8 saker att göra i din trädgård med kaffesump

Kaffesump kan användas i trädgården för olika ändamål. Dessutom har den många användbara egenskaper för skötseln av grönsaksträdgården och växterna. Således representerar den en riktig allierad för älskare av trädgårdsarbete.

Återvinn kaffesump till trädgården

Kaffesump: ett utmärkt ekologiskt gödningsmedel

Kaffesumpen är utmärkt växtgödsel. Den innehåller faktiskt näringsämnen som kan tas upp av växter som kalium, magnesium, fosfor etc. Dessutom låter det hortensior och tomater stärka sin färg. För att använda det som gödningsmedel måste du:

 1. Fördela kaffesumpen vid foten av plantorna;
 2. Blanda kaffesumpen med jorden från trädgården genom att göra en lätt hackning.

Kaffesump: ett perfekt medel mot trädgårdsrovdjur

Myror, bladlöss, sniglar ... Olika arter av insekter och gastropoder attackera växter i trädgården. Som tur är kan kaffesumpen användas som naturligt avvisande medel.

 • För myrorna

Myror kan invadera trädgården på kort tid och kommer sannolikt att irritera trädgårdsmästare. För att jaga dem, blanda bara citron- med vissa kaffesump, så sedan denna blandning på marken eller i områden som besöks av myror.

 • För bladlöss

Bladlöss är insekter som härjar prydnadsväxter såväl som grönsaksträdgården. För att hålla dem borta måste du:

 • Antingen har kaffesump vid foten av växterna;
 • Häll eller spraya lite kallt kaffe på plantorna.
 • För sniglar och sniglar

I allmänhet sniglar och den sniglar visas när vädret är regnigt. Dessa två arter av gastropoder livnär sig huvudsakligen på växter. För att förhindra att de härjar växterna i trädgården är det bäst att strö över kaffesump kring dessa. Detta brun produkt blockerar effektivt sniglars och sniglars rörelse. Men om regnet faller ofta kan ingenting stoppa dem. Därför är det lämpligt att sprida kaffesump vid foten av rabatter och grönsaksväxter efter varje passage av ett åskväder.

 • För katter

För katter är trädgården en riktig lekplats. Dessa kattdjur gillar verkligen att klia växter. Dessutom äter de ofta grönsakerna och använder trädgården som strö. Kombinera kaffesump med citrusskal, sprid sedan ut denna blandning överallt för att hålla katter borta från trädgården och grönsaksplatsen.

Kompost och kaffesump: idealiska ingredienser för växter

Kompost är en produkt som består av växt och organiskt material. Det minskar mängden hushållsavfall med 20 till 30 %, men ocksåförbättra jordens bördighet. Genom att kombinera det med kaffesump kommer det senare att utlösa en biologisk aktivitet vilket kommer att göra det möjligt att erhålla en kvalitetsjord. Det är faktiskt rikt på kväve, ett mineral som växter behöver för att växa. För mycket kaffesump i komposten kan dock ge motsatt effekt på grund av dess surhet.

Skaffa en jord för plantor tack vare kaffesumpen

Kaffesumpen används för att få en jord för sådd rik på fosfor, kväve och kalium. För att göra detta, införliva helt enkelt kaffesump i trädgårdsjorden. Således, tack vare denna blandning, kommer växternas frön att kunna gro lätt.

Underlätta sådd tack vare kaffesumpen

I allmänhet är det nödvändigt att vänta tills marktemperaturer och luften är tillräckligt hög för plantering i grönsaksträdgården. Men i vissa situationer är denna operation svår, till exempel på grund av klimatförhållandena som fortsätter att vara dåliga. Kaffesump är den idealiska lösningen för att underlätta såningen av grönsaksträdgården. För det :

 1. Förvara kaffesumpen i en öppen låda;
 2. Låt kaffesumpen torka;
 3. Blanda fröna med kaffesumpen på sådagen.

Odla svamp med kaffesump

Svamp är en av flaggskeppsingredienserna i det franska köket. För att odla dem i trädgården måste du använda kaffesump och följa följande steg:

 1. Tvätta händerna med en antibakteriell tvål, blanda sedan kaffesumpen med mycelium ;
 2. Placera blandningen i en stor fryspåse, förslut sedan tätt;
 3. Förvara påsen på en mörk, varm plats i cirka tre veckor (till exempel i ett skåp);
 4. När blandningen är helt vit, placera den i ett ljust rum, men inte i direkt solljus;
 5. Gör ett hål i toppen av påsen;
 6. Spraya hålet två gånger dagligen med vatten för att hålla underlaget fuktigt.

Vanligtvis efter en vecka kommer de första svamparna att börja dyka upp. Allt som återstår är alltså att vänta på slutet av deras tillväxt för att skörda och konsumera dem.

Använd kaffesump för att tina snö i trädgården

På vintern är trädgårdsgolvet vanligtvis halt. Som tur är minskar kaffesump risken för fall. Tack vare sin syra smälter den faktiskt snö och is. Dessutom är det en billig och miljövänlig lösning.

Andra användningsområden för kaffesump i trädgården

I trädgården kan kaffesump användas för olika ändamål:

 • Tack vare sin syra tillåter kaffesump att göra hortensiablommor blå ;
 • Det lockar daggmaskar i trädgården nyttiga daggmaskar för att erhålla god odlingsbar mark;
 • Liksom jorden kan den fungera som ett odlingsmedium. För detta måste det vara torrt för att undvika ruttnande;
 • Kaffesump underlättar sådden mycket om fröna är för lätta och små.

Var kan man hitta kaffesump när man inte dricker kaffe?

För icke-kaffekonsumenter är lösningen för att hitta kaffesump att gå till barer eller kaféer. Personalen på dessa kommersiella anläggningar kommer gärna att erbjuda sina kaffesump istället för att fylla sina papperskorgar.

Dessutom, en annan enkel metod för att få denna bruna produkt, fråga människor runt honom som ofta konsumerar kaffe.