Hur du förvarar frukt på rätt sätt: 10 tips

Det finns olika sätt att hålla frukt fräsch. Här är några enkla men praktiska tips för att undvika att slänga frukten du glömt att äta.

Förvara frukten väl

Konservera frukter genom frysning

Kylskåpet är det bästa sättet att förvara frukt. Du måste dock veta hur man gör. Det är faktiskt användbart att skilja frukter. Om äpplen ingår i köpet är det viktigt att att lägga åt sidan. Eftersom denna frukt producerar eten, kan den påskynda mognaden av andra. Dessa kan förvaras i kylen eller utomhus, men utan äpplet.

Observera att Röda frukter är ömtåliga eftersom de ruttnar snabbt. För att lagra dem, bara ett glas vinäger och vatten. Att göra detta :

 • Blötlägg dem i en blandning som innehåller ett glas vinäger tillsatt tre glas vatten;
 • Ställ dessa bär i kylen.

Mjuka frukter som t.ex advokater och den persimmons förvaras mycket väl i kylen.

Konservera frukter genom nedsänkning

Vatten kan vara den bästa allierade för bevarande. Vissa frukter som t.ex druva, den citron- eller den Jordgubbe förvara väl med vatten. För druvor, så här gör du:

 1. Plocka druvorna, lämna en lång stjälk;
 2. Sänk ner stjälken i ett halvt glas vatten

På så sätt behåller gänget all sin fräschör och smak. När det gäller citroner kan de förvaras i vatten. Att göra detta :

 1. Ta en stor burk eller behållare;
 2. Placera citronerna i behållaren;
 3. Tillsätt vatten till citronernas höjd;
 4. Stäng behållaren.

Tack vare detta trick, dessa citrusfrukter kan lagras i en vecka, se mer. På tal om citrusfrukter kan apelsiner och mandariner förvaras utomhus. De får dock inte komma i kontakt med vatten.

Konservera frukt genom tillagning

Vem säger att laga mat, säger sylt eller kompott. Fruktkonservering säkerställs av socker. För att säkerställa optimal konservering, använd en mängd socker som motsvarar fruktens vikt. Målet är att smälta blandningen i en kastrull. Idealet är att använda en kopparkruka för bättre avdunstning. Du måste låta beredningen tjockna. När sylten är klar måste den överföras till en burk. Vissa frukter som avokado eller banan går dock inte att laga. Som ett resultat håller de olika.

Fruktkonservering genom sterilisering

De sterilisering är en effektiv lösning för att konservera frukt. Den enda parametern att ta hänsyn till är surheten hos dessa. Faktum är att ju surare en frukt, som t.ex Äpple eller denorange, ju kortare steriliseringstiden. Sterilisering är ett betryggande medel. Det eliminerar alla spår av bakterier. För att utföra sterilisering, här är stegen att följa:

 1. Välj en stor kruka;
 2. Placera fruktburkarna i denna behållare;
 3. Tillsätt vatten till 2/3 av burkarna
 4. Stäng grytan och låt vattnet koka i ca 20 minuter.

Konservering genom torkning eller uttorkning

Denna teknik är användbar för att konservera frukt. Dessutom behåller de senare sin smak. När vattnet i frukter avdunstar med värme, invaderar fruktosen dem. Kom ihåg att socker är ett perfekt konserveringsmedel. Dessutom är det enkelt att lagra dessa torkade frukter. Det finns flera torkmetoder:

 • i solen i det fria;
 • i en förvärmd ugn;
 • på en radiator;
 • på en solplatta;
 • med en elektrisk hårtork.

För soltorkning, en låda är användbar för attundvika insektsinvasioner.

Förvaring i olja

Denna konserveringsteknik är lämplig för citroner och mango. Detta fett ger skydd mot omgivande luft. Innan du går vidare till denna typ av konservering måste du först gå vidare till försurning. På så sätt elimineras bakterier.

Konservera frukt med alkohol

Alkoholen är känd för sina antiseptiska egenskaper. Som ett resultat hatar mikroorganismer honom. Således är alkohol ett kraftfullt konserveringsmedel. För att göra detta, rör helt enkelt frukten i rom. Med tiden löser sig smaken och fruktosen i rommen.

Konservera frukter i vinäger

I asiatiska länder konserveras frukterna i vinäger. För att göra detta måste du välja dem medan de fortfarande är gröna och doppa dem helt i vinägern.

3 tips för att hålla frukt väl

Det är också möjligt att separera frukt och grönsaker för att bevara dem ordentligt. När du lagrar frukt är det nödvändigt att bestämma etenbärare som bananer eller äpplen. En annan teknik: bara placera en korkpropp i en fruktskål, eftersom denna träbark håller knott borta. Faktum är att den absorberar fukt från frukten. Att göra detta :

 1. Skär en korkpropp på mitten;
 2. Lägg bitarna i en fruktskål.

På så sätt förblir frukterna intakta under lång tid. Dessutom finns det specifika tekniker för vissa frukter som bananer. För att förhindra att denna gula frukt blir svart är det idealiska att inte skilja dem åt. Ännu bättre är att slå in varje banan i matfilm. På så sätt håller de sig väl bevarade i tre till fem dagar.

Dessutom är druvor som röda frukter, de mognar snabbt och ruttnar snabbt. Under bevarandet måste de avskiljas. Du behöver bara lägga dem i en lufttät plastpåse för att behålla dem. Angående jordgubbar, ta bara inte bort stjälken och lägg dem i tidningspapper eller kraftpapper. Det är möjligt att lägga förpackningen svalt eller torrt i rumstemperatur.

Att komma ihåg

Det är tillrådligt att separera vissa frukter som äpplen, vindruvor, bananer eller röda frukter från andra för att undvika att de mognar i förtid. Vissa tropiska frukter som ananas eller mango håller sig bäst i en kopp. Tomater kan också förvaras i en fruktskål. Slutligen undvik att skilja bananerna åt.