Skapa en bra miljö för din katt?

Att välkomna ett husdjur i ditt hem, till exempel en katt, kräver ibland arbete. Vissa boenden måste göras för att katten ska må bra och trivas i säkerhet. Ibland krävande vill han ha en plats som passar hans karaktär. Några idéer för att skapa en bra miljö för din katt.

Välkomna en katt hemma

En säker miljö för din katt

Att skapa en bra miljö för din katt börjar med att se till att den är på en säker plats. Eftersom katten är ett väldigt nyfiket djur vill han röra vid allt, utan att nödvändigtvis veta vad som är farligt för honom. För att säkra lokalerna måste du hålla elkablarna borta från ditt hörn. Det är samma sak för gardiner kristall som fångar hans uppmärksamhet. En kattunge kunde få klorna i klorna, medan en vuxen katt kunde få ner hela gardinen.

Hushållsprodukter bör också förvaras utom räckhåll för katten för att förhindra att de sväljer giftiga ämnen. Det rekommenderas inte att placera en katt nära elektroniska apparater: nära kylskåpet, tvättmaskinen eller diskmaskinen för att undvika risk för elstöt. Innan du tänker på att tillfredsställa din katt, är det faktiskt viktigt att tänka framför allt på hans säkerhet. För att skapa ett säkert område, blockera åtkomst till farliga platser eller föremål som kan dra till sig djurets uppmärksamhet.

Katten och andra djur

Katten är känd för att vara ett försiktigt djur. Den kan dock mycket väl samleva med andra djur, så länge de senare inte är bland dess byte. För att katten ska må bra i sin miljö ska den vara det umgås ordentligt med dem omkring dig, oavsett vilken art det gäller. Kontakt ska ske så naturligt som möjligt utan att tvinga katten.

Under de första dagarna är det lämpligt att placera kattdjuret på en separat plats. Integreringen kan ta några dagar beroende på djurets karaktär och bakgrund. När katten har vant sig vid de nya dofterna kommer katten att känna sig mindre generad och han kommer att lära känna sin miljö och andra djur bättre.

Skapa ett matutrymme

För att skapa en bra miljö för din katt måste du tänka på att organisera ditt matutrymme på ett genialiskt sätt.

  • Att välja en kattskål

Kattens miljö ska innehålla en mathörna. Behållare är speciellt utformade för kattmat, nämligen skålar. Husägare vinner ofta över av den estetiska överklagandet. Skålen måste dock motsvara kattens morfologi, beroende på om den är liten eller vuxen. Skålens storlek och djup beror på varje djurs behov och matintag. Förutom kapaciteten är materialet också ett viktigt valkriterium. Plast rekommenderas ofta inte eftersom det kan påverka matens smak och lukt. Eftersom katten har väldigt känsliga sinnen kanske han inte uppskattar innehållet. Det är bättre att välja skålar av porslin, keramik eller rostfritt stål. Dessa enheter är starkare och mer stabila och rör sig inte när katten äter.

  • Var ska man placera skålen?

Katt gillar att njuta av sin mat på en lugn platsutan att någon stör honom. Han har sin egen matritual och är väldigt fäst vid den. För att enkelt anpassa sig till sin omgivning är det en bra idé att placera sin skål i ett rent hörn, bort från kattlådan. Passager bör undvikas så att han kan njuta av sin måltid i fred. I allmänhet är det tillrådligt att placera en skål med vatten nära kibble skålen. Vissa mer petiga katter föredrar dock att äta och dricka på olika ställen.

Organisera ditt aktivitetsutrymme väl

Trots att katten anses vara ett lat djur tycker den om att ha roligt på sitt sätt. För en miljö som främjar intellektuell utveckling är det nödvändigt att skapa ett utrymme för aktivitet. Detta hjälper till att förhindra att katten blir uttråkad när den är ensam hemma.

  • Kattträdet

Det är lätt att väcka en katts nyfikenhet. Ibland behövs bara en attraktiv accessoar för att fånga hans blick. För att göra ditt husdjur lycklig, välj kattträdet. Denna möbel erbjuder flera funktioner. Han gör en lekplats att underhålla katten samtidigt som den tränar dess muskler. Den representerar också en riktig rastplats. Eftersom katter är mycket observanta djur kan de beundra sin omgivning från toppen av trädet. För att garantera din katts säkerhet måste du välja ett stabilt och motståndskraftigt träd. Kattträdet ska vara enkelt eller flerskiktat, tillräckligt starkt för att stödja djurets rörelser och vikt. Som ett mysigt bo och relaxområde bör den placeras i ett hörn där katten kan vila i fred.

  • Skrapstolpen

Mycket självständig, katten sköter sig själv, inklusive klorna. Om katten förstör soffor eller mattor behöver den säkert klia sig. Det bästa sättet att undvika skador är att ha en skrapstolpe. Det är en stolpe eller bräda som katten kan vässa klorna på. Det är också ett sätt för honom att markera sitt territorium. För att uppmuntra katten att använda den är det nödvändigt att upptäcka de ställen där den gillar att klia sig. Placera dessutom skrapstolpen på ett synligt och lättillgängligt område. Observera att tillbehöret måste vara säkert fäst för att stödja vikten och eventuell stretching av katten. Vanligtvis har kattträd skrapstolpar.

Ordna en rastplats

Medan de flesta katter älskar äventyr, föredrar andra att lounge i ett lugnt område. I allmänhet gillar de att tillbringa långa timmar med att sova. Det är inte ovanligt att se ägare ligga med sina katter. Sängen är ett av favoritområdena för katter, men det kan vara irriterande för personer med lite allergier, rörigt med håret och katten kan störa sömnen.

Korgen eller kudden är en bra lösning för att ge katten ett personligt utrymme.

Katten och dess behov

Katten behöver ett hörn reserverat speciellt för hans behov. Om din katt inte är van vid att använda kattlådor är det aldrig för sent att lära dem. För att skapa en bra miljö för din katt är det bäst att inte placera kattlådan för nära skålen. Placeringen av soptunnan beror på husets struktur, men i alla fall är det bäst att placera den i ett diskret och lättillgängligt hörn.