11 idéer för utomhusspel

När vädret tillåter finns det inget trevligare än att njuta av din trädgård. Det bästa sättet att ha en bra dag där är att ägna sig åt friluftsaktiviteter. Här är ett urval av viktiga utomhusspel att njuta av med familj eller vänner. Detaljerna.

Ett urval av spel att spela utomhus

Skålar

Petanque är eftermiddagens stora klassiker med familj och vänner till fransmännen. För att spela det kan inget vara enklare. Inget behov av exceptionella förberedelser, allt du behöver göra är att hitta ett litet utrymme i ditt område för garanterat kul.

En omgång petanque spelas i ett lag, antingen två mot två med 3 bouler vardera, eller tre mot tre med två bouler vardera. Det är också möjligt att spela en-mot-en med 3 boule vardera. Det lag som först når 13 poäng vinner matchen.

Mölkky

Mölkky hittade sitt ursprung i Finland och etablerade sig snabbt som ett av sommarens måsten. Detta träspel liknar bowlingstift. Syftet med spelet är att slå ner alla stift numrerade 1 till 12, med hjälp av en träpinne som kallas en Mölkky. För att samla poäng finns det två olika sätt:

  • Om spelaren har slagit ner flera stift är antalet poäng lika med antalet fallna stift;
  • Om spelaren bara har tappat en nål är antalet poäng lika med siffran som visas på nålen.

Det första laget eller den första spelaren som når 50 poäng vinner spelet.

Krocket

Ett spel som särskilt kommer att tilltala älskare av vintageföremål. Krocket är ett spel som spelas med 10 ringar, 2 pålar, 6 träklubbor och 6 träkulor i olika färger. Spelarna börjar med att sätta upp stolparna och insatserna och väljer varsin klubba och en boll i samma färg. Målet för varje spelare är att använda klubban för att trycka in bollen i ringarna, med respekt för en exakt ordning. Den första spelaren som slutför rundresan vinner spelet.

Badminton

Denna aktivitet kräver ingen speciell installation. Snöskor och en fjäderboll, och iväg för timmar av nöje. Även nätet är inte obligatoriskt, så länge varje spelare skickar fjäderbollen högt. Det är möjligt att spela en-mot-en eller i ett lag. Det enda målet för alla är att förhindra att fjäderbollen faller på deras sida av planen. För tävlande som vill spela enligt de officiella reglerna, spelas en match till bäst av tre set med 21 poäng. En ganska sportig aktivitet som låter barn och hela familjen träna.

Röran

Några burkar och en boll, här är materialet som behövs för att hitta en tivolistämning. Ett skicklighetsspel som alltid behagar. Om någon önskar så går det även att köpa lite leksaker och mjukisdjur som kommer att fungera som priser att vinna. En aktivitet som är lätt att sätta upp, kräver lite utrymme och som säkerligen kommer att roa familj och vänner.

En jätte Jenga

Om detta brädspel är väldigt populärt inomhus, jätteversionen kan även spelas utomhus. När tornet väl är byggt måste varje spelare ta bort ett av blocken som utgör det, för att undvika obalans i tornet och få det att falla. Den spelare som först tar ner tornet kommer att elimineras. Ett spel som kräver eftertanke och lite tur. Timmar av nöje framför sig!

pingis

Några vänner och ett pingisbord, inget som att ha det bra. Det är möjligt att spela ensam eller i ett lag om två. Ping-pong är tillgängligt för alla, så länge spelaren är tillräckligt gammal för att se vad som händer ovanför bordet.

Ett spel som kommer att glädja både tävlande som är sugna på seger och de som bara letar efter skoj. Generellt sett slutar spelet när en spelare eller ett lag vinner 3 omgångar med 11 poäng.

Frisbeen

Ännu en klassisk eftermiddagsaktivitet utomhus. Principen är enkel: kasta och lämna tillbaka skivan. För att piffa upp spelet är det möjligt att spela den ultimata versionen av frisbeen. Denna version spelas med två lag med flera spelare vardera. Målet med spelet är att göra så många passningar som möjligt tills motståndarens mål nås.

Kubben

Efter en Finlandsturné med Mölkky är även Sverige i rampljuset med Kubben. Liksom Mölkky liknar Kubben ett bowlingspel, men principen är annorlunda. Att tjäna poäng garanterar inte seger. Kubb spelas i par, och målet för varje lag är att få ner kungen före sina motståndare. Kungen är ingen mindre än den högsta stiften i spelet, men innan du tacklar kungen måste du slå ner de mindre stiften som kallas "knektar". Kubben är ett utmärkt alternativ till Mölkky, som blir allt populärare bland fransmännen.

Minigolf

Minigolf är en av de mest populära aktiviteterna med familj och vänner. Det är inte nödvändigt att gå till en dedikerad webbplats för att öva på det. Det är nu möjligt att leka i trädgården. Den vanligaste lösningen är attköpa en bärbar minigolfbana. Den här kräver inga banor, men innehåller olika element som hinder som ska placeras för att skapa helt personliga banor. Det återstår bara att ta fram klubborna och bollarna för att njuta av det.

Jätten Mikado

Efter Jenga spelas även Mikadon i trädgården i en jätteversion. Faktum är att en gigantisk version av det här spelet är nu tillgängligt och spelas helst utomhus. Som en påminnelse är principen för Mikado enkel. Ta bara upp så många pinnar som möjligt utan att röra de andra. Ett spel som kräver grundlighet och koncentration, vilket säkert kommer att tilltala både unga och gamla.