8 sammankopplade objekt dedikerade till hälsa och välbefinnande

Områdena uppkopplad hälsa och hemautomation utvecklas ständigt och erbjuder nya applikationer. Dessa tekniker syftar till att förenkla det dagliga livet och förbättra människors hälsa och välbefinnande genom att använda anslutna enheter. Dessa kan möta många behov och är mycket enkla att använda. Zooma på de anslutna objekten som är nödvändiga för att övervaka din hälsa.

E-hälsoapplikationer

Ansluten pillerbox

Den anslutna tablettdosan förenklar och säkrar uppföljningen av en behandling. Det hjälper till att säkerställa att en patient tar sin medicin i rätt mängd och vid rätt tidpunkt. Dessutom tillåter denna enhet också att patienten inte glömmer att ta sin medicin. Med en artificiell intelligens, han kan berätta den korrekta dosen och när han ska ta medicinen. Tack vare ljus- och ljudpåminnelsesystem kan en ansluten pillerbox larmar patienten om de inte tagit sin medicin i tid. Han anmäler också sina anhöriga per meddelande vid glömska eller fel. Denna teknik rekommenderas särskilt för patienter som tar många läkemedel eller som följer behandling under lång tid.

Smart kontaktlins för diabetes

Aansluten kontaktlins gör vardagen lättare för människor diabetiker. Det är faktiskt möjligt att omedelbart mäta blodsockernivåer av sin användare. Denna teknik är mycket mindre restriktiv än stick på fingertoppen. Den är utrustad med tekniken IGZO (Idium gallium zinkoxid) som kontinuerligt övervakar glukosnivån från tårsekret (tårar). Enligt de insamlade uppgifterna indikerar det behovet av att utföra en insulininjektion.

Anslutet badrum

En teknik som kombinerar kopplad hälsa och Smart hem ! Faktum är att anslutet badrum är inte bara en garanti för komfort, utan är också fördelaktigt för hälsan. Den består av många tekniska innovationer, särskilt ansluten spegel förbättra användarnas välbefinnande och hälsa. Denna typ av badrum innehåller flera sensorer som kan analysera utvecklingen av nervsystemet, endokrin, kardiovaskulära, muskulära och integumentära i synnerhet:

 • a ansluten spegel mäta blodvolymen enligt variationer i hudfärg;
 • a mattaansluten används för att bedöma hjärtfrekvensen;
 • a sittplatsansluten en toalett som kan mäta blodtrycket;
 • A badkaransluten att analysera blodtryck och inre vävnader;
 • a radar avsedd att kontrollera hudtemperatur, hjärtfrekvens, men även svett;
 • Från smarta glödlampor för att bekämpa dåliga vågor och depression (ljusterapi).

Ett varningsmeddelande skickas till den behandlande läkaren när sensorn upptäcker en anomali. Detta smarta badrum är därför ett utmärkt alternativ för att förebygga vissa sjukdomar.

Ansluten våg

Tack vare denna teknik är det möjligt att effektivt och regelbundet övervaka din vikt, BMI (Body mass index) samt dess procent kroppsfett, benmassa, muskelmassa och hydraulisk massa. Ansluten via Wi-Fi, en ansluten våg skickar automatiskt information till användarens smartphone eller dator. Det gör att han kan följa sitt viktdiagram, sätta upp mål utifrån sin idealvikt och mäta de framsteg som gjorts. Dessutom erbjuder vissa modeller coachingprogram och råd för att hjälpa en person att nå sina mål.

Ansluten eltandborste

En verklig teknisk revolution, denna franska uppfinning gör det möjligt att mäta varaktigheten och frekvensen av borstning, analyserar dess effektivitet och de områden som rengörs för att förbättra munhygienen för användare, särskilt barn. Den fungerar som en vanlig eltandborste, men kännetecknas av sin anslutning. Utrustad med rörelsesensorer och a bluetooth-anslutning, hon kan:

 • Bestäm dess placering i munnen;
 • Registrera varaktigheten och områden med borstade tänder;
 • Utvärdera mängden tandsten som avlägsnats;
 • Mät trycket som utövas under borstningen;
 • Överför data till en smartphone för analys.

Sömnsensorer

Oberoende sensorer eller integreras i en uppkopplad klocka, sömnspårare optimera sättet att sova. De består av elektronisk utrustning och datorutrustning utformad för att fånga rörelser under natten. De analyserar all information som samlas in och ger feedback om sömnens varaktighet och kvalitet. För att fastställa dem mäter dessa smarta enheter hjärtslag och användarrörelser. De gör det också möjligt att visualisera dess faser av uppvaknande, dess andning och det omgivande bruset. Det är alltså möjligt att identifiera ett potentiellt problem (rastlösa nätter, Sömnapné, otillräcklig sömn etc.) för att kunna tillhandahålla den lämpliga lösningen.

Inkopplad blodtrycksmätare

De anslutna blodtrycksmätare används främst för att övervaka blodtryck och förebygga kardiovaskulära sjukdomar. Högt blodtryck ökar risken förStroke (Stroke) ochhjärtinfarkt. Detta anslutna objekt är därför väsentligt för att mäta blodtryck och hjärtfrekvens. Den upptäcker också arytmi. Den ansluts automatiskt till en smartphone eller surfplatta via Blåtand. Vid varje spänningsmätning, a kardiovaskulär kontroll visas på skärmen. Det är också möjligt att se den fullständiga övervakningen av förändringar i blodtrycket över tid och dela resultaten med din läkare. Två typer av smarta blodtrycksmätare finns kommersiellt tillgängliga: för armen och handleden.

Anslutna armband

Med stor självständighet, anslutna armband är ständigt slitna. Vissa mäter användarens fysiska aktivitetsnivå: antal steg och tillryggalagda kilometer, förbrända kalorier, hastighet och typ av rörelse, hjärtaktivitet osv. Andra modeller analyserar graden av exponering för solen. De förhindrar också risken för solbränna beroende på användarens hudtyp, råd honom omsolskyddsmedelsindex att ansöka och ange behovet av att bära en hatt. De utgör därför en effektiv lösning att skydda sig mot UV-strålar.

Anslutna armband har olika sensorer:

 • de pulsmätare mäta det puls och hjärtfrekvens vid fysisk ansträngning. Oumbärlig i samband med sport, det låter användaren känna sina gränser, förbättra sin hjärtprestanda, lära sig att kontrollera sin andning och öka sina ansträngningar;
 • Accelerometern bedömer rörelser och mäter fysiska ansträngningar i form av förbrända kalorier. Det är alltså möjligt att anpassa din kost efter din aktivitetsnivå och att anta en balanserad kost. Denna teknik kan vara relevant i en viktminskningsprocess;
 • de stegräknare räknar antalet steg som tagits och avståndet som en individ har tillryggalagt.