Hur rengör man en bilbarnstol?

En dåligt underhållen barnstol främjar utvecklingen av bakterier och bakterier. Regelbunden rengöring hjälper till att undvika dessa problem och förhindrar att fläckar fastnar permanent. Så här rengör du en bilbarnstol på ett effektivt sätt. Detaljerna.

Rengör en barnstol

Rengöring av en bilbarnstol

En bilbarnstol rengörs i genomsnitt varannan vecka. Denna operation börjar med en passage av dammsugaren i varje hörn av sätet. Då är det nödvändigt att ta bort sätesöverdraget barn att tvätta den.

 • Rengöring av skyddet på en bilbarnstol

En bilbarnstolsöverdrag tvättar med ljummet vatten och Marseille-tvål. Sköljning med rent vatten följt av torkning mellan 2 frottéhanddukar kommer att slutföra operationen. I händelse av att sätesöverdraget visar sig vara svårt att ta bort och sätta tillbaka, är en svamprengöring av sätet på sin plats.

 • De olika teknikerna för att rengöra en barnstol

När du rengör en bilbarnstol med en svamp är det viktigt att använd aldrig kemikalier eller ammoniak på smärta av att utsätta barnet för allergier. Här är olika lösningar som gör att denna operation kan utföras i full säkerhet:

 • Rengöring av bilbarnstolen med vit vinäger

Detta rengöring av vit vinäger består av:

 1. Blanda 200 ml ljummet vatten med 500 ml vit vinäger och 2 matskedar diskmedel i en behållare;
 2. Blötlägg en svamp med lösningen och vrid ur den väl;
 3. Applicera svampen på sitsen i 20 cm rutor;
 4. Skölj sätet med en fuktig trasa;
 5. För en tvättlapp i frotté över hela sitsens yta och låt torka.
 • Rengöring av en bilbarnstol med sodakristaller

Detta rengöring med sodakristaller består av:

 1. Koka ihop en lösning av hett vatten och läskkristaller, räkna 1 kopp läskkristaller för 1 liter varmt vatten (det rekommenderas att bära handskar);
 2. Gnugga sätet med en svamp impregnerad med lösningen, insistera på fläckarna;
 3. Skölj allt med en fuktig trasa;
 4. Torka sitsen med en frottéhandduk, sedan med ljummen luft en hårtork.

Om barnstolen har en plaststruktur, den senare kan rengöras med en svamp impregnerad med tvålvatten innan den sköljs med en fuktig trasa och torkas i det fria.

Desinficera en bilbarnstol

Efter rengöring av bilbarnstolen är det också nödvändigt att desinficera. För att göra detta, spraya helt enkelt en lösning av 3,5 dl vatten, 1,5 dl hushållsprit och 4 droppar eterisk citronolja på sätet innan du låter det torka i luften.

För att desinficera plaststrukturen i en bilbarnstol behöver du bara torka av den med en trasa impregnerad med hushållsprit.