Hur man organiserar och möblerar en balkong: 5 tips

Under vackra soliga dagar erbjuder balkongen ett perfekt utrymme för att njuta av det fina vädret. För att få ut så mycket som möjligt av denna del av bostaden måste den inredas och möbleras efter behov. När det är klart ger det ytterligare avkopplingsutrymme. Hur förvandlar man balkongen till ett fantastiskt och trevligt utrymme? Svar.

Liten möblerad balkong

Välj rätt golv

Oavsett storleken på balkongen är det bäst att täcka golvet, helt eller delvis. Denna process gör det möjligt att ge stil till denna yttre del av huset.

 • de syntetiskt gräs är den mest ekonomiska golvbeläggningen. Den kräver inget underhåll och är inte rädd för vatten. Den falska gräsmattan är lämplig för ett betong- eller klinkergolv.
 • För full täckning, träplattor är effektiva och lätta att lägga på golvet. De är också väderbeständiga och kräver lite underhåll.
 • Används ofta i badrum, spjälplattor är också praktiska för att klä golvet på en balkong. De läggs vanligtvis på en betongplatta och är motståndskraftiga mot fukt.
 • Vissa butiker dedikerade till renovering erbjuder också utomhusmattor, i olika storlekar och i olika färger. Dessa kan installeras under en sits eller ett litet bord. Vid val av färg på mattan ska den vara i harmoni med det intilliggande inre rummet. För den som gillar färgade atmosfärer måste färgkontrasten vara balanserad och måttlig.

Hur håller man balkongen utom synhåll?

I stadsmiljö är balkonger ofta utsatta för grannarnas utsikt. Som ett resultat, a skydd är viktigt för att känna sig bekväm.

 • För att slappna av i lugn och ro i det här hörnet måste du tänka efter pose canisses eller bambu på balkongräcket.
 • För en naturlig look är det också möjligt attinstallera hängande växter som ska fungera som en växtgardin på räcket.
 • Fråga några blomkrukor innehållande buskar längs räcket är också ett bra alternativ. Denna process rekommenderas dock inte för små balkonger.
 • Beroende på storleken på balkongen kan det vara smart att att klättra på ett staket som också kommer att fungera som ett vindskydd.
 • Om balkongen är tillräckligt hög behöver du helt enkelt installera en trasa hängde längs räcket.

Förutom att erbjuda mer avskildhet, förbättrar dessa tekniker även balkongens estetik.

Satsa på kompakta möbler till balkongen

När lagringen är klar är det dags att göra det möblera balkongen. möbel praktiskt och smart kan alltså installeras i detta utrymme. Det är dock att föredra att utrusta den med kompakta möbler. Deras storlek ska vara proportionell mot balkongens yta. Till en liten balkong rekommenderas till exempel enkla, små möbler. Å andra sidan mer imponerande möbler för de stora balkongerna. Den goda idén är att välja hopfällbara stolar och bord. Detta gör att möblerna kan förvaras i ett hörn efter att måltiden på balkongen är klar och att generera så många platser som möjligt. Angående material, möbler av trä eller metall rekommenderas. De är resistenta mot klimatförändringar och är i allmänhet lätta att underhålla. För avkoppling kan även golvkuddar installeras.

Installera multifunktionella möbler på balkongen

För lyckas inreda en balkong, köp av 2 i 1-möbler rekommenderas. Det finns faktiskt olika möbler som är lämpliga för detta utomhusutrymme. Bänkar med förvaringsbox för att kunna placera kuddarna kan till exempel monteras där. Det går även att hitta bord som kan förvandlas till utomhusbänkar. Förutom att de är praktiska tillåter dessa 2 i 1-möbler dig få en betydande plats. Detta gör det möjligt att installera andra dekorativa element eller andra förvaringsmöbler. Detta tips är mycket populärt för små balkonger.

Blomma väggen och balkongräcket

Det bör noteras att balkongen kan förvandlas till en grön miljö. Blommor är alltså ett utmärkt sätt att ge charm till detta utrymme. För detta är det möjligt att dekorera räcket med blommor. Säsongsblommor är de mest använda. För mer pepp är det lämpligt att plantera blommor i olika färger. Däremot är det nödvändigt att undvika de giriga växterna i rymden och i vatten som inte kommer att trivas ordentligt på en balkong. De buskar kan även installeras i relativt rymliga utrymmen. Placera dem bara nära räcket eller sätt en rad framför väggen. För att undvika att skada trädgårdens anda rekommenderas det att använda keramiska blomkrukor.

Lägg till ljus till balkongen

Du bör aldrig glömma att lägga till en liten touch av ljusstyrka på balkongen. Faktum är att belysningen av detta utrymme är nödvändig särskilt efter mörkrets inbrott. Detta utrymme förvandlas alltså till ett vardagsrum tack vare ljuset. Vissa lösningar kan användas:

 • Om golvet tillåter det och eluttag installeras inte långt från balkongen är det möjligt att installera fläckar inbäddade runt utrymmet.
 • För att spara mer utrymme är det bättre att för att installera vägglampor exteriör med indirekt belysning. De kan installeras med ett intervall på 2 eller 3 meter och på en höjd av 1,70 meter. Om eluttaget är långt borta är det bäst att installera en vägglampa med direkt ljus.
 • De solljus är också ett annat alternativ för dem som vill belysa detta utrymme av ekologiskt sätt. Jämfört med direktupplysta vägglampor ger de mjukt ljus.
 • Det finns också nomadiska led-ljus som kan flyttas från en plats till en annan. Det är också möjligt att hänga dem i taket vilket garanterar en enorm besparing av utrymme på en minibalkong. Led-lampor kan också placeras på plantorna. Detta kommer att ge lättnad och automatiskt försköna utomhusutrymmet.
 • För en bohemisk stil, allt du behöver göra är att installera bärbara lampor och häng vajern från balkongräcket. Detta trick kommer att lägga charm till dekorationen.
 • För en guinguette atmosfär, installation av fairy lights eller fler papperslyktor rekommenderas.