Hur rengör och underhåller man bestick?

Med tiden tenderar silverföremål att oxidera. Att hitta lösningen för att bevara sina skärvor är viktigt. Olika tips kan tas i beaktande så att ljuskronor, prydnadssaker eller andra prydnadsföremål i silver kan återfå sin första kvalitet. Det är upp till var och en att välja det tips som passar dem.

Rent bestick

Tandkräm: en enkel lösning för att polera silver

Silver förtjänar att deoxideras ofta så att dess färg och lyster inte förändras. Det är bäst att öva ekonomiska lösningar samtidigt som man tar hänsyn till skyddet av miljön. Olika produkter finns tillgängliga och är lätta att hitta i butiker för att hjälpa människor som letar efter lösningen för att få sitt bestick att glänsa. Ett av de framgångsrika tipsen är användningen av tandkräm. Närvarande dagligen i hemmen kan tandkräm anses vara en naturlig och enkel lösning.

 1. Ta en tub tandkräm och välj den vita;
 2. Sätt tillräckligt med pasta på en liten borste och gnugga försiktigt silverbeläggningen;
 3. Låt sitta i några minuter;
 4. Polera sedan med ett lämpligt papper utan att skynda för att inte lämna repor på föremålet;
 5. Rengör och kontrollera att det inte finns några spår kvar på föremålet med kranvatten;
 6. Återställ glansen av silverbestick genom att polera med en bit torr trasa.

Bakpulver för att rengöra bestick

de bikarbonat klassificeras också bland de mirakulösa produkterna som hjälper till att underhålla silverföremål. För ett tillfredsställande resultat:

 1. Fördela bikarbonatpulvret över de delar som ska behandlas av besticken;
 2. Ta en liten fuktig borste och gnugga steg för steg;
 3. Polera försiktigt och skölj med rent vatten efter operationen.

Om det erhållna resultatet inte motsvarar det förväntade:

 1. Använd en skål med varmt vatten med en skvätt bakpulver i;
 2. Låt silverföremålet stå en kort stund i den erhållna lösningen;
 3. Borsta försiktigt och skölj sedan med kranvatten.

Det erhållna resultatet är otvetydigt. Silverprydnaderna återfår sin lyster. Var försiktig med silver som innehåller stenar, eftersom denna ganska aggressiva praxis kan ha en inverkan på deras kvalitet.

Rengör besticken med vit vinäger

Används ofta för att rengöra olika föremål tack vare dess avfettningsegenskaper, den vit vinäger är en naturlig produkt som är lätt att hitta. Föroreningar och fläckar som fastnar på smycken eller andra silvertillbehör kan tas bort med vit vinäger.

 1. Ta en behållare som är tillräckligt djup och lägg i en tillräcklig mängd vit vinäger;
 2. Doppa silvertillbehören och smyckena som ska putsas i vätskan;
 3. Låt vila 12 timmar eller mer beroende på tillståndet för de objekt som ska bearbetas.

I vissa fall motstår vissa fläckar denna process. För att förstärka vinägerns verkan lite mer, tveka inte att värma den i några minuter utan att göra den varm. de uppvärmd vinäger är mer effektivt.

Citronens effekter på bestick

Behandla silverföremål med citron- är ett annat knep som fungerar. En produkt som är lätt att hitta på marknaden, citron används vanligtvis för konsumtion, men också för att polera silver. För att effekten av denna citrusfrukt ska vara tillfredsställande:

 1. Använd en tandborste och häll citronsaft i den;
 2. Polera kraftigt och låt stå så att effekten av citronen kan genomsyra silverbesticken så mycket som möjligt;
 3. Skölj med kranvatten och torka med en mjuk trasa.

Denna praxis tillåter Ge tillbaka detglans av något silverföremål utan att attackera dem. Citronrengöring är det mest praktiska sättet att ta hand om ädelstenssmycken.

Salt och saltvatten för att få silverbestick att glänsa

Svart smuts som fastnar på bestick kan behandlas med salt. Denna produkt är lätt att hitta och billig. För att ta itu med klibbiga uppgifter:

 1. Koka upp vattnet i en behållare;
 2. Sätta aluminiumfolie på botten av en ganska djup behållare och placera silverföremålet där för att brunna;
 3. Täck besticken med salt och häll det kokta vattnet över det;
 4. Slå in föremålet i folie och låt stå i några minuter;
 5. Tvätta slutligen silverföremålet med rent vatten och torka med en ren sämskskinn.

Vissa mormors medel kan implementeras för att ta hand om silverföremål. Öppen spis ask, Meudon vit eller Diskmedel… Det råder ingen brist på tips.

 • För personer som har en öppen spis i sitt hem kan askan användas för att ta bort smuts från bestick. Övningen är mycket enkel. Använd bara en borste för att skrubba föremål med aska som rengöringsmedel, tvätta väl och torka torrt på slutet.
 • de Meudon vit kan också utnyttjas. Den resulterande pastan hjälper till att rengöra silvertillbehör. Lägg pastan på delarna som ska behandlas och vaxa med papper tills föremålen återfår sin glans.
 • Vätskan som erhålls efter kokning av skivad potatis kan göra bestick mer gyllene. Använd lösningen för att tvätta och skölja föremål.

Det finns många tips som kan hjälpa även om du måste vända dig till enkla metoder. Diskmedel, öl innehåller även aktiva ingredienser för avfettning av silverprylar. Det är bara handläggningstiden som ändras beroende på vilken metod som används och skicket på det bestick som ska bearbetas. För små oxiderade prydnadssaker kan behandlingen pågå bara några minuter för ett bra resultat, medan för mycket oxiderade prydnadssaker måste behandlingen pågå i timmar så att tillbehören kan återställa sin skönhet. I alla fall bär skyddshandskar rekommenderas under hela rengöringen, eftersom de använda produkterna kan innehålla ganska aggressiva aktiva ingredienser och kanske inte stöds av handens hud. Det rengjorda silverföremålet kan sedan täckas med en klarlack som skyddar mot ytterligare oxidation.