6 idéer för att fylla din adventskalender

Att själv skapa en adventskalender innebär att dela speciella stunder med familjen och försöka fylla dem. Så, hur man garnerar det på ett originellt sätt? Även här är det möjligt att välja presenter designade för hand, i synnerhet genom att gynna ekologiska produkter. För att byta från den traditionella färdiga kalendern, här är 6 originella och inspirerande idéer.

Så här fyller du i din adventskalender

Gör din egen adventskalender

Du behöver inte brinna för kreativa hobbyer för att skapa en DIY-adventskalender. För att lyckas krävs det bara lite viljestyrka, lite kreativitet och tålamod. Det kräver också entusiasm! Barn kommer särskilt att uppskatta det faktum att upptäcka glädjen av manuellt arbete med föräldrar.

Tillfredsställelsen av att ha gjort en egen adventskalender blir ytterligare en belöning utöver de gåvor som upptäcks varje dag fram till jul. Nöjet tiodubblas för den som engagerar sig i etiska värderingar genom att välja ekologiska produkter.

För både unga och gamla är fantasin obegränsad inför julen. Det råder ingen brist på idéer för att skapa din DIY och miljövänliga adventskalender, som dessutom är ekonomisk.

 • Använder väggen

En yta arrangerad på en vägg kan bli det perfekta stödet för att fixa de 24 små påsarna som ska rymma presenterna. Dessa påsar kan enkelt limmas på väggen. De kan också hängas på en enkel sträckt tråd, med hjälp av träklädnypor eller snöre. Klämmorna kan i förväg dekoreras med vattenbaserade markörer för att lägga till en touch av färg.

 • En naturlig adventskalender

Fäst på väggen kan också en liten trädgren som grävts fram i trädgården eller i skogen utgöra ett autentiskt stöd för behållarna. Dessa kan göras i återvunnet papper, i kraftpapper, eller till och med med återvunna färgade blad eller med ekologiskt lyxtyg. Du kan ge dem olika former som du vill: hus, kuvert, triangel ... För sista handen kan du dekorera den hemgjorda adventskalendern med lite växter eller juldekorationer.

 • En adventskalender att sätta på en plan yta

Denna typ av DIY adventskalender kännetecknas av sin enkelhet. Allt du behöver göra är att skapa små kvadratiska, rektangulära, koniska eller till och med husformade lådor och sedan placera dem på en dedikerad yta. Dessa lådor numrerade 1 till 24 kan göras med mönstrat eller färgat kartong.

 • En återvunnen adventskalender

För dig som brinner för att sy, varför inte välja en kalender med återvunnet tyg? Tanken är att samla ihop tygrester och sy dem för att skapa en yta som påsarna med presenterna ska fästas på. Det är möjligt att ge en viss form till tyget, inklusive en gran. Detta stöd förenklar även installationen av de 24 adventspresentpåsarna.

Fyll din DIY-adventskalender med miljövänliga skönhetsprodukter

Att kombinera gourmetnöje och skönhet kan vara ett klokt val när det gäller att välja presenter som ska fylla din adventskalender. Målet är att fylla påsarna med kosmetiska produkter för att förbereda sig själv och som kommer att varvas med hälsosamma godsaker. Nagellack är ett av de enklaste att göra.

Här är materialen som behövs för att göra en hemgjorda nagellack :

 • en eller flera tomma och rengjorda lackflaskor;
 • ekologisk eller vegetabilisk matfärgning;
 • majsstärkelse, helst organisk, för att tjockna blandningen;
 • lite vatten.

Processen:

 1. Häll 0,4 g matfärg, 1 matsked majsstärkelse och 2 vatten i en liten behållare. Vattnet kan ersättas med en lackbas som håller DIY-lacket i upp till ett år.
 2. Fyll flaskorna med lack.
 3. Lägg dem i adventskalenderpåsarna. Även barn kommer att vara stolta över sina fynd!

Andra produkter som till exempel hemgjort schampo kan också utgöra den personliga adventskalendern.

Satsa på ekologiska skönhetsprodukter på marknaden

De ekologiska kosmetiska produkterna som erbjuds på marknaden utelämnas inte och gläder avicionados. Utbudet är stort och täcker alla kategorier. Alla är bortskämda med valmöjligheter när det kommer till att uppfylla sin skönhetsadventskalender. Du behöver bara hitta dem på handelswebbplatser som är specialiserade på "ekologisk" kosmetika i miniformat.

Varje dag i advent är nöjet att upptäcka en specifik behandling, att samla in eller använda på daglig basis. Från frukthandkrämer till tvål doftande med rosenblad, inklusive honungsduschgelé, det tillgängliga sortimentet är komplett och kommer att glädja kosmetikafans. En handgjord skönhetsadventskalender fylld med ekologisk hudvård kan vara en originell present som säkert kommer att glädja mottagaren.

Upptäck nya gourmetnöjen varje dag i advent

Att ägna sig åt gourmetnöjen och samtidigt behålla figuren är möjligt med delikatesser som är både hälsosamma och välsmakande. Varför inte laga lite frukt? Tanken är att förbereda olika hemgjorda sylter som om möjligt delas upp i flera små burkar.

Små lådor med sylt kan bli tepåsar av olika smaker. Varje dag en ny kulinarisk upptäckt. Återigen kommer barn som föräldrar eller farföräldrar att uppskatta det. För finsmakare, slutligen, inget som liknar ekologisk choklad och godis eller utan tillsatt socker!

Fokusera på välmående med cocooning presenter

Om advent var tillägnad temat välmående? Ett annat sätt att fylla din hemmagjorda kalender är att slinka in örttepåsar i varje låda, låda eller påse. De kommer att varvas med tepåsar för att fortsätta på kokongsidan. Här är en adventskalender som kommer att göra gott!

Fyll adventskalendern med DIY-dekorationer

Det går att låta barn bidra till julens magi på ett roligt sätt. Målet är att introducera dem till kreativ fritid och konsten att gör det själv genom att själva göra dekorationerna till granen. Om barnet är ett fan av en viss tecknad film eller bok, kan deras första adventskalender vara delvis fylld med karaktärer från deras favoritberättelse. Föräldrar kan hjälpa honom med denna process.

Börja med att samla in nödvändig utrustning och förnödenheter:

 • sax;
 • lim ;
 • filtar i olika färger;
 • kartong i olika färger;
 • tapeter med olika mönster;
 • Scotch tejp.

Således kommer de små att ha kul att dekorera sin julgran varje dag med en ny karaktär skapad med en stencil på papper Canson färg och skär till exempel. Dessa karaktärer kommer att varvas med godis, små choklad eller med figurer.