Smartphone föll i sanden: tips för att rengöra den

Under en dag på stranden glider telefonen ibland ur händerna och hamnar under en sandig uppströms. Det finns flera tips för att rengöra din smartphone och undvika att skada komponenterna inuti såväl som dess skärm.

Rengör en bärbar dator som har fallit i sanden

Rätt steg för att rengöra en smartphone som har fallit i sanden

Många smartphones har redan gett upp efter att ha fallit i sanden eftersom deras användare inte har vidtagit rätt åtgärder för att rädda dem. Sandkorn som kommer in i skalet på enheter kan faktiskt skada deras mobiltelefon. För att undvika ett sådant drama, här är reflexerna att ta till sig rädda en smartphone som har fallit i sanden.

Första hjälpen för att rädda en smartphone som har ramlat i sanden

Om en smartphone faller i sanden är den första instinkten att stänga av den. Denna åtgärd förhindrar kontakten mellan sandkornen som har infiltrerat telefonen och de elektroniska komponenterna från att generera en kortslutning som kan skada enheten.

Det andra steget är att extrahera sanden från smarttelefonen. För att göra detta skulle den vara idealisk att ha till hands en tryckluftsbomb. Ett par tryck räcker för att få bort sanden. Ett litet tips innan operationen: skaka eller luta telefonen försiktigt för att säkerställa att sandkornen riktas mot möjliga utgångspunkter.

Om detta trick inte räcker för att helt extrahera oönskade bönor, använd en dammsugare:

  1. Montera dammsugaren med det tunnaste munstycket som möjligt;
  2. Ställ in den på låg effekt;
  3. Sug upp envisa sandkorn som fastnar i springorna eller inuti smarttelefonen.

Om trots alla dessa ingrepp kvarstår korn. Det är bäst att lämna tillbaka smartphonen som har fallit i sanden till proffs som vet hur man rengör den.

Smartphone fallen i sanden: se upp för skärmen

För att rengöra skärmen efter att smarttelefonen har fallit i sanden är den första instinkten att blåsa på den. Speciellt inga plötsliga gester som riskerar att repa skärmen. Det är lämpligt att använda en mikrofiberduk för att ta bort envisa sandkorn. Annars kommer en bomullsduk eller en kompress att göra susen. Skärmen får under inga omständigheter rengöras med pappershanddukar, lösningsmedel eller en väv.

Litet tips: tryck försiktigt på skärmen smartphone för att ta bort sandkorn.