17 saker att göra med desinficerande alkohol

Säljs på apotek, är desinficerande alkohol avsedd att eliminera vissa bakterier. Denna lösning är dock användbar även i andra situationer. Här är några användningsområden för alkoholdesinfektion i vardagen. Denna produkt är användbar för att rengöra fönster, bläckfläckar, skrämma bort fruktflugor etc.

17 användbara tips att göra med modifierad alkohol

Ta enkelt bort frost från fönster med 70° alkohol

För att underlätta städningen av frusna fönster på vintern, späd bara ut ½ kopp 70° alkohol i en liter vatten. Denna lösning bör användas istället för tvålvatten som vanligtvis används för tvätta fönstren. Efter rengöring är allt du behöver göratorka av fönstren med ihoprullad tidning. Efter denna behandling kommer gelen inte längre att avsättas på fönstren. 70° alkoholen hjälper också till att ta bort frost på vindrutan. För att slippa använda skrapan och spendera lång tid på att sköta vindrutan, använd bara 70° alkohol. Tricket är att hälla alkoholen i en spray och spraya den på vindrutan. Gelén kommer då att lossna med stor lätthet.

Rengör elektriska apparater med 70° alkohol

Enligt vissa studier är smarttelefonen en av de smutsigaste sakerna. Faktum är att en person rör telefonen mer än 150 gånger om dagen, och detta med händer som inte alltid är rena. Det är därför viktigt att rengöra denna enhet regelbundet. 70° alkohol är idealiskt för lysa upp skärmen samtidigt som man eliminerar så mycket bakterier som möjligt. Fukta bara en bomullstuss lätt med alkohol innan du använder den för att rengöra skärmen och locket. 70° alkohol är också perfekt för rengöring och desinficering av datortangentbord. Torka bara av med en trasa indränkt i 70° alkohol.

Rengör bläckfläckar med desinficerande alkohol

De bläckfläckar på kläder lossnar inte lätt i maskintvätt. Innan du rengör plagget med tvättmedel måste du badda fläcken med 70° alkohol. Plagget skickas sedan till maskin och tvättas med vanligt tvättmedel.

Rengör märkena på markörer med alkohol

Barn älskar att skriva på allt och allt för att visa upp sina ritfärdigheter. Ingen panik ! Om märkena sitter på ett ogenomträngligt material som plast, laminat eller till och med marmor, kommer de lätt att rengöras med 70° alkohol. Blötlägg bara en bomullstuss i alkohol och gnugga fläcken. Operationen kan upprepas så många gånger som behövs.

Döda fruktflugor med 70 ° alkohol

70° alkoholen hjälper till att bli av med de små flugorna som klumpar sig på frukten. Spraya bara flugorna direkt. Denna teknik rekommenderas istället för insekticider som är skadliga för hälsan och miljön. Men eftersom alkohol är brandfarligt bör man se till att den inte sprejas nära en låga.

Gör en deformerbar ispåse med alkohol

En ispåse gjord med vatten och alkohol kan deformeras efter behag. Den kan således placeras på knäet och anta dess form. För att göra denna typ av ispåse, blanda 1 kopp alkohol och 3 koppar kallt vatten. Häll blandningen i en fryspåse och ställ sedan i frysen.

Avfetta ett lino- eller klinkergolv

Linoleum- eller klinkergolvet rengörs först med en blandning av vatten och vinägerlåt sedan torka. Golvet gnuggas sedan med en trasa indränkt i alkohol. Fönster och dörrar bör öppnas på vid gavel för att släppa in luft.

Få glans med alkohol vid 70 °

För att få en kromkran att glänsa, rengör den bara med en trasa indränkt i 70 ° alkohol. Det finns ingen anledning att skölja, eftersom alkoholen avdunstar. Kranarna är blanka och desinficerade.

De lackade skorna gnuggas med en trasa indränkt i 70° alkohol för att få dem att glänsa.

Deodorisera och rengör skorna med desinficerande alkohol

Efter att ha burit skorna, spraya bara insidan med 70° alkohol. Låt skorna torka över natten, doften försvinner dagen efter.

För att rengöra en fläck på canvasskor är det inte nödvändigt att skicka dem till maskinen. Gnid bara fläcken med en trasa fuktad i modifierad alkohol.

Ta bort doften av vitlök från händerna

Om vitlökslukten kvarstår på händerna, gnugga dem med 70 ° alkohol. Tvätta sedan händerna med tvålvatten och skölj noggrant.

Ta bort nagellack med desinficerande alkohol

För att ta bort lack när det inte finns mer lösningsmedel, är det möjligt att använda alkohol vid 70 °. Blötlägg en bomullstuss i 70 ° alkohol, lägg den sedan på naglarna och låt lacket suga upp innan du gnuggar. Det tar längre tid, men denna teknik är välkommen när det inte finns mer lösningsmedel tillgängligt.

Lindra insektsbett

För att lugna ett insektsbett, gnugga helt enkelt området med alkohol. Denna produkt är perfekt för att lindra klåda.

Lindra värk och smärta med 70° alkohol

Efter en stor ansträngning är musklerna ömma. För att minska smärtan gnuggas musklerna med lite 70° alkohol.

Rengör en kaffefläck på mattan

För att rengöra en kaffefläck på en matta, blanda 30 cl av vit vinäger och 30 cl modifierad alkohol. Blötlägg en trasa med denna blandning och gnugga sedan fläcken så att den försvinner. Torka av med en ren trasa för att torka.

Flytande torkat nagellack och mjukgör vaxning

För att återuppliva ett uttorkat nagellack, häll bara en liten mängd 90 ° alkohol i det. Skaka flaskan kraftigt för att blanda lack och alkohol väl. Lacken blir mer flytande och kan användas direkt. Å andra sidan, om operationen upprepas flera gånger kommer färgen på lacken inte längre att vara lika intensiv.

Detsamma gäller ett uttorkat skokräm. Lägg bara till några droppar 90 ° alkohol till produkten och blanda den med en träpinne. Skokrämet blir mjukare och lättare att applicera igen.

Döda mjöllöss med modifierad alkohol

Mealybugs suger SAP från växter och försvagar dem dag för dag. Det är därför nödvändigt att bli av med det till varje pris. Blanda 5 matskedar av flytande svart tvål, 10 liter vatten och 5 matskedar modifierad alkohol. Häll vätskan i en spray och spraya på de drabbade plantorna. Operationen bör utföras över natten för att undvika att löven bränns.

Rena silversmycken

För att få silversmycken att glänsa, rengör det helt enkelt med 90° alkohol. För att göra detta, gnugga försiktigt smyckena med en bomullsdyna indränkt i alkohol. Fina stenar och bärnsten kan också rengöras med alkohol.