Hur håller man färska grönsaker längre?

Vissa har inte tid att komma tillbaka till grönsakshandlaren flera gånger i veckan. De tvingas sedan köpa grönsaker i stora mängder varje gång de handlar. Det är dock nödvändigt att känna till metoderna för konservering för att säkerställa deras fräschör och smak längre.

Bevara grönsaker från marknaden

Minska luftfuktigheten i kylskåpet

Fukt som främjar röta av mat är det nödvändigt att minska det så mycket som möjligt. För att göra detta är allt du behöver görabred ut hushållspapper i grönsakslådan. Förutom att främja bättre konservering av grönsaker tillåter pappersservetter också hålla kylen ren. Visserligen avger vissa grönsaker som gurka trögflytande ämnen som är ganska svåra att rengöra.

Bevara potatisen

När potatisen börjar ruttna är det bara att lägga ett äpple i påsen. Etenet som produceras av frukten håller denna knölsort fast och fräsch i veckor. Du bör veta atteten är bra för potatis, men har motsatt effekt på andra grönsaker och frukter.

Förvara sellerin

För att hålla selleri längre, baraslå in i aluminiumfolie. Det bör undvikas att förvara det i kylen i en plastpåse. Detta beror på att plasten fångar upp gasen som frigörs av denna grönsak, vilket gör att den ruttnar snabbare. Genom att låta denna gas komma ut håller selleri längre. Den bör dock inte lämnas uppackad, eftersom den torkar ut på bara några dagar. Aluminiumfolie skyddar den från uttorkning samtidigt som gasen släpps ut.

Förvara löken

Lök kan inte förvaras i pappersomslag och inte heller i bakplåtspapper utan i en ett par strumpbyxor och på en torr, mörk plats.

Bevara tomaterna

Det rekommenderas inte att förvara dina tomater i kylen. Det är bättre att lägga dem i en skål täckt med en ren kökshandduk, placera på en torr, ventilerad plats utan direkt solljus. Tomaterna kommer därmed att behålla all sin fräschör och smak.

Behåll salladen

Salladen förvaras i kylen, förpackad i en påse. Du behöver bara lägga ett ark med absorberande papper i påsen för att absorbera fukt. Efter några dagar är det nödvändigt att byta ut pappershandduken.

För att ge en andra ungdom till en gulnad och vissen sallad, blötlägg den bara i en skål med sötat vatten i cirka 40 minuter.

Bevara svampen

Svampar tål inte fukt. De måste förpackas noggrant i en papperspåse, sedan i en lufttät behållare, innan de ställs i kylen.

Förvara morötter, kålrot och rödbetor

Vissa grönsaker som morötter, potatis, kålrot och rödbetor håller sig bäst när de placeras på ett ställe mörk och torr som källaren till exempel. Det är bäst att lägga dem i en behållare fylld med torr sand.

Bevara squashen

Till skillnad från andra grönsaker som håller sig svala, håller squash värmen. De förvaras alltså i en torr och ventilerad plats med en temperatur mellan 15 och 20 °C. Undvik att stapla squash ovanpå varandra, eftersom detta kommer att främja spridningen av mögel om någon av dem är förorenad. Så här gör du:
 1. Installera träklossar eller trähyllor;
 2. Lägg squashen på klossarna med stjälken uppåt.
Det går även bra att lägga squashen i ett nät och hänga den i taket. Dessa två tekniker gör att de kan hållas i mer än 6 månader. Å andra sidan ska en öppnad squash läggas i kylen eller frysen.

Förvara purjolöken

Purjolök används vid beredningen av många recept. Idealet är därför att alltid ha det till ditt förfogande. När den fortfarande är hel håller den sig i cirka tio dagar i kylen. Om de beskärs och tvättas kan vitt och grönt förvaras separat i perforerade plastpåsar i 5 dagar. Så att det kan hålla mer än 2 månader, purjolöken förvaras i en sval och fuktig plats, och detta, otvättat.

Förvara zucchinin

Eftersom zucchini är en grönsak av tropiskt ursprung tål den inte kylan. Kylskåpet är därför inte det bästa stället att förvara det under lång tid. Den kan hålla sin fräschör i en vecka när den placeras i källaren. För att hålla den längre, i mer än 12 månader, måste den frysas. Att göra detta :
 1. Skär zucchinin i skivor;
 2. Blanchera i 2 minuter;
 3. Sänk ned i kallt vatten för att kyla dem;
 4. Låt sedan rinna av på galler;
 5. Frys in skivorna utspridda på en plåt och frys in;
 6. När de är frysta packar du skivorna i en plastpåse och sätter tillbaka dem i frysen.

Förvara broccolin

Här är tekniken för att hålla all broccolins fräschhet i en vecka:
 1. Häll lite vatten i en skål;
 2. Placera broccolin i skålen, med blomsidan upp och ut ur skålen;
 3. Täck broccolins huvud med en perforerad plastpåse;
 4. Ställ i kylen och byt vatten dagligen.
Andra tekniken:
 1. Spraya huvudet av broccoli med vatten;
 2. Täck huvudet med pappershandduk;
 3. Ställ in i kylen.
Tredje tekniken:
 1. Omslut broccolin i en perforerad plastpåse ;
 2. Ställ in i kylen.

Bevara kålen

För att lagra kål effektivt måste du ha en lufttät glasburk, en sterilisator och grovt salt. Här är stegen:
 1. Ta bort bladen från kålen;
 2. Blanchera bladen i kokande vatten i 10 minuter;
 3. Lägg bladen i burken;
 4. Häll kokande vatten i burken;
 5. Tillsätt en matsked av grovt salt ;
 6. Stäng burken och lägg i sterilisatorn i 45 minuter vid 100 ° C.
Färsk kål förvaras enkelt i kylens fräsare för två veckor.

Förvara paprikan

Paprika kan förvaras till 8 dagar i kylen. Att göra detta :
 1. Torka av paprikorna med en ren kökshandduk;
 2. Slå in i aluminiumfolie;
Placera i krispvarmen i kylen.