Gör tvättbara sminkborttagningsbomull

Med tanke på mängden bomull som konsumeras över hela världen och mängden avfall som detta medför är det mer än nödvändigt att säga adjö till engångsbomullsrondeller. Istället krävs daglig användning av tvättbara, miljövänliga eller ekonomiska versioner. Fokusera på tillverkningsmetoden.

Gör dig själv tvättbar bomull

Anta gradvis ett ekologiskt sätt att leva

Anta en livsstil noll avfall hjälper till att bidra till bevarandet av miljön. Faktum är att användningen av tvättbar sminkborttagningsbomull minskar inte bara avfallet, utan undviker också avfallet. Således kan gamla hushållslinnen som badlakan, vaxkakehanddukar och andra mjuka tyger som inte längre behövs återvunnet i rengöring av bomull. Detta är ett fördelaktigt alternativ eftersom dessa tygbitar istället för att slängas får ett andra liv i form av bomullsrondeller. Genom att tillåta återvinning av gamla tyger och minska produktionen av engångsbomull för sminkborttagning, är det således en ekologisk nytta. Observera att det för närvarande även finns tvättbara och återanvändbara sminkborttagare på marknaden. Dessa är också ekologiska som de som kan göras hemma.

Använd ekologiska sminkborttagningsmedel

När väl beslutet att byta till återanvändbara sminkborttagningsskivor har fattats är två alternativ möjliga: antingen det med ekologiska rengöringsbomull som finns på marknaden, eller att göra dina egna tvättbara skivor. Båda lika ekologiska, det första alternativet kan visa sig vara dyrt. Å andra sidan kan det andra alternativet som består av att använda tygrester utföras på lägre kostnad.

Skapa din egen tvättbara sminkborttagningsbomull: hur går du tillväga?

Använd bara ett mjukt, absorberande tyg innan du börjar med följande steg:

  1. Testa tyget på huden i ansiktet för att kontrollera eventuella reaktioner (peeling med varje sminkborttagning rekommenderas egentligen inte);
  2. Spåra formen på sminkborttagningsmedlen efter smak (cirkulär, rektangulär, kvadratisk eller annat) med krita, en speciell textilpenna eller med ett annat verktyg som arbetar på det valda tyget;
  3. Klipp 12 stycken tyg för att göra 6 återanvändbara sminkborttagningsskivor;
  4. De sy ihop två och två räta och lämna a öppning att lämna tillbaka dem efter;
  5. De att återvända till upp och ner (som en strumpa);
  6. Sy öppningen till vänster för att helt stänga den tvättbara bomullsdynan.