Hur blir man av med myggor effektivt?

Även om flygande insekter som myggor inte utgör någon fara för människor, kan deras närvaro vara skadlig. Dessa små flugor är verkligen förknippade med ohälsosamma förhållanden. Om de är massvis närvarande i ett hem är det absolut nödvändigt att bli av med dem så snabbt som möjligt. Lyckligtvis finns det flera tips och produkter för att övervinna det.

Att bli av med myggor

Använder naturliga repellenter mot myggor

Myggor attraheras i allmänhet av mat och fukt. Dessa små flygande insekter kan till och med spendera timmar med att sväva över ett hem och leta efter vad de behöver. Deras närvaro kan då bli mycket störande och om de inte tas bort så snart som möjligt kan fastigheten invaderas. Det har faktiskt dessa insekter ett mycket snabbt återgivningsläge. En hona kan lägga upp till 1 000 ägg och det tar bara en dag för larverna att komma fram. Så om dessa flygande insekter finns i måttliga mängder i ett hem, krävs en omedelbar kamp för att förhindra dem från att fortplanta sig. För att göra detta finns flera insektsmedel kommersiellt tillgängliga. Men varje hushåll har möjlighet att bli av med myggor snabbt. Här är de vanliga produkterna som är effektiva för att driva dessa flygande insekter ut ur huset:
  • vit vinäger : denna vanliga produkt har många fördelar. Förutom dess huvudsakliga användningsområden i matlagning är vit vinäger en välkänt insektsmedel. Användningen av denna produkt för att jaga myggor är mycket enkel: häll 3 matskedar vit vinäger i en skål innan du lägger till Diskmedel och lite vatten. Ställ sedan skålen i det rum där myggorna är som mest närvarande. De kommer att attraheras av doften och fastnar i kompositionen.
  • Kryddnejlika : denna krydda används ofta för att stöta bort myggor, flugor, men även myggor. De senare stöts verkligen bort av lukten av nejlika. För att hålla dessa flygande insekter borta från fastigheten räcker det därför att sprida dem i rum eller på platser där skadedjur passerar. Fruktkorgen är till exempel ett bra ställe att strö ut några spikar på. Faktum är att myggor attraheras av frukt som lagras i ett kök. För mer effektivitet, dela en citron på mitten och plantera 11 kryddnejlika på varje del av citrusfrukten innan du placerar detta preparat i rummet som ska behandlas.
  • Kork : Kasta inte korken som stänger flaskan när du tar upp vinet. Observationer har verkligen visat det myggor gillade inte kork. För att jaga dessa skadedjur, placera helt enkelt korkproppar i ett hem, särskilt nära fönster. De hängs bäst på ett snöre för att avskräcka myggor från att komma in genom dörröppningar.

Anta god praxis för att bekämpa myggor

Vid angrepp av myggor behöver du inte tillkalla experter, du behöver bara ta rätt steg. Det är också viktigt att veta hur dessa skadedjur fungerar, som att de ständigt letar efter något att äta och är särskilt förtjusta i skadedjuret.fuktighet. För att bli av med det måste du därför:
  • Eliminera vattenkällor i fastigheten: detta är en av de första reflexerna att anta om myggor invaderar ett hem. Du måste med andra ord stänga av kranarna ordentligt, inte lämna en vattenpöl i diskhon eller i badkaret, tömma glasen som ligger och ständigt byta vatten i husdjursskålen. osv. Målet är därför attutrota fukt.
  • Lämna inte fönster öppna för länge: en byggnad behöver bra ventilation, men du behöver inte lämna fönsterluckor öppna hela dagen. Myggorna passar på att komma in, speciellt om de finns i stort antal runt fastigheten. Bättre att stänga luckorna på eftermiddagen.
  • Ta ut soporna : denna uppgift måste bli en reflex. Myggar gillar inte bara fukt, utan också osälighet. Dessutom innehåller soporna alla kriterier som lockar till sig dessa insekter. Förutom att ta ut dem så ofta som möjligt är det också nödvändigt att rengöra dem. För rengöring, ammoniak är produkten par excellence för att desinficera hinken och eliminera dålig lukt.

Ha företräde framför renlighet i huset

Rena och rengjorda utrymmen uppvisar sällan myggor. Således förblir renlighet det bästa vapnet i kampen mot insektsangrepp. För att göra detta bör några gester och goda vanor antas för att hålla ett hem rent:
  • Spendera en snabbt svep varje dag. Även om tidsfaktorn spelar en stor roll i hushållsaktiviteter, måste städning göras dagligen. Det går ut på att dammsuga varje rum och rengöra alla ytor med tvättmedel.
  • Lämna inte mat liggande. Brödsmulor, matrester och knäckta och överblivna smörgåsar är särskilt attraktiva för myggor. För att förhindra att dessa insekter invaderar ett hem är det nödvändigt ta bort sin matkälla. Därför bör köket och matsalen städas efter varje måltid.
  • Lämna inte disk i diskhon. Detta förhindrar att knott klumpar sig på matrester på tallrikar och köksredskap. Som en del av hushållssysslorna bör disken göras direkt efter att ha ätit, en bra gest som måste tillämpas trots trötthet.

Utrota källor till fukt

Fuktighet är en faktor som gynnar angrepp av flygande insekter. Minsta vattenkälla lockar dem onekligen som en koppbotten, en rinnande kran eller ett glas vatten som står på ett bord en stund. Att ta bort alla möjliga vattenkällor förhindrar spridning av myggor i hemmet. Denna vana bör antas för att förhindra att dessa skadedjur invaderar huset. Läckor i rörledningarna bör också övervakas noga. En dåligt åtdragen skarv, trasiga rör, slitna rör är de viktigaste källorna till fukt i en byggnad. Läckor kan bero på gammalt VVS eller dålig installation. Dessa incidenter orsakar obehag och lockar till sig flygande insekter som särskilt uppskattar denna typ av miljö. Reparationsarbete rekommenderas om det finns en läcka i rören.