Rengör allt i huset med perkarbonat eller soda

Även känd som natriumperkarbonat och natriumkarbonatperoxihydrat, är natriumperkarbonat en bra allierad för att rengöra allt hemma. En sann mirakelprodukt med fläckavlägsnande och blekande egenskaper, den eliminerar även de mest envisa spåren av smuts. Här är några rengöringstips baserade på detta vita pulver.

Rengör huset med perkarbonat eller soda

Rensa rören med perkarbonat

Det är självklart att städa ditt hem såväl som de olika föremål som vanligtvis används. För en naturlig och effektiv rengöringsprodukt, välj den natriumperkarbonat är ett utmärkt alternativ. Men för att göra det måste du veta hur du använder det.

Avlopp är ett verkligt problem när de är igensatta. Detta beror ofta på en uppbyggnad av smuts i rören. Inför denna typ av olägenhet väljer många människor komplicerade lösningar. Vissa tenderar till och med att ta till specialister och spendera stora summor för att ha råd med sina tjänster.

Med natriumperkarbonat är det lätt att klara sig. Faktum är att denna produkt med flera fördelar är mycket kraftfull. När det kommer till att täppa till en pipeline, lägg bara två skedar natriumperkarbonat i kanalen. Tillsätt sedan en ordentlig mängd varmt vatten.

Som en förebyggande åtgärd är det lämpligt att häll 200 g av denna komponent i kanalen varje vecka. Detta hjälper till att förhindra att rören täpps igen på ett enkelt och effektivt sätt. Vad kan vara bekvämare än att lägga detta pulver i toaletten innan du spolar?

Rengör mattor och gobelänger i huset med perkarbonat

I vardagsrummet, badrummet eller sovrummet värmer mattan atmosfären och dekorerar interiören. Faktum är att den också utsätts för smuts, skor och damm. Tuffa fläckar kan fastna där.

Natriumperkarbonatet kan vara till stor hjälp även här. Snarare än att tvätta mattan med en borste och tvål, en tråkig och tråkig uppgift, är det bättre att hålla sig till dammsugaren. För att detta ska visa utmärkt effektivitet, gör en första passage med en lösning som innehåller 100 g pulver blandat med 3 L vatten, låt torka och vakuum. De tuffaste fläckarna kommer att ha svårt att motstå denna naturprodukt.

För att undvika obehagliga överraskningar är det viktigt att testa produkten på ett litet oansenligt område innan den fullständiga rengöringen av mattan påbörjas.

Tvätta kläder med perkarbonat eller soda

När ett plagg är fläckigt stoppas det direkt i tvättmaskinen. Tvättservice gör vanligtvis sitt jobb för att återställa tyget till sin tidiga ungdom. Ändå händer det att vissa hårda fläckar tvättbeständig. Återigen natriumperkarbonat gör mirakel. När det gäller mattan kommer det att vara nödvändigt att göra ett test på en osynlig del av plagget för att kontrollera kompatibiliteten med det vita pulvret.

Perkarbonat är mycket användbart för återställa vit vävnad : kökshanddukar, näsdukar, handdukar eller bomullstrosor. Skillnaden ligger i mängden pulver som stoppas direkt i tvättmaskinen.

För lätt smutsade kläder räcker det med 20 till 30 g. För måttligt smutsig tvätt krävs 60 g. Om kläderna är mycket smutsiga bör dosen vara högre. Med 120 g pulver blir kläderna helt blekt.

Blötlägg tvätten innan den tvättas i perkarbonat eller soda

Även för rengöring av kläder är en enkel tvätt inte alltid effektiv. För detta föredrar många att gå igenom blötläggningsstadiet innan själva tvätten. Återigen natriumperkarbonat finner sin roll som ett idealiskt komplement till tvättmedel.

I praktiken kommer allt att göras igen enligt doseringen. Denna produkt kan skada kläder om den används i för stor mängd. Vid blötläggning, 30 till 35 g per 3 L vatten bör vara tillräckligt för en lätt fläckig päls. För lätt smutsiga kläder rekommenderas att använda 50 g pulver. För andra, mer smutsiga tyger kan mängden vara upp till 200 g.

Ta bort dålig lukt i huset med perkarbonat

Egenskaperna hos natriumperkarbonat är inte begränsade till tvättning, fläckborttagning och sanering. Han är också erkänd för att vara en deodorant väldigt effektiv. Bara genom att använda detta pulver för tvätt försvinner många dofter.

I huset avger sopkärlen ibland starka illaluktande lukter. Det räcker då att ta 10 g pulver blandat med 3 L vatten. Den resulterande lösningen används för att tvätta papperskorgen och låter den stå i några minuter. En svampsvep räcker för att hitta en hälsosam och luktfri papperskorg.

Om detta är jord vem behöver en global sanitet, samma lösning krävs. 20 g pulver i 3 L vatten räcker för att göra en ultraeffektiv golvrengöring. En svamp eller mopp tar bort smutsen.

Tvätta köksredskap med perkarbonat

I köket är det ingen ände på redskap och utrustning som ska städas. Genom att använda perkarbonat eller läsk är det möjligt att renhålla alla köksredskap, bänkskivor, kylskåp, skärbrädor, etc.

Detta pulver är till och med viktigt för ta bort tandsten som belamrar vissa hushållsapparater. Processen är alltid densamma: en lösning med vatten att applicera beroende på sammanhanget. Ibland behövs en svamp med varmt perkarbonatvatten. I alla fall blir resultatet detsamma: en ren, blank och luktfri yta.