Hur och varför använder man armeniskt papper?

Armeniskt papper har i århundraden erkänts för sina många dygder. Det är ett doftpapper som vanligtvis presenteras i form av en anteckningsbok som innehåller trettiosex förskurna remsor. Sammanlagt består partiet av cirka tiotusen ark som varumärket är tryckt på. Fokusera på Armenientidningen.

Fördelarna och nackdelarna med armeniskt papper

Ursprunget till armeniskt papper

Vanligtvis kommer armeniskt papper i form av liten anteckningsbok. För att förstå hur det fungerar och hur man använder det är det viktigt att känna till det historia och dess skapande.

Armeniskt papper kommer från slutet av 1800-talet. En kemist, som heter Auguste Ponsot, upptäcker under en resa till Armenien att ottomanerna brinner bensoin att desinficera och parfymera sina hem. Det handlar om aromatisk harts av styrax, en buske från Sydasien. Tillbaka i Frankrike anammade han denna traditionella praxis med hjälp av en farmaceut vid namn Henri Rivier. Den senare uppnår en imponerande upplevelse genom att göra lös bensoin i 90 ° alkohol. Genom att tillsätta några droppar parfym släpper lösningen en behaglig lukt. För att fungera som ett stöd använder den läskpapper absorberar blandningen perfekt. När den har bränts medium brinner långsamt utan att skapa en låga föder alltså den armeniska tidningen. Sedan 1885 har den armeniska papperstillverkningsprocessen varit förblir densamma. Företaget som tillverkar det kännetecknas av sitt hantverksmässiga och industriella kunnande.

Fördelarna med armeniskt papper

Det bör noteras att den armeniska tidningen består av 98% bensoin. Denna komponent utvinns från stammen på styraxen, en buske känd för sin renande egenskaper. Tidigare användes bensoin som en mot astma och hosta och som deodorant i traditionella hus. Sedan dess har armeniskt papper fångat flera andra dygder. Den är uppskattad över hela världen, speciellt för sin antiseptiska, helande, slemlösande och deodorantegenskaper.

Hur man använder det ?

Armeniens papper är lätt att använda. Helt enkelt ta loss en remsa och vik den till ett dragspel. Denna teknik underlättar förbränning. För att dra nytta av dess många fördelar är det faktiskt nödvändigt Bränn det dock uppmärksamma stödet. Observera att armeniskt papper brinner utan lågor. Men vid kontakt med en trasa eller annan typ av papper kan det brännas.

Under tillverkningsprocessen passerar armeniskt papper genom en saltlösning för att bromsa förbränningen. Således brinner den brända lamellen mycket långsamt och släpper en karakteristisk doft av bensoin och vanilj.

Armeniskt papper har sitt rykte att tacka för utförda experiment. Enligt fakta placerades en köttbit under en klocka på vilken armeniskt papper brann. Överraskande nog förblev detta kött intakt en vecka senare. I normala tider måste den dock ha ruttnat och sönderfallen. Sedan dess har armeniskt papper använts för dess desinficerande egenskaper.

Några fördelar med armeniskt papper

Denna produkt har byggt upp ett bra rykte över tid. Sedan urminnes tider, fram till idag, har den utnyttjats många gånger. Han är mest känd:

  • Inom parfymområdet

Detta är själva ursprunget till uppfinningen av armeniskt papper. Kunskapen i Montrouge-verkstaden förblir oförändrad. Armeniernas traditionella praxis är attraktiv än i dag. Bensoin, en väsentlig del av armeniskt papper, är högt ansedd för sitt parfym. Hans söta toner ge det en unik lukt. Vissa stora parfymmärken använder det som fixeringsmedel. Utan bensoinet från Laos skulle papperet från Armenien inte finnas där.

  • För böcker

DE'lukten av bokblad ändras efter ett tag. Nytt, det ger ifrån sig en doft som inte nödvändigtvis behagar alla. Utslitet luktar det unket, speciellt när bokhyllan saknar ventilation. För att avhjälpa dessa obehagliga lukter är armeniskt papper mycket effektivt. Allt du behöver göra är att ta bort en remsa från anteckningsboken och lägg det i mitten av boken. Den hartsartade lukten av bensoin sprider sig till de andra bladen. För reskontra måste du tillhandahålla flera lameller för att processen ska äga rum.

  • För deodorantändamål

Det väsentliga Armenienpappret gör huset till en renad och behagligt doftande plats. Det representerar ett alternativ billig jämfört med andra deodoranter som finns på marknaden. De senare har nackdelen att de i allmänhet innehåller förorenande ämnen. För en doftande och miljövänlig atmosfärArmeniskt papper är fortfarande den bästa lösningen. Förutom att det är naturligt utstrålar detta papper en söt doft i huset. Den finner alltså sin plats i alla rum:

  • I köket : För att undvika en obehaglig lukt i korgarna är det möjligt att passera dem genom röken från det armeniska papperet. Undvik brandrisken genom att undvika att placera bränt papper nära brännbara material.
  • I sovrummet : ibland kan garderoben lukta unket. Detta möglig lukt kan ha många källor, inklusive fukt. Oregelbunden användning av denna möbel eller infiltration av vattendroppar kan också vara orsaken. För att åtgärda detta, bränn ett ark armeniskt papper framför skåpet. För bästa resultat är det en bra idé att lämna skåpet öppet.
  • I badrummet : detta rum är föremål för konstant fuktighet, en källa till obehaglig lukt. För detta, under badet, rekommenderas det att bränna ett ark armeniskt papper för att rena den omgivande luften och främja avkopplande atmosfär. För älskare av söt parfym är det lämpligt att lämna ett lakan i servettlådorna.
  • På toaletterna : För att deodorisera detta rum är armeniskt papper särskilt effektivt. Genom att bränna lameller då och då gör detta knep det möjligt att ha en toalett som alltid luktar gott.

Produktens toxicitet

Armeniens papper måste vara används sparsamt. En stor dos kan ha motsatt effekt och vara skadligt för hälsan. Vari, 3 eller 4 remsor per vecka är tillräckligt rikligt. Om papperet är bränt i en oventilerat rum blir det skadligt. Dessutom gör dess ofullständiga förbränning det till en riskabel produkt. Senare forskning har faktiskt visat att rester av bensen och kolmonoxid frigörs vid förbränning, vilket kan orsaka migrän. Men av alla inomhusdeodoranter är armeniskt papper fortfarande det minst förorenande med den lägsta nivån av skadliga ämnen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found