Hur deodoriserar du dina gardiner?

På grund av bristande ventilation, cigaretter eller papperskorgar tenderar dålig lukt att krypa in i husets hörn och textilier slipper dem. Gardiner, kuddfodral, överkast och soffor sugs lätt upp. Lyckligtvis finns det flera tips som är effektiva för att eliminera kvardröjande dålig lukt i gardiner.

Ta bort dålig lukt från dina gardiner

Eliminera cigarettlukter från gardiner

Det är generellt tillrådligt attlufta hans hus varje dag, åtminstone tio minuter, för att dra nytta av bättre luftkvalitet hemma. Denna metod, utförd så ofta som möjligt, är också effektiv för att hjälpa till att minska dålig cigarettlukt i hemmet.

Däremot kan lukten av tobak hänga kvar då röken lätt tränger in i tjockare textilier, som gardiner och inomhusgardiner. Liksom resten av hushållslinnet (lakan, överkast, kuddfodral etc.) är det därför nödvändigt att utföra en vanligt underhåll av dess gardiner.

  • Gardiner bör handtvättas tvättmaskin genom att tillsätta två doser vit vinäger till det vanliga tvättmedlet;
  • Då måste du göra dem att torka i solen, utomhus eller i torktumlaren vid låg temperatur.

Faktum är att i vissa fall en förändring till hög temperatur i torktumlaren kan göra att lukten av cigaretter återkommer på tyger.

Använd rumsdofter mot dålig lukt

Om gardinerna tvättas regelbundet, men de dåliga lukterna kvarstår, är det lämpligt att investera i hemdofter i spray. Dessa produkter är kända för att lätt dölja obehagliga lukter, även de av skräp Av kattentill exempel. Det tar vanligtvis bara ett tryck för att effektivt kyla inomhusluften.

Hemsprayparfymer är särskilt effektiva mot dålig lukt när de är det sprutas direkt på gardinerna. Före deras användning med en testa på ett hörn av tyg i väntan på missfärgning.

Alternativt till rumsdofter köpta i stormarknader, det finns många recept och gör-det-själv att göra dina egna. luftfräschare för hemmet. Dess applicering är lätt och hjälper till att bekämpa dålig lukt hemma.

Gör ett potpurri för att ta bort dålig lukt från gardiner

För att få bort dålig lukt på gardinerna är en annan möjlighet att göra en pott pourri hemgjorda. Ursprungligen betecknar en pot-pourri en blandning av torkade blommor doftande, men blommorna kan ersättas med eterisk olja. Denna lösning är mycket lätt att förbereda. Helt enkelt:

  1. Utrusta dig med en spray där vi kommer att hälla blandningen av växter;
  2. Blanda en volym av vinäger, tio volymer avVarmt vatten och tolv droppar avolja grundläggande. Eteriska oljor av vanilj och av lavendel- rekommenderas särskilt för att göra en potpurri;
  3. Spray blanda på gardinerna för att bli av med dålig lukt.