Hur sparar du dina slippapper?

Att minska avfallet bidrar till att bevara miljön och, att inte försumma, sparar pengar. Används för slipning, sandpapper är ett av de element som är lätta att minska i kvantitet. Här är några ganska enkla lösningar som sparar sandpapper.

Hur sparar man sandpapper?

Använd små bitar av sandpapper

För att undvika att använda allt ditt sandpapper i förtid behöver du bara veta hur du använder det sparsamt för att inte slösa bort det. Det är därför lämpligt att böj den inte när du använder deneftersom friktionen mellan de två grova delarna av papperet också bidrar till dess slitage. Så för att förlänga dess livslängd är det bättre skär den i små bitar och genom att arbeta effektivt för att undvika slitage som orsakas av hopfällbar och den skärande.

Lär dig de korrekta viknings- och skärgester

Hemligheten med deras livslängd är den bra skärningen av sandpappersarken. Tekniken bygger på bevarande av strippytan papper. Därför, innan någon skärning, rekommenderas att vika den så att den förhindra friktion mellan de två korniga delarna. Denna metod är särskilt giltig för slippapper av liten storlek.

För att göra detta är det nödvändigt att gå vidare steg för steg:

  1. Att vika arket sandpapper i två lika delar rygg mot rygg;
  2. Klipp ut den med en sax eller en skärare, följ vecket;
  3. Upprepa denna operation tills du får rektangulära bitar som mäter ungefär 6 x 5 cm ;
  4. Vik biten av sandpapper på mitten rygg mot rygg, i på längden ;
  5. Göra en andra vikning på mitten, alltid rygg mot rygg, vinkelrät till den föregående;
  6. Vik ut bladbiten;
  7. Klipp den från en av kanterna till mitten efter viklinjen för att få en slits på ca 2,5 cm över hela den lilla rektangeln.

via Easy DIY

Efter detta steg räcker det att använda en metod för lagring effektivt för att förhindra för tidigt slitage av bitarna:

  1. Vik tillbaka de'en av de två små sektionerna rektangulär på vardera sidan av slitsen, alltid rygg mot rygg och följer viklinjen;
  2. Anslut denna vikta del mot baksidan av papperet följer alltid vecket;
  3. Maska av den sista lilla delen på de tre rektanglarna staplade på varandra.

Det ska bara finnas veck kvar, antingen rygg mot rygg, eller rygg mot kornigt ansikte. För att använda räcker det med skär ut varje liten rektangel efter vecken.