Hur undviker man inbrott?

Inbrott är fortfarande frekvent, oavsett om det är i stora städer eller mer isolerade platser. Majoriteten av dessa skador uppstår under semestern, när ägare är borta i flera dagar. En del sker dock även om boendet är upptaget. Därför är det bättre att vidta nödvändiga åtgärder för att skydda din egendom. Här är några åtgärder att vidta för att begränsa riskerna.

Skydda mot inbrott

Upprätthålla goda relationer med grannar

Grannar är riktiga allierade i kampen mot inbrott. De kan larma polisen om händelsen inträffar medan ägarna är borta. Deras närvaro är i allmänhet tillräcklig för att avskräcka brottslingar. Faktum är att inbrottstjuvar ger upp när kvarteret väcks av misstänkta ljud. Dessutom förbereder tjuvar ofta sina missgärningar genom att spana. Dessa resor kan uppmärksammas av grannarna som larmar polisen eller ägarna.

Simulera en närvaro i huset

I flertalet fall sker inbrott när de boende i lokalen är frånvarande. Som ett resultat kan tjuvar avskräckas från att vidta åtgärder genom att låtsas att huset är upptaget. Installationen av ett system för att öppna och stänga luckorna gör det möjligt att simulera närvaron av de boende i lokalerna under semestern. En timer för att tända ett ljus i ett rum i huset med jämna mellanrum gör det också möjligt att simulera en närvaro.

Imponera på inbrottstjuvar

Innan de vidtar åtgärder spanar de kriminella och väljer hus som är lätta att ta sig in i. Avskräckning är därför ett effektivt vapen för att skydda sitt hem. För att göra detta bör det låtsas att huset är skyddat genom att installera ett säkerhetssystem inklusive larm, kameror, dörröppningsdetektorer ... Detta system kan dock vara ganska dyrt. För att minska budgeten är det möjligt att installera en dummy övervakningskamera eller ens skyltar "privat egendom För att avskräcka illvilliga människor. Det bör noteras att dessa enheter inte kommer att hindra tjuvar från att komma in i huset om det verkligen är deras plan. De är bara avskräckande. Det gör att de minskar risken för inbrott.

Skydda åtkomst

För att skydda dig mot inbrottstjuvar är det första du ska göra att stärka tillgången till lägenheten eller huset. När det gäller en lägenhet på övervåningen är operationen enklare. Faktum är att installationen av en förstärkt dörr är tillräckligt för att hindra tjuvar från att ta sig in i lägenheten. Dörren är det enda sättet att ta sig dit. När det gäller enfamiljshus är det nödvändigt säkra dörrar och fönster. Diskreta hörn utom synhåll bör behandlas som en prioritet. Således hjälper installationen av spotlights riktade mot bakdörren till att avskräcka tjuvar från att tvinga tillträde. Fönster måste också skyddas med skyddsgaller. Lämna inte gör-det-själv-verktyg (tång, hammare, etc.) i trädgården, eftersom inbrottstjuvar kommer att använda dem för att tvinga upp dörrar och fönster.

Säkra omgivningen

Efter att ha förstärkt dörrarna och fönstren är det nödvändigt att säkra husets omgivningar. Detta steg består av att installera en enhet belysning med rörelsedetektor. Ljuset tänds så fort det blir rörelse i trädgården. Vissa detektorer har en fotosensor med inbyggd blixt och tar en serie bilder vid misstänkta rörelser. Det finns också rörelsedetektorer som kan utesluta närvaron av husdjur, vilket är perfekt för djurägare.

Dra inte till sig uppmärksamhet

Uttrycket "att leva lyckligt, låt oss leva gömt" får sin fulla betydelse i dagens liv. För att undvika att väcka uppmärksamhet måste du till exempel vara uppmärksam på dina publikationer på sociala nätverk: smycken, väskor och märkeskläder, semester ... Bättre att avstå från att publicera semesterbilder utan att tidigare ha begränsat sekretessinställningarna för sina konton, eftersom en kunnig inbrottstjuv förstår att ägarna är borta från huset. Dessutom är det lämpligt att stänga gardinerna eller sänka persiennerna för att förhindra att folk tittar in. Innan de går in i ett hus kontrollerar inbrottstjuvarna alltid vad de kan stjäla i huset.

Var uppmärksam för att undvika inbrott

En stor del av de inbrott som görs är opportunistiska brott. Det betyder att brottslingarna inte planerat något, utan utnyttjat en öppning, en bortglömd nyckel i låset eller en dörr på glänt för att komma in i huset.

Ändra din rutin

De flesta inbrotten begås av människor som bor inom 4 eller 5 km från de hem som är offer för dem. För att undvika att hamna i korset för kriminella måste du ändra dina vanor regelbundet. De som aldrig ändrar sin rutin är faktiskt lättare att bryta sig in i. Brottslingarna vet exakt när de ska agera. Om möjligt, försök att inte gå ut och återvända på bestämda tider.

Märk utrustning

I händelse av att inbrottstjuvar trots många vidtagna försiktighetsåtgärder lyckas ta sig in i huset går det alltid att begränsa skadorna med några tips. Bättre att lämna märken på utrustning som tv-apparater, spelkonsoler eller hushållsapparater. Tjuvar kommer alltså att få svårt att sälja dem vidare och kommer inte att frestas att röra vid dem. Denna försiktighetsåtgärd hjälper till att begränsa förluster vid ett inbrott.

Meddela inte hans frånvaro

Det verkar självklart, men många gör det! Att inte berätta för främlingar om en frånvaro är inte bara begränsat till människor du möter på gatan. Det gäller även utlänningar som utför heminsatser som rörmokare, budbärare eller elektriker. Bättre att inte framkalla en förskjutning under samtalen. Det är okej att prata med rörmokaren som exempel, men lita inte för lätt.

Ring polisen

Under semesterperioden startade polisen insatsen "Semesterlugn". Agenter genomför alltså patruller för att avskräcka tjuvar. För att dra nytta av denna tjänst, registrera dig på polisstationen av hans grannskap behövs.