Hur håller du ett rent hus när du har husdjur?

Husdjur ger mycket glädje men också smuts i huset. Hår och olika spår är vanliga på mattor, kläder, golv och möbler. Som tur är finns det några grundläggande regler för att hålla huset snyggt och snyggt.

Hålla huset rent med husdjur

Bli av med loppor och fästingar

När huset är värd sällskapsdjur, loppor och fästingar kan bli ett allvarligt problem. Dessa skadedjur är ibland svåra att eliminera, särskilt när de invaderar huset. För att hålla huset rent bör det kasseras.

  • Använd repellerande medel

Fästingar livnär sig på djurens blod och förökar sig mycket snabbt. Dessa parasiter invaderar sedan huset. Endast ett effektivt avstötningsmedel kan övervinna det. För att vara säker på att du använder rätt produkt bör du kontrollera med en veterinär. Det senare är det mest lämpliga för att ange vilken behandling som ska tillämpas. Det rekommenderas starkt att du behandlar husdjur och städar huset samtidigt för att undvika eventuella överföringar. Det finns också halsband mot fästing som förhindrar spridningen av dessa parasiter och därför angriper huset.

  • Att dammsuga

Hemligheten med att ta bort fästingar och loppor från huset är dammsugaren. För att kunna ta bort alla spår av ägg är det lämpligt att flytta möblerna. Äggen från dessa parasiter kan deponera sig över hela huset, på mattor, ovanför eller under soffor och sängar. För att utrota dem effektivt är det en bra idé att dammsuga rummen där djuren är vana vid att umgås och leka. För de som ofta går med sina djur i bilen bör sätena även dammsugas för att förhindra att loppor och fästingar sätts in.

  • Tvätta sängkläderna

Djur gillar att ligga på mjuka lakan. De tycker också om att leka med familjen. Men de kan överföra alla typer av bakterier. För att förhindra att tvätten blir förorenad rekommenderas att tvätta kläder, överdrag och filtar i maskin. För att desinficera hushållslinnen måste de sättas under en varm cykel. Att behandla alla sängkläder på samma gång förhindrar upprepning.

  • Bekämpningsmedel

Det är sant att naturliga produkter inte utgör någon hälsorisk, men de tar tid att verka. Dessutom producerar de i vissa fall bara en repellerande verkan, till skillnad från bekämpningsmedel. Dessa kan helt utrota loppor. Nyckeln är att välja ett bekämpningsmedel som kan eliminera ägg och vuxna loppor samtidigt. När du spraya det i huset, när du städar, var särskilt uppmärksam på de hörn som föredras av djur. För att undvika risken för förgiftning och kvävning, spraya när alla är utanför huset.

Eliminera lukten av husdjur från huset

Att ha ett rent hus är en sak, att hålla inredningen snygg är en annan. I själva verket, förutom korrekt renlighet, rekommenderas det också att skapa en hälsosam miljö i huset. För att göra detta måste du eliminera dålig lukt. Ibland orsakas dessa av husdjur. Så här fixar du det.

  • Bikarbonat

En av de största utmaningarna för djurälskare är att eliminera lukter. Trots regelbunden skötsel eller strikt hygien i huset kan obehagliga lukter komma från hundar eller katter, beroende på deras päls och deras vanor. För att bli av med det, använd bakpulver. Detta deodorant par excellence blir snabbt av med urinlukt eller slem. Det räcker med att sprida en tillräcklig mängd på ytorna som ska behandlas, om de fortfarande är våta. Du kan också spraya en bakpulverlösning runt huset för att rena luften. Även om husdjuret redan är van vid att göra avföring i kattlådan kan det fortfarande bildas illaluktande ångor. Den enklaste lösningen är att hälla bakpulver i kattlådan.

  • En neutral deodorant

Kemiska luftfräschare kan vara skadliga för husdjur och boende i hemmet. För att hålla huset friskt är det lämpligt att själv göra en neutral deodorant. För att göra detta, blanda lika mängder bakpulver och vinäger i en spruta till hälften fylld med vatten. Skaka blandningen och sprid sedan deodoranten i luften.

Håll husdjur och deras område rent

För att hålla huset rent måste djuren först vara rena. God hygien begränsar källorna till smuts i huset. Det bästa alternativet är att bada djuren regelbundet, efter deras päls och deras behov. Efter varje utflykt bör de också skötas för att ta bort eventuell förorening. För att hålla ditt hem snyggt och rent är det viktigt att hålla djurets utrymme rent. Detta inkluderar även hans tillhörigheter och leksaker, eftersom korgen och tillbehören kan fånga dålig lukt och smuts.

Att bli av med djurhår i huset

Fyrbenta följeslagare lämnar ofta hårstrån i hela huset. För att övervinna dem är det nödvändigt att borsta pälsen regelbundet. Detta tar bort rester för att förhindra att det fastnar överallt. När borstningen är klar, se till att samla hårstråna i en lufttät påse. För att bli av med hår på kläder, använd självhäftande rullar eller vakuum.

Föredrar praktiska möbler och tillbehör

Det är vettigt att välja praktiska möbler när familjen bor med husdjur. Faktum är att möbler, särskilt soffan och tygfåtöljerna, ofta är djurens favoritställen. För att hålla huset rent, utan den minsta ansträngning, rekommenderas att designa en hygienisk interiör. För att uppnå detta, undvik tygmöbler som samlar smuts, mattor och låga hyllor. Att ta med överdrag är en av de möjliga lösningarna för att hålla huset rent. De förhindrar att smuts kommer i direkt kontakt med beläggningarna. Dessutom är de lättare att rengöra och hjälper till att hålla möbler i gott skick.

Utbilda husdjur

Välutbildade följeslagare minskar utsläppen av smuts i huset. Det är till exempel möjligt att lär dig att äta ordentligt från skålen för att förhindra att innehåll sprids överallt. För att förhindra att de blir smutsiga bör de också förbjudas att lägga sig i sängen. Dessutom är det tillrådligt att införa vissa gränser för dem, som att förbjuda dem att komma in i barnets rum eller badrummet. Träna slutligen djuret att torka av sina ben efter varje utflykt. Att fastställa den här typen av regler i huset är nyckeln till att alltid ha en ren inredning.