller 8 timmar med termometern.

Hur lång tid tar det för ett nytt kylskåp att bli kallt?

Det finns en viss väntetid innan du fyller din kyl eller frys när den precis har kopplats in. Det beror på dess transport, märke, typ av enhet. Väntetiden varierar mellan fyra timmar och tolv timmar. För en frys måste du i allmänhet vänta i minst 24 timmar.

Hur justerar man ett kallare kylskåp?

För att uppnå den idealiska inställningen för kylskåpet i huset finns det olika metoder. Det gäller att hitta den som passar bäst i kylen eller frysen beroende på märke och typ. För en svalare inställning är siffran "1" idealisk.

Hur fungerar en kylskåpstermostat?

Termostaten i ett kylskåp består av två block: det med siffror, antingen från 1 till 5, från 1 till 7 eller från 1 till 10 beroende på modell, med vilken temperaturen regleras, och ett annat som fångar temperaturen . Utseendet på frusna delar i kylen kan vara resultatet av felaktig justering, haveri eller fel på en termostat.

Andra rekommendationer för temperaturinställning

Det är användbart att skilja mellan frysen och "frysen". Eftersom frysen är speciellt avsedd för fryst mat måste temperaturen vara lägre än frysen. Om kyltemperaturen är -18 °C, bör frysens temperatur vara -12 °C. För att hålla produkterna bra är den bästa lösningen extrem kyla.