Hur rengör och lossar man tyll ordentligt?

Ett delikat tyg, tyll används vanligtvis för att göra brudens slöja eller tutu av dansarnas kjolar. För att behålla sitt lätta och striga utseende måste tyll vårdas noggrant. Tyllen tvättas bäst för hand och inte med andra tyger i maskinen.

Rengör tyllen utan att borra den

Tekniker för att tvätta tyll

Tyll är ett ömtåligt tyg, men det bör tvättas regelbundet, eftersom det syns minsta fläck på det. Som den kemtvätt är ganska dyrt, det bör tvättas själv för att spara pengar. Stegen för att tvätta tyllkläder är följande:

  1. Häll ljummet vatten i en bassäng;
  2. Lägg till lite flytande tvål ;
  3. Sänk ned tyllplagget i tvålvattnet;
  4. Tryck försiktigt för hand;
  5. Sänk ned i en annan bassäng fylld med klart vatten för att skölja;
  6. Lägg Plant för att torka;
  7. Spraya med stärkelse innan tyllen är helt torr;
  8. Låt torka helt.

Tyllen kan strykas, men med en mycket skonsam temperatur. Dessutom får strykjärnets sula inte röra den direkt. Det är därför lämpligt att lägga ett tyg mellan tyllen och strykjärnet. Dessutom måste ångsystemet stängas av för att förhindra skador. Den här frågan är faktiskt väldigt känslig för det.

Försiktighetsåtgärder vid rengöring av tyllen

Tyllen är faktiskt ganska lätt att rengöra eftersom fläckarna lossnar snabbt utan att gnugga. Doppa helt enkelt tyget i ljummet vatten för att lossa smutsen. Däremot tyll tål inte att blötläggas i vatten för länge. Det tar bara några minuter att rengöra den. Vid torkning är det bäst att sträcka tyget och fästa ändarna med nålar. På så sätt kommer den inte att skrynklas och strykning kommer inte att behövas.

Rengöring med varmt tvålvatten tar bort nästan alla fläckar från tyll, även spår av fett. Om något kvarstår är det bättre att anförtro rengöringen till en professionell för att undvika att skada plagget genom att lägga för stor vikt.