Att plugga ett hål i en vägg: 6 praktiska tips

Med fotoramar och dekorativa föremål på väggarna uppstår oundvikligen hål. Otrevliga för ögat måste dessa pluggas så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador på väggen, men framför allt för att återställa estetiken till ett rum. Det är också ett viktigt steg innan man målar ett rum. För att göra detta, följ bara dessa få tips.

Täta igen ett hål i en vägg

Ordna ytan som ska bearbetas väl

För att fylla ett hål i en vägg behöver du inte ringa en expert. Denna uppgift, som kan vara ganska känslig, kan verkligen utföras av en själv. Du behöver bara rätt material och rätt produkt. Det bör dock noteras att stegen att fylla ett hål kräver viss noggrannhet för ett effektivt och varaktigt resultat.

Det första steget att följa är att förbereda ytan som ska repareras. För detta är det nödvändigt att:

  1. Damma av och ta bort allt avfall som har fastnat i hålet. Detta kan göras med en borsta eller en liten borste.
  2. Slipa området runt hålet med en Sandpapper. Detta steg förbättrar gipsets vidhäftning. Faktum är att om det finns rester i hålet kommer det inte att fastna.
  3. Kontrollera om väggen inte är blöt. I det här fallet är dess sanitet nödvändig innan du utför några reparationer.

Använd ett fyllmedel

Oavsett vilken typ av vägg som ska bearbetas, förblir lappputsen den idealisk produkt för att fylla ett hål. Den är enkel att använda och är relativt effektiv. Denna produkt kommer i tre kommersiella former: pulver, pasta eller färdig att använda tub. Användningen av varje typ av tätningsmedel beror på storleken på hålet. Om det är ett litet hål redo att använda fleranvändningsrör. Å andra sidan, om det handlar om större hål, är det bättre att använda'Pulverlackerad.

Före applicering, blanda pastan, följ noggrant beredningsanvisningarna på produktetiketten. För effektiv fyllning måste hålet fyllas mycket djupt vid applicering av gips och spridas väl med en murslev. Observera att du inte ska tveka att lägga till en viss mängd och sedan ta bort överskottet. Nästa steg är att jämna till ytan med en beläggningskniv. När paustiden för torkning har passerat, vilket kan variera beroende på produktens märke, måste ytterligare ett lager appliceras för finishen. För varje applikation är det lämpligt att jämna ut området.

Observera att stegen att följa är desamma oavsett om det är ett litet eller ett stort hål. Endast mängden produkt som behövs och torktiden varierar. Slutligen är det viktigt att genomföra en grundlig slipning område för att jämna ut väggytan.

Tandkräm, ett bra alternativ för att täppa till små hål

Om hålen i väggen orsakades av häftstift eller naglar, kan ett annat enklare och billigare knep användas. Tack vare dess oanade egenskaper, den tandkräm kan göra underverk när det gäller att reparera en vägg med hål i. Denna produkt kan faktiskt ersätta konventionella beläggningar. Applicera det bara rikligt i hålet och jämna sedan försiktigt till ytan med ett finger. Användning av tonad tandkräm rekommenderas dock inte.

Förutom hans ekonomisk nytta, det här tricket är snabbt och enkelt att utföra. Dessutom gör den här tekniken det enkelt att återvinna det, speciellt om det finns en del över efter användning.

Silikonfogmassa: en produkt som går överallt

Multi-användning, den silikon tätningsmedel används vanligtvis för fogar eller för att lägga kakel. Men denna produkt är också särskilt effektiv för att fylla små och medelstora hål. Rekommenderas av byggexperter, den här produkten är också lämplig för gör-det-själv. Förutom sin förmåga att fästa på alla typer av underlag och torka snabbt, är fogmassan också lätt att applicera och rengöra. Den är vattentät och tål stark värme. Dessutom kräver denna produkt ingen speciell förberedelse. Dessutom finns det olika färger, perfekta för redan målade väggar.

Här är stegen för att fylla ett hål med kitt:

  1. Förbereda väggen: innan du använder produkten är det nödvändigt att alltid rengöra ytan som ska repareras;
  2. Förberedelse av kitt: för att göra detta, sätt in röret i lämplig pistol;
  3. Avgränsning av ytan som ska bearbetas: placera en tejp på varje sida av hålet som ska fyllas för att markera området och underlätta appliceringen av tätningsmedlet;
  4. Produktapplikation: före detta steg måste spetsen på tätningsröret tas bort. För en bra inslagning i hålet bör röret pressas framåt;
  5. Efterbehandling: efter applicering måste ytan jämnas och rengöras noggrant med en fuktig och ren trasa;
  6. Torkning: det är nödvändigt att respektera a torktidminst en timme så att tätningsmedlet fäster perfekt. Ändå är det att föredra att hänvisa till bruksanvisningen för produkten.

Rekommenderat efterarbete efter fyllning

För att det ska vara hållbart måste reparation av hål i en vägg vara särskilt noggrann och se till att följa alla steg. Den estetiska sidan ska inte heller försummas. När hålet är fyllt, slipa ytan repareras är ett viktigt steg. Detta gör det möjligt att jämna ut ytan och få en optimal estetisk finish. Vidare rekommenderas att rmåla hela väggen och kom ihåg att tvätta det reparerade området väl med vatten. I fallet med en hyra tillåter detta trick dig spara pengar på insättningen.

Vad kostar det att fylla hål?

Beroende på skadans omfattning kan lappa hål i en vägg göras själv. Detta alternativ är särskilt ekonomiskt. Detta kräver dock en investering i tid och resurser. I synnerhet kommer det att vara nödvändigt att ta hänsyn till variationen i priserna beroende på den valda produkten, dess varumärke och dess återförsäljare. I allmänhet är beläggningen den mest använda produkten för denna typ av reparation. Denna produkt säljs i kilogram och är billigare om den köps i bulk. Vid betydande skada är det att föredra att tillkalla en expert. I det här fallet kommer priset att bero på komplexiteten i arbetet och de begärda ytorna. I samtliga fall är det nödvändigt att upprätta en offert i förväg för att få en uppskattning av priserna och för att jämföra förslagen.