Hur blockerar man en korrespondent på en Android?

Flera situationer kan leda till en nummerblockering, inklusive någon som är för klängig eller orolig, en enträget telefonförsäljare eller spam till exempel. Att blockera den här typen av uppringare kan då vara mycket användbart. Här är några tips för att blockera ett telefonnummer på Android.

Blockera en korrespondent

Hur blockerar man ett nummer på Android?

Detta är ett enkelt nummer och inte en kontakt som redan finns i katalogen. Här är proceduren för denna operation:

  1. På telefonens startskärm trycker du på symbolen som representerar en grön handenhet, även kallad "telefon".
  2. När detta gränssnitt är öppet, gå till Samtalslogg. Detta finns även på fliken "senaste samtal" och innehåller normalt en lista med kontaktnamn och telefonnummer.
  3. Tryck länge på numret för att blockera för att visa några alternativ.
  4. Bland dessa alternativ är omnämnandet " Detaljer "Som ibland representeras av en" i "omgiven av" information ", tryck på den.
  5. Informationsbladet för numret ska visas och orden " nummerblockering "Bör vara nära botten av skärmen. Detta representeras vanligtvis av en förbudssymbol.
  6. Tryck på ordet "blockera" för att bekräfta blockeringen.

Efter denna operation kommer numret verkligen att blockeras och korrespondenten kommer inte längre att kunna nå telefonen.

Hur blockerar man en kontakt på Android?

Tanken är att blockera en redan befintlig kontakt i telefonboken. För att göra detta, här är proceduren att följa:

  1. Tryck på "telefon"-ikonen på telefonens startskärm. Det representeras vanligtvis av en grön telefonlur;
  2. Gå till gränssnittet som innehåller kontakterna. Tryck på ordet "kontakter" om det behövs;
  3. I listan över kontakter, hitta den du vill blockera;
  4. Utöka kontaktuppgifterna genom att trycka på det inringade "i";
  5. Ett informationsblad ska visas med tre vertikala punkter uppe till höger på skärmen;
  6. Tryck på de tre prickarna;
  7. Nämn referensen " blockera kontakt ”Ska dyka upp;
  8. Tryck på "blockera" för att bekräfta blockeringen av kontakten.