Hur sysselsätter man barnen under en lång bilresa?

Barn blir snabbt uttråkade, särskilt om de måste sitta under långa timmar. De blir snabbt otåliga och kan bli bråkiga. Därför är det bättre att planera olika aktiviteter för att ockupera dem under en lång bilresa. Läsning, färgläggning, musik, brädspel, mellanmål ... Våra idéer för att resa lugnt med barnen och göra resan med bil till en trevlig resa.

Håll barn sysselsatta i bilen

De tre gyllene reglerna för att resa lugnt med barn

Resan till en solig destination kan vara lång och tråkig, särskilt för barn. För att vara säker på att resan sker under de bästa förhållandena är den första regeln att planerar yrken. Om möjligt är det idealiska att be varje barn att själv förbereda en påse som innehåller det han vill ta med sig: filt, spel, leksaker ... Det bör dock kontrolleras att det inte bär några vassa föremål eller spetsiga leksaker.

Andra gyllene regeln att respektera, sluta regelbundet. Under en lång resa rekommenderas att ta en paus efter två timmars resa. Det är dock möjligt att stanna så många gånger som behövs, särskilt om föraren känner behov av det. Målet är att göra resan trevligare, men framför allt säkrare.

Sista försiktighetsåtgärden, dra nytta av regelbundna pauser för att släppa loss. Dessa korta perioder är den perfekta tiden att sysselsätta och lugna barnen. Efter att ha sprungit, hoppat och skrikit blir de tystare i bilen. Så det är bättre att välja en plats där de kan sträcka på benen och släppa ut ånga i fullständig säkerhet.

Enkla spel att improvisera

Olika aktiviteter gör det möjligt att fördriva tiden i bilen samtidigt som man undviker konflikter. Den goda nyheten är att de inte kräver någon specifik hårdvara. Att underhålla barn samtidigt som de uppmärksammar landskapen och vägen, inget slår färgspel ! Det tar 5 till 10 minuter per omgång. Ett barn eller en vuxen väljer en nyans. Under den tilldelade tiden måste de andra hitta det maximala antalet bilar, djur eller delar av landskapet som bär den färgen. Den som vinner väljer vilken nyans han ska leta efter.

Ett annat enkelt spel för en lång bilresa, den kuriosa upptäckta på vägen. Före avresan är det nödvändigt att lista de saker som ska läggas märke till och räknas av barnen:

 • En bro;
 • Tre svarta bilar i rad;
 • Fåglar ;
 • En vit hund...

Det är också möjligt att planera de skatter som ska upptäckas vid varje rast på motorvägens rastplatser: en rutschkana, en kaffemaskin osv. När du väl har nått din destination behöver du bara räkna poängen och sedan belöna vinnaren med till exempel en glass.

Klassikerna som alltid fungerar

Förutom att leka med sten-papper-sax finns det många kreativa hobbyer som kan underhålla barn under en lång bilresa. Du behöver bara gräva i hans minne för att hitta de stora klassikerna som fortfarande fungerar. Bland barnens favoritaktiviteter är måla och rita. Idealet är att föredra anteckningsböcker framför ark. De som vill resa lätt kan välja den raderbara skiffern. Detta tillbehör är idealiskt för att rita, men också för att skriva svaren till ett spel.

"Jag flyger" kräver både koncentration och snabbhet. Det här spelet består av att lista saker, människor och djur. Barnen svarar "Jag flyger inte" eller "Jag flyger" utan att ha fel. En annan klassiker för att hålla barnen sysselsatta, den spelet "varken ja eller nej". Denna aktivitet är ganska rolig, även för vuxna. Spelaren bör ställa en rad frågor till spelarna. De är förbjudna att svara ja eller nej. Den som har fel har förlorat. Det är möjligt att ge honom en token för att piffa upp spelet. Dobbla, Memory eller till och med resepussel. brädspel är också roliga i bilen.

Håll barnen sysselsatta med ordspel

Ordspel är effektiva för att stimulera barns kreativitet samtidigt som de hjälper dem att behärska det franska språket. Bland aktiviteterna att planera är "The Opposites". Barn bör lista motsatsen till varje citerat ord: bra, nytt, sent, flytande, rent, rikt, snabbt, tyst ... Hitta inkräktaren är också ett bra alternativ. En spelare talar 5 ord, varav 4 tillhör samma familj. De andra måste hitta inkräktaren. Här är några exempel :

 • Hund / katt / ko / duva / häst;
 • Fåtölj / docka / bord / säng / garderob;
 • Jordgubbe / körsbär / päron / tulpan / äpple.

I samma veva, den kategorier spel består av att gissa vilken kategori de tre orden som en passagerare väljer tillhör:

 • Lego / ballong / docka;
 • Röd / rosa / lila;
 • Banan/äpple/apelsin...

Det är också möjligt att variera spelets svårighetsgrad beroende på barnens ålder. För äldre barn, till exempel, kan målet vara att forska i klassificeringen av djur: insekter, reptiler, däggdjur ...

Hitta den logiska fortsättningen Underhåller även barn samtidigt som de stimulerar deras fantasi under en lång bilresa. Spelaren börjar med ett första ord. Sedan fortsätter de andra passagerarna med ett ord som hör till samma tema eller samma kategori, till exempel munkar / kaffe / te / löv ... Den första spelaren som upprepar ett redan sagt ord elimineras.

Det finns också klassikern "I min korg har jag", som består av att i tur och ordning räkna upp en rad ord i alfabetisk ordning. Varje spelare måste börja från början innan han lägger till sitt förslag. Svårigheten med spelet ligger i att komma ihåg vad tidigare spelare har sagt! "I min korg har jag en aprikos, en skorpor, en krita, en domino ..." osv ...

Läsning och musik

Barn över 6 eller 7 år blir mindre frustrerade i bilen om de läser sin favoritbok. Var dock försiktig, läsning i bilen tenderar att göra sjuka barn och vuxna illamående i bilen. För äldre barn är det att föredra att bläddra i tidningar. När det gäller de små, att läsa en berättelse för dem med låg röst hjälper dem att somna. Observera att ljudböcker också är bra för att hålla små barn sysselsatta, särskilt om de har åksjuka. När de väl har hörlurar eller hörlurar i öronen garanteras lugnet. De yngsta kommer gärna att upptäcka klassiska berättelser som:

 • De tre björnarna;
 • Tom tumme ;
 • Lilla Rödluvan.

För äldre barn rekommenderas klassikerna som Jorden runt på 80 dagar eller de tre musketörerna. När det gäller tonårsfans av science fiction eller fantasy är bästsäljare som Sagan om ringen eller Harry Potter att föredra.

Musik hjälper också till att underhålla barn på långa vägresor. Barn kommer säkert att bli glada över att höra deras favoritrim. De äldre kan spela musikaliskt blindtest. Skruva bara upp volymen på radion och utmana sedan barnen. De måste hitta artisten och/eller titeln på låtarna som spelas. Allt som återstår är att ge ett litet löfte till förloraren eller en belöning till vinnaren.

Planera något att knapra på

När du reser med familjen rekommenderas att förbereda ett mellanmål. För att undvika smulor i bilens kupé är det bättre att gynna frukt (t.ex. äppelbitar), smulor eller till och med yoghurtkalebasser. Du bör också komma ihåg att ta med vatten och hushållspapper. För att lindra kräkningar och illamående på grund av åksjuka är det lämpligt att tillhandahålla tuggummi, klubbor eller små godisar.

Att tillbringa långa timmar i stugan kan bli en mardröm för barn. Det enklaste sättet att lugna ner dem på resan är att förbereda en goodiebag. Innehållet kan variera beroende på barnens ålder och smak:

 • En påse godis;
 • Ett paket torra kakor;
 • Små statyetter;
 • Söner till scoubidous;
 • En resedagbok;
 • En doftpenna;
 • Böcker…

Instruktionerna är enkla. Varje barn kan blint plocka upp en skatt för varje timme de tillbringar i bilen eller så fort de börjar bli otåliga. Resan kommer därför att förbli fascinerande och full av överraskningar.