De bästa gratis alternativen för desktop publishing och publiceringsprogram

Desktop publishing programvara låter dig komma igång med att skapa visuella dokument för alla typer av användningsområden. Gratulationskort, reklamminitidningar eller andra broschyrer är alla gjorda med sådan programvara, ett brett urval av dem finns tillgängligt på webben. För att undvika att behöva betala en ibland stor summa är det möjligt att ladda ner gratis och lagligt referens DTP-programvara. Översikt.

Laglig och gratis nedladdning av programvara för desktop publishing

Varför använda programvara för desktop publishing?

Oumbärligt verktyg i alla grafiskt eller redaktionellt skapande, tillåter DTP-programvaran att skapa dokument inklusive bilder, texter, grafik, men också layout och publicering. Denna typ av programvara är nödvändig för att skapa tidningar, broschyrer eller enklare dokument som till exempel visitkort eller gratulationskort. Dessa dokument produceras i en digital version före eventuell tryckning. Detta kan göras på en skrivare såväl som i ett tryckeri, beroende på kvantitet eller mått.

DTP-programvaran riktar sig alltså till både privatpersoner och professionella. Det finns olika nivåer av programvara för desktop publishing för detta ändamål, en del lätta att lära sig och andra mer specifikt avsedda för avancerade användare. Dessa egenskaper förklarar prisskillnaden mellan de många befintliga applikationerna och den ibland höga prisnivån på vissa produkter. Lyckligtvis behöver du inte spendera mycket pengar för att ha råd med en. Det finns faktiskt webbplatser och onlineerbjudanden som gör det möjligt att ladda ner gratis och lagligt DTP-programvara. Huruvida det är en gratis programvara för desktop publishingWindows eller Mac, utbudet är varierat och kommer att motsvara alla förväntningar.

Gratis och heltäckande programvara för desktop publishing

Den kostnadsfria programvaran för desktop publishing som finns på Internet är till största delen öppen källkod. Dessa är samarbetsverktyg som gjorts tillgängliga av deras designers för förbättring. De licensierad programvara är också gratis och rekommenderas oftast av officiella organisationer som SILL, Interministerial Base of Free Software. Även om det är fastställt att gratisversionerna i allmänhet inte är kompletta, är detta inte systematiskt och flera produkter erbjuder utökad funktionalitet för att möta alla typer av användning.

Erkända webbplatser och programvara

För att vara säker på att välja rätt gratis programvara för desktop publishing online, är det bäst att gå till referenswebbplatser som erbjuder gratis och laglig nedladdning. Dessa webbplatser väljer de bästa gratisprogramvarualternativen från alla kategorier, med en beskrivning av varje produkt. För att komma åt dessa webbplatser behöver du bara söka i din webbläsare. Vissa gratis desktop publishing-program kan dock nås direkt från deras egna webbplatser.

Scribus, riktmärket för gratis programvara för desktop publishing

Helt gratis att ladda ner från Scribus-webbplatsen och rekommenderas av SILL, Scribus är en av de mest populära mjukvaran för desktop publishing, särskilt för att ersätta Indesign. Den erbjuder inte bara full funktionalitet, utan den finns också i flera versioner. Det finns alltså versioner för Windows, för Mac OS, för Linux, för att inte tala om applikationen för smartphones och surfplattor.

Scribus riktar sig till användare på alla nivåer, och låter dig designa alla typer av dokument. Dessa sträcker sig från personliga kuvert till kataloger, gratulationskort, digitala böcker, tidningar, etiketter. Intuitivt och lätt att använda, det är lämpligt även för nybörjare. Bättre, det är kompatibelt med annan programvara i samma kategori, vilket gör att användaren kan arbeta med importerade dokument om det behövs. Framgången med Scribus kommer också från det faktum att denna programvara är tillgänglig på 25 språk.

Vårens förlag

Denna mjukvara för desktop publishing är också tillgänglig för gratis nedladdning och presenteras som ett alternativ till betald programvara. Trots det faktum att den inte är kompatibel med datorer som kör iOS, har den anmärkningsvärd framgång tack vare dess särdrag. Lätt att använda, den erbjuder också dokumentmallar utöver sina andra funktioner som bildskapande och layout. För att göra DTP utan att behöva vara expert är Spring Publisher ett val att överväga för mycket grundläggande projekt.

Gimp

Gimp är det mest kompletta och välkända alternativet till Photoshop. Denna programvara för bildredigering och redigering är gratis programvara med öppen källkod. Den erbjuder ett brett urval av diversifierade och avancerade verktyg för att skapa, ändra, beskära, förbättra visuellt innehåll. Det är möjligt att arbeta med grafiska filer i olika format, att retuschera foton, att göra GIF tack vare de många funktionerna.

Förutom ett helt anpassningsbart grafiskt gränssnitt har Gimp en intelligent arbetsyta och är mycket enkel att använda. Dessutom låter hjälpgemenskapen kring Gimp dig dra nytta av intressanta råd.

LYX programvara

Mer specifikt designad för att publicera mer tekniska digitala böcker, men erbjuder andra funktioner, är gratisprogramvaran LYX särskilt lämplig för att skapa dokument som innehåller matematiska formler. Det är idealiskt för att förbereda en avhandling eller skriva specialiserade artiklar till exempel. Det låter dig också skapa rubriker och skapa layouten för skrivet innehåll.

Canva programvara

Mer orienterad grafisk design, Canva-mjukvaran låter dig skapa små reklambroschyrer eller flygblad, affischer, men även grafik av alla slag tack vare dess bildbank. För icke-professionella användare är detta bra Alternativ för DTP-programvara. Canva är lätt att använda och användarvänlig och kan laddas ner i en gratisversion.

Ladda ner InDesign gratis provversion

Adobes InDesign är en av de ledande programvaran för desktop publishing på marknaden. Den är kompatibel med Windows och Mac iOS operativsystem och erbjuder bland annat en mängd verktyg för att effektivisera layouten. Även om denna programvara erbjuds som en betalversion, kan den laddas ner som en gratis testversion. Men dess funktionalitet i det här fallet är begränsad och uppdateringar kan inte installeras.

PagePlus SE Standard Edition

PagePlus Standard Edition är en del av programvaran som finns tillgänglig i gratis nedladdning. Den är endast kompatibel med Windows-datorer och erbjuder olika funktioner för grafisk design och dokumentlayout, med stor enkelhet. Precis som med annan programvara erbjuder den en mängd grafiska mallar för att lära dig om hur man skapar broschyrer eller visitkort. PagePlus SE är ett annat attraktivt alternativ för den icke-professionella användaren som vill ha ett enkelt men heltäckande verktyg. Det är dock nödvändigt att registrera sig på förlagets hemsida för att ladda ner gratisversionen.

SK1 Projekt

För Linux-användare låter SK1 Project dig skapa vektorritningar i olika format som Adobe Illustrator, CoreIDraw eller till och med Postscript bland andra. För att ladda ner denna programvara, gå helt enkelt till utgivarens webbplats och välj nedladdningsspråk.

PhotoPlus Stater Edition

Även gratis i sin startversion, PhotoPlus är lika komplett som dess motsvarigheter. Tillgänglig på Windows gör det bland annat möjligt att skapa rörliga bilder, specialeffekter och naturligtvis kontroll över dokumentet innan det skrivs ut. Den passar alla användare oavsett nivå och kan därför passa som ett gratis DTP-programvarualternativ.