Vilka är de rätta produkterna för rengöring av parkett?

Naturparkett uppskattas för sin elegans så länge den är ordentligt underhållen. Smuts kan glida in i springorna och träet kan svälla av fukt. Parkett kan vara halt med fel produkt. Dessutom, för att bevara parkettens renhet och glans, några tips och effektiva naturprodukter.

Rengör din parkett med naturprodukter

Dammning av parketten

de regelbunden parkettrengöring hjälper till att bevara dess glans under åren. Innan du tänker på de olika rengöringsprodukterna är det viktigt att börja med att sopa parketten för att få bort dammet. För bästa resultat är det lämpligt att använda en mjuk trasa. Om det finns fläckar som ska tas bort kan tvätten vara lätt fuktad. Försiktighet måste iakttas eftersom överskott av fukt gör att träet sväller. Efter detta steg är valet av lämplig underhållsprodukt nödvändigt.

Använd vit vinäger för att tvätta din parkett

När det gäller naturprodukter för parkett, den vit vinäger är rengöringen par excellence. För att använda det korrekt rekommenderas det att blanda:

 • 1 glas vit vinäger;
 • ½ glas bikarbonat ;
 • 5 matskedar vatten.

Allt du behöver göra är att fukta moppen lätt med denna blandning innan du kör den på parketten för att få bort alla fläckar. Denna produkt återställer sin glans till den torkade parketten.

Använd svart tvål för att rengöra golvet

Om golvet är vaxat är det bäst att använda svart tvål. För att göra detta, lägg bara till:

 • 1 liter vatten;
 • 1 kapsyl flytande svart tvål.

Denna blandning används för att fukta moppen. Låt parketten torka efter rengöring. Alla fläckar försvinner på nolltid. För att slutföra behandlingen, applicera ett nytt lager av vax- på parketten för att göra den mer blank.

Hur är det med lackade golv?

Lackade golv kräver särskild omsorg för att hålla dem rena. a blandning av vit vinäger, svart tvål och vatten är nödvändigt. Användningsprincipen förblir densamma för att återställa mer glans till parketten.

Använd pennyroyal mynta

Denna mycket doftande mintvariant med flera förtjänster är grunden för en eterisk olja som är mycket effektiv för att utrota loppor. Dessa insekter tenderar att smyga in i sprickorna i golven. För att undvika att tillgripa kemiska insekticider, är det lämpligt att lägga till denna eteriska olja till de olika blandningarna som används för rengöring av golvet. Dess mintiga doft är effektiv för att skrämma bort parasiter.

Linolja och terpentin för att bevara parketten

Föreningen av Linfröolja ochterpentin gör det möjligt att tillverka en effektiv produkt för att förhindra åldrande av naturparkett. För att få ett optimalt resultat krävs en behandling på 7 dagar med borttagning av alla möbler. När dammborttagningen utförs ska blandningen appliceras i tre steg:

 1. Applicera först en blandning av 1/2 linolja och 1/2 terpentin;
 2. För det andra, applicera en blandning av 2/3 linolja och 1/3 terpentin;
 3. Applicera ren linolja.

Det är viktigt att det går 48 timmar mellan varje applicering. Tack vare denna metod är parketten som ny.

Sommières jord och talk för att underhålla parketten

De Sommières land är ett naturligt damm från en lersten känd för sina hydrofila egenskaper. För att använda det effektivt måste det spridas över ett vaxat golv. Efter några timmar är även de mest envisa fettfläckarna utplånade. Innan du städar bort rester, låt stå i många timmar.

När det gäller förglasade golv tenderar de att gnissla. Lösningen för detta problem är talk. Dammsug smutsen i mellanrummen för att starta och ta vid behov bort dem med en borste och en kniv. Sprid sedan talken i lederna. För att pulvret ska tränga in bra i mellanrummen är tekniken att hoppa försiktigt. Efter denna behandling försvinner det irriterande gnisslet.

Tvätta parketten med eteriska oljor

För att rengöra alla typer av parkett, en annan kombination av naturlig produkt också värt att testa:

 • 250 ml vit vinäger;
 • 10 droppar tea tree eterisk olja;
 • 10 droppar fin eterisk lavendelolja.

Denna blandning är mycket effektiv tack vare egenskaperna anti-kalk och desinfektionsmedel vit vinäger och de svampdödande, virusdödande och antibakteriella egenskaperna hos tea tree eterisk olja och fin lavendel. Efter att ha blandat dessa produkter väl i en 1 L flaska, tillsätt vatten för att fylla flaskan. Denna produkt kan förvaras. Det krävs bara ett glas av produkten per hink med varmt vatten för att få bort all smuts och fläckar som smutsar ner parketten.

Naturligt vax: ett enkelt knep

Det är fullt möjligt att göra sin egen vax- under blandning:

 • 1 tesked avolivolja ;
 • ¼ kopp färsk citronsaft eller från vinäger.

Blanda först ingredienserna innan du häller upp och rör om blandningen i en lufttät behållare. Resultatet är ett naturligt och ekonomiskt vax. För att applicera det rekommenderas det att använda en mjuk trasa. För att göra vaxet mer satin, använd extra virgin olivolja.

Målad parkett, laminatparkett och oljad parkett

Målad parkett kräver också en Special vård. För att ta bort fläckar som fastnar på den, använd en mjuk trasa fuktad medtvåligt vatten. Använd annars en svamp impregnerad med lersten eller bara en eller två potatishalvor. Tillämpa bivax med en stor borste eller använd en mopp indränkt i några droppar linolja för att hjälpa golvet att behålla sin glans.

För laminatgolv är det praktiskt taget förbjudet att slipa eftersom det inte är av trä. För att rengöra den, passera en lätt fuktig mopp är nödvändig och låt den torka. Å andra sidan, för att ta bort fläckar, är en bomullstuss impregnerad med alkohol vid 90 ° C effektiv.

Rengöring av oljad parkett kräver en torr mikrofibermopp. För att ta bort fläckar, Diskmedel är den mest använda produkten, men för de tuffaste är det inget som slår linfröolja.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found