12 tips för att välja multifunktionella möbler

När det är ont om plats är det svårt att möblera sin inredning. För att möta allas behov förnyar tillverkare och designers ständigt sina skapelser. Varuhusen erbjuder alltså en hel rad multifunktionella möbler. Dessa kombinerar de mest överraskande egenskaperna. Några idéer för multifunktionella möbler för att spara utrymme i din lägenhet.

13 tips för att välja multifunktionella möbler

Ett köksbord gömt i en skänk

När utrymmet är trångt kan det ibland vara svårt att hitta en plats att placera bordet på. För att spara utrymme är det möjligt att gömma denna möbel i en skänk. Interiören fungerar som förvaring för redskap, medan dörren fungerar som ett bord. Bara kasta av och lite höja att använda den. För att optimera utrymmet, använd stora skåp för att förvara köksapparater som mikrovågsugn, kaffemaskin eller mixer

Ett lyftbart soffbord

Om matbordet inte får plats i köket kan det flyttas till vardagsrummet. Den här gången handlar det inte om en klassisk gedigen möbel, utan ett lyftbart soffbord. För att dra nytta av höjden, höj den helt enkelt med dedikerad utrustning. Denna multifunktionella möbel inkluderar även intern förvaring för undertallrikar, fat eller böcker. Justerbar, det låter dig bekvämt njuta av en måltid i vardagsrummet.

Ett utfällbart bord i köket

Utdragsbordet kan integreras i alla köksskåp, så länge du har tillräckligt med utrymme för att placera två hopfällbara stolar. Det är faktiskt en skjutbar bricka som en låda tack vare ett system av skenor. Måtten beror på bärskåpet. Lätt att sätta upp och förvara, det utdragbara bordet kan även användas som arbetsyta. Sidan på stödenheten kan användas för att hänga upp stolarna.

Spegeln strykbräda

Den långa spegeln är en av de viktigaste hemma. Det är samma sak för strykbrädan. Tanken att kombinera de två i en möbel kan tyckas ovanlig. Utrymmesbesparingen är dock obestridlig eftersom det räcker att vika och fälla ut, beroende på önskad funktion. På väggen hänger även långa speglar som lätt kan fällas ut för att förvandlas till en inbyggd strykbräda. Interiören kan användas för att förvara strykjärnet eller tvätten. Designad och praktisk, denna möbel kombinerar tre funktioner på ett underbart sätt.

Bokhyllans sänggavel

Sänggaveln är ett element som kan utföra flera funktioner samtidigt. För att spara utrymme och samtidigt lägga till stil till sovrummet finns det inget som en bokhylla sänggavel. Det är möjligt att använda fram- eller baksidan av sänggaveln, beroende på dess placering. Bakifrån fungerar biblioteket som en separator, i brist på partition. Ordnat framifrån tillåter det enkelt få tag i din bok föredras före sömn. Förutom att lyfta fram kulturen är denna möbel en färdig lösning för att avgränsa sovdelen.

Ett pentry

För att utrusta ett litet kök är det inget som slår ett pentry. Perfekt för en lägenhet, denna köksenhet består av ett strikt minimum för en grundläggande funktionalitet. Köksartiklar varierar beroende på modell. Vanligtvis innehåller den ett handfat, skåp, en bänkskiva och en spisfläkt. Den kan även utrustas med ett minikylskåp eller en inbyggd ugn. Trots sin lilla storlek erbjuder pentryt enastående bekvämlighet. Lutad mot en vägg kräver den bara några kvadratmeter att sätta upp.

En skjutbar säng

Dagens tillverkare går utöver för att erbjuda kunderna de mest ovanliga möbler som högsängen. Utrustad med vertikala skenor och lutad mot ett skåp eller en vägg kan den höjas till taket på nolltid. På natten placeras den på marknivå. På dagen ger den plats för ett inbyggt skrivbord eller ett skåp. För att göra det till en multifunktionell möbel är det möjligt att integrera en bricka som kommer att fungera som ett matbord. Ett enkelrum kan alltså fyllas flera funktioner samtidigt.

En tickande tjänst

Att inreda ett litet kök är inte alltid ett nöje på grund av utrymmesbrist. För kombinera estetik och bekvämlighet, välj den tickande tjänsten. För att förhindra att den vandrar runt, undvik de med hjul och gynna de med fasta fötter. Skåpen kan rymma köksmaskiner och disk. För att ge den en andra funktion, satsa på den avtagbara brickan. Denna roterande utrustning kan förvandlas till en minibar. För att förvandla skänken till ett matbord, placera bara stolar runt det.

Ett höghus badrumsskåp

Varje tum räknas när det gäller att spara utrymme i en lägenhet. För en smart layout, satsa på höjder. Horisontella garderober tar för mycket plats i ett litet badrum. Föredrar hellre förvaring på längden. Det finns badrumsmöbler som inkluderar ett handfat, ett handfat, förvaringsskåp, en spegel och en tvättmaskin. För att en sådan installation ska passa i ett litet rum, tveka inte att göra det utnyttja höjderna. För att underlätta hushållet är det bättre att välja hängande möbler. Det möjliggör också lite extra golvyta. För att optimera förvaringen i badrummet är även skåpet i dörrkanten intressant. Detta är en uppsättning hyllor eller skåp som gränsar till dörrkarmen.

Våningsbäddsoffan

Designers och tillverkare fortsätter att erbjuda multifunktionella möbler av alla slag. Våningsbäddsoffan är en av de bästa uppfinningarna inom inredning. Det har blivit en klassisk möbel i lägenheter.

Det går att dra nytta av ytterligare en eller två platser hemma tack vare bäddsoffan överlagrade. Sofistikerad och revolutionerande, denna bäddsoffa har ett sovsystem som är lika bekvämt som funktionellt. Det finns olika modeller beroende på antal sittplatser, design och tillverkningsmaterial. Det är en praktisk lösning för dem som har ont om plats.

Det integrerade biljardbordet

Biljardbordet är inte bara för stora hem. Det är fullt möjligt att installera en i en lägenhet. Även om denna idé verkar inkongruent, är det fortfarande möjligt tack vare det integrerade biljardbordet. Vid första anblicken ser skåpet ut som ett klassiskt matbord. När bordet är klart är allt du behöver göra skjuta golvet för att få ett spelbord.

En skoförvaringsbänk

Rent estetiskt är det inte den vackraste effekten att visa dina par skor nära dörren. För att korrekt organisera ingången till lägenheten, ingenting som en skoförvaring diskret. För att förverkliga denna idé har möbeltillverkare förnyat bänkens funktionalitet. Dess interiör förvandlas till en praktisk förvaring. Under den mjuka sitsen gömmer sig ett utrymme som rymmer allt du behöver gömma, inklusive skor.