DIY: hur gör man sina jongleringbollar?

För jongleringsentusiaster och barn är jongleringbollar ett roligt tillbehör. Snabbt att göra, jongleringsmaterialet kan göras själv med rätt material. Här är några tips för att enkelt göra jongleringbollar.

Lär dig att jonglera bollar

Respektera tillverkningsstegen

Några steg ska utföras för att göra jongleringbollar:

 • Samla den nödvändiga utrustningen

Att göra jongleringbollar kräver inte mycket investeringar. Det är dock viktigt attha rätt utrustning och lämpliga tillbehör tillgängliga så att bollarna är trevliga att använda. Här är listan över material som behövs för att göra dem:

 • ballonger;
 • mannagryn som kan ersättas med runt ris eller mjöl eller bulgur beroende på önskad känsla;
 • en sax ;
 • ett kartongark som kan ersättas av en tratt eller en plastflaska;
 • tejp ;
 • en våg eller en mätare.

Varje typ av fyllmedel som används kan ge olika upplevelser i händerna på användaren. Således kommer en boll fylld med mannagryn inte att ge samma sensationer som en fylld med ris eller mjöl.

 • Fyll varje ballong korrekt

Innan du fyller en ballong är det lämpligt att utföra upprepad inflation och deflation att slappna av och mjuka upp det. När det gäller kartongarket används detta för att göra en trattkon, som ska placeras vid ballongens öppning och gör att semlan kan hällas. Allt som återstår är att fyll varje ballong med den nödvändiga mängden mannagryn. Observera att mannagryn måste packas korrekt för att undvika uppkomsten av deformationer på balarnas yta. Principen är alltså att släppa tratten och sedan blåsa upp ballongen igen. Detta trick ger bollen mer elasticitet. Därefter kan tratten återföras till öppningen för att tillsätta den nödvändiga mängden mannagryn enligt användarens behov.

Om det inte finns någon kartong eller tratt kan fyllningen även göras med hjälp av en flaska. För det :

 1. fyll en tom 33 cl vattenflaska med mannagryn till en tredjedel;
 2. blåsa upp en ballong, vrid änden och nyp sedan för att förhindra att den töms;
 3. täck flaskans hals med spetsen på ballongen;
 4. välta flaskan för att tappa semlan från flaskan i ballongen;
 5. upprepa operationen så många gånger som behövs beroende på antalet kulor som ska tillverkas.

Det är i alla fall vettigare att mäta volymen på semlan med mätaren för att få önskad storlek och vikt, samtidigt som man tar hänsyn till antalet jongleringsbollar som ska tillverkas. Efter att ha fyllt varje ballong ska spetsen tas bort eller skäras av, sedan viks halsen ner. Stäng sedan ballongen genom att hålla i den med tejp.

Skapa tuffa jongleringbollar

För att förhindra att jongleringbollarna spricker från första användningen är det lämpligt att förstärka dem. För att göra detta, undvik att göra dem med en enda ballong. Huvudsaken är attfå en motståndskraftig boll.

 • Stärk bollen

För valet av ballonger att använda är det att föredra att välja ballonger som garanterar perfekt styrka och fasthet. Observera dock att bollar med lätt spänst lätt kan slitas sönder vid minsta smäll. Lösningen är alltså att dubbla ballongerna. Ett knep som gör att både stärka dem, göra bollar behagliga att hantera, men också att skapa snyggt färgade tillbehör. Principen är att kontrollera korrekt placering av tejpen efter fyllning, använd sedan en annan ballong för att täcka den första efter att halsen har tagits bort. För att göra detta, här är stegen att följa:

 1. ta en annan ballong och skär av den utskjutande spetsen;
 2. sträck ut ballongen för att skjuta in den som är fylld med mannagryn i den;
 • Ballonger med perfekt finish

Det bör noteras att en förstärkt jongleringboll kräver användning av minst två bollar. Beroende på användarens behov, oavsett om det gäller styrka eller färger, kan upp till sex bollar användas. Andra tekniker kan användas för att försköna jongleringbollar. Man kan till exempel göra små hål med sax på den sista kulan utanför för att få färgade kulor. Det är också möjligt att samla ihop fallande ballonger, skära remsor och sedan placera dem runt bollarna. Förutom att förbättra designen på bollarna gör detta trick dem även ännu starkare.

När du har slutfört alla nödvändiga steg behöver du bara lära dig att jonglera genom att börja med en boll, två och sedan tre bollar.

Några punkter att tänka på

 • Användningen av en mätanordning krävs för att fylla ballongen för att använda lämplig kvalitet av semolina enligt önskad storlek.
 • När man lägger till semlan i bollen rekommenderas det att man drar ner den samtidigt för att underlätta nedstigningen av semlan.
 • Lägg bara till några fler bollar när en boll är för smutsig eller utsliten. Dessutom kommer det säkert att göra den starkare.
 • Valet av vilka färger som ska användas beror främst på användarens önskemål.
 • Det rekommenderas att inte byta ut den självhäftande tejpen med lim. Faktum är att användningen av den senare kan orsaka vissa problem när den andra ballongen sätts in, speciellt om limmet inte är helt torrt.

Jongleringbollar anses vara naturliga avstressande medel. Men de används inte bara för att stressa ner och koppla av. Den här typen av leksaker passar både unga och gamla och låter dig ha kul medan du tränar för att förbättra dina reflexer eller helt enkelt för att stärka dina lemmar. De är också mycket populära i skolor, särskilt i förskoleklasser, eftersom de främjar utveckling och hjälper barn att vakna.