Hur förhindrar man att tvätten bleknar vid tvätt?

Att se kläder smitta av sig är långt ifrån trevligt. Detta fenomen uppstår när tvätten har blivit dåligt underhållen under tvätten. Som ett resultat tappar den sin färg. För tygmissfärgning krävs en kontroll. Dessutom kan olika tips användas för att undvika detta besvär. Här är de !

Förhindra att tvätten bleknar

Tvätta tvätten i kallt vatten

DE'Kallt vatten rekommenderas för att tvätta kläder för att behålla sina färger. Det är faktiskt att föredra att tvätta kläder vid en temperatur på mindre än 30°C, speciellt de med mörka färger. Tack vare denna teknik är det inte längre nödvändigt att differentiera varje outfit efter dess tyg, oavsett om det är det bomull, av Linné eller andra.

Sortera tvätten noggrant för att undvika missfärgning

Missfärgningen av ett tyg beror på borttagning av naturliga pigment av en färg. Det första tipset för att undvika blekning är också att sortera tvätt efter färg före tvätt. Faktum är att varje nyans har sina särdrag. Så vita kläder bör separeras från andra. Dessutom har färgglada kläder ska sättas ihop och mörka kläder ska placeras i samma behållare. Denna sortering undviker att blanda färger och skada all tvätt om en av bitarna tappar sin färg.

Använd grovt salt som färgfixativ före tvätt

de fettsalt- används av proffs för att fixa färger. För att göra detta måste följande steg följas:

 1. Sänk ner tvätten i riskzonen i en ljummet saltvatten i förväg. Mängden salt beror på typen av vävnad.
 2. Låt marinera en halv dag medan du rör om tvätten då och då.
 3. I slutet av operationen, Skölj linne och tvätta normalt.

Begränsa friktionen för att undvika missfärgning

När fibrerna i ett tyg utsätts för friktion uppträder de mikrosprickor genom vilken färgen kan rusa. Detta fenomen uppstår särskilt med bomullstyger. Att tvätta tyngre föremål hjälper också till att minska friktionen. Det är också lämpligt att se till att varje knapp och stängning är stängd.

Var uppmärksam på dyra kläder

Särskild omsorg behövs för dessa kläder, särskilt eftersom deras pris inte anges. Därför är en jämförelse av polyester- och silkeshalten nödvändig. De siden är ett fint tyg vid beröring, men hon skaver avmer än polyester. Sålunda kombinerar skaparna dem enligt den kvalitet och estetiska återgivning som eftersträvas. Ofta går utseendet före dyrare kläder.

Pattemouille-testet

Testet av pattemouille är ett förebyggande medel mot missfärgning av tygerna. För att uppnå detta måste några steg följas:

 1. Innan tvätt, lägg en fuktig trasa på baksidan av tyget ;
 2. Passera ett varmt strykjärn ovan.

Om pattemouille blir färgglad, den tyget är ömtåligt. Det skaver med andra ord lätt av.

Bomullsprovet för att ta reda på om en tvätt skaver

Detta test är tydligen enkelt. Det avgör om färgen på en tvätt håller eller inte. För att uppnå det är det nödvändigt att:

 1. Ha en bomullspinne (en per tyg) och en skål med varmt vatten ;
 2. Sänk ned änden av bomullspinnen i varmt vatten;
 3. Att gnidatygets kant.

Om bomullspinnen blir hy, tygfärgerna är det inte förstärkt.

Tvålvattentestet

Utvecklingen av tester förhindrar missfärgning av tvätten. Deras syfte är att bestämma färgämnets konsistens, särskilt i närvaro av en ljus färg. För att testa tyget, utför följande test:
 1. Lägg ett plagg i en behållare fylld med tvålvatten under en halvtimme.
 2. Om vattnet blir färgat i slutet av denna period skaver plagget av. Som ett resultat, särskilda åtgärder ska tas för tvätt.

Undersök kläderna innan du tvättar dem

De nya kläder smittar lätt av. En kontroll före tvätt hjälper alltså till att förhindra att en del missfärgas på de andra. Ljusa färger, som röd, grön eller rosa, bör ägnas särskild uppmärksamhet. De kräver större omsorg under de första tvättarna.

Förbjud vinäger i tvätt

de vinäger är känt för sina fördelar. Många rykten lyfter fram förmågan hos detta ämne att bevara färgerna på tyger. Experiment bevisar effektiviteten av vinäger på vissa tinkturer. Ändå, dess användning kan skada olika typer av kläder. Därför är det viktigt att lära sig om nyansen och tyget innan du använder det. Observera att hans effektiviteten kan optimeras med grovt salt och kallt vatten.

Tvätta riskfyllda kläder separat

Farliga kläder utgör ett hot mot andra. Därför bör de ägnas särskild uppmärksamhet. Två lösningar finns tillgängliga:

 • Tvätten kan anförtros åt en professionell;
 • Tvätta riskfyllda kläder separat från andra.

Dessa lösningar är effektiva för att hålla kläder i gott skick under lång tid.

Välj tjocka tyger

För att undvika missfärgning är det viktigt att välj tygerna noggrant vid köp. Det är lämpligt att gynna resistenta tyger som t.ex polyester, av Jersey eller bomull tjock. Faktum är att ju tjockare tyget är, desto mer motstår det blekning.

Ta dig tid att läsa etiketten

De etiketter är fulla av information om hur man vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder vid tvätt. här är några försiktighetsåtgärder noterat på etiketterna:

 • Tvätta ut och in ;
 • Kall tvätt ;
 • Tvätta med liknande färger.

Använd anti-blekningsservetter

De anti-blekningsservetter har den speciella egenskapen att förhindra överföring av färger mellan kläder. Således tillåter de behålla de ursprungliga färgerna kläder genom att absorbera alla spår av missfärgande färgämne. Deras användning undviker problem under osäker tvätt. Om de naturliga metoderna med grovt salt, kallt vatten och vit vinäger visar sig vara ineffektiva kan du lika gärna välja den här lösningen.

Men den val av produkt är viktigt. För att inte göra några misstag är en jämförande studie på sin plats. Observera att anti-blekningsservetter finns i de flesta butiker som erbjuder tvättartiklar.