Hur underhåller man en grind på rätt sätt?

Fläckarna på en portal är lätta att se. Vanligtvis orsakas de av föroreningar, damm eller dåligt väder. Lyckligtvis finns det tekniker för att rengöra dem. Processerna varierar beroende på vilket material som porten är gjord av. Alla våra tips för att veta när och hur du tvättar din grind.

Rengör din port väl efter dess material

Underhållsmetod för en aluminiumgrind

När du väljer grind är det viktigt att känna till fördelarna och nackdelarna med de olika materialen som den kan byggas i. I synnerhet kommer de att bestämma vilken typ av underhåll de behöver.

DE'aluminium är en silverfärgad metall som är mycket oxiderbar. Aluminiumgrindar måste därför servas regelbundet. Metoden är inte svår att implementera eftersom det är ett lätt att rengöra material. De verktyg som ska användas är följande:

 • En svamp ;
 • Ljummet vatten blandat med tvål eller diskmedel;
 • Ett milt tvättmedel vars pH är neutralt, det vill säga mellan 5 och 8.

Applicera tvålvatten med en svamp och spraya rengöringsmedel på ytan som ska rengöras. Skrubba och skölj sedan grinden med rent vatten.

Vissa rekommendationer måste följas för att få bra resultat. Å ena sidan bör yttemperaturen inte överstiga 25 °C under rengöring. Då användes en slipande produkt avråds starkt eftersom det finns risk för irreparabel skada på lackskiktet.

Rengöringstekniker för en stålgrind

DE'stål är en metallegering består huvudsakligen av järn och kol. Underhållet av denna typ av grind beror på stålets natur:

 • De obehandlade stål kan rosta som reaktion på väderförhållanden. Deras rengöring består av att först applicera en rostskyddande beläggning sedan flera lager av färg. Denna åtgärd måste upprepas varje 5 till 10 år, beroende på i vilken miljö dessa stålgrindar är placerade.
 • Om portalen är gjord avgalvaniserat stål, kommer det att vara mycket okänsligt för korrosion och rost. Detta material tvättas med en mjuk svamp ochvarmt tvålvatten. Sedan ska den sköljas med rent vatten. Denna operation måste upprepas en gång om året.

Vissa försiktighetsåtgärder måste dock vidtas. Visserligen bör vissa produkter undvikas. De slipande lösningar, den rengöringsmedel hushåll och alkalisk rekommenderas inte. Detsamma gäller för produkter med okänd sammansättning. Denna försiktighetsåtgärd kommer att undvika repor eller skador på portens beläggning. Dessutom smörjs aluminiumgrindar en gång per år. mekaniskt system : lås, gångjärn, fästen och skarvar i automatiken.

Underhåll träportar effektivt

Trä är ett naturligt material av vegetabiliskt ursprung. Portar tillverkade av dem kräver mycket mer underhåll för att behålla sitt estetiska utseende.

Först kräver de att du tar några säkerhetsåtgärder. Före rengöringen bör det kontrolleras om trä är lackat eller inte. Visserligen används vissa träslag för att motstå vädrets nycker och vara mer hållbara. Om så inte är fallet är det viktigt att applicera ett lager lack. En annan viktig punkt är att se till att grinden är behandlad mot insekter. Annars rekommenderas att skaffa en lämplig produkt.

Underhållet av träportar går genom en damning regelbunden. Till detta läggs en tvättning med mild diskmedel då och då. För denna operation är det nödvändigt att följa några steg, beroende på typen av fläck.

Ta bort ytliga fläckar

Det första steget är att ta bort spindelväv och instekt damm.
 • Använda en trasa förhindrar att smuts ansamlas över tid.
 • Upprepa denna rengöring en gång i veckan för att undvika att hamna i kraftig nedsmutsning.
 • Använda en rengöringsmedel att städa lite. Blanda lite Diskmedel mild med varmt vatten.
 • Blötlägg a icke-slipande svamp i lösningen och gnugga den trädbevuxna ytan av portalen.
 • Tvätta kanterna, var särskilt uppmärksam på ramen.
Således kommer alla rester och smuts att avlägsnas perfekt.

Ta bort de mest envisa fläckarna

För att göra detta måste Vit ande är den mest lämpliga produkten.

 • Applicera några droppar lacknafta på en mjuk, ren trasa.
 • Använd den sedan för att torka av portens yta, var noga med att följa träets ådring.

Det är också möjligt att användaenkaustisk för att täcka vissa fläckar och ge träet dess naturliga glans.

 • Tillämpa vax- på ytan, jämnt, gnugga sedan med en mjuk trasa.
 • För att fungera måste ämnet penetrera materialet.

Användningen av en ångmopp är ett annat alternativ. Denna enhet tar effektivt bort den mest motståndskraftiga smutsen.

 • Börja med att applicera en mycket liten dos tvål på borsten på ångmoppen.
 • För apparaten över den del som ska rengöras genom att flytta den fram och tillbaka.

Förhindra ytterligare skador

Det är viktigt att torka porten efter att underhåll har utförts för att undvika deformation. Det är också lämpligt att behandla avslutas. För att hålla sig i gott skick måste trä ha ett skyddande lager. Den tål dåligt väder och håller sig ren längre.

Slutligen, gå till hantera rengöring om det finns, genom att torka och desinficera dem på båda sidor om porten. a multifunktionstvättmedel standard är rätt produkt.

Rengör en PVC-grind

De PVC-portar visa en mängd olika mönster och enastående termisk prestanda. De är väldigt fast och isolatorer. Ett annat plus är att de anpassar sig till alla stilar i hemmet. Dessa portaler är av hög kvalitet och tillgängliga till konkurrenskraftiga priser. På den dekorativa sidan understryker de den kokongande atmosfären i ett hus. PVC-portar är också populära eftersom de är lätta att underhålla.

Här är stegen för att underhålla din PVC-port:

 • Använder sig avvatten och en mild tvål, som Marseille-tvål, för att tvätta porten;
 • Gnugga försiktigt porten med den icke-nötande sidan av en svamp;
 • Skölj med rent vatten;
 • Torka av alla skrymslen och vrår med en absorberande trasa;
 • För envisa fläckar, tillsätt lite mild rengöring och gnugga.

Några tips kan hjälpa till med underhållet av en PVC-dörr. PVC är faktiskt en plastmaterial. Alltså frätande rengöringsmedel ska undvikas och skursvampar skada dem. Vatten är det idealiska ämnet, eftersom kemtvätt repar ytan. Slutligen måste tvättfrekvensen vara regelbunden:

 • Portalkroppen sköljer mellan 2 och 4 gånger om året ;
 • Låset och dess komponenter behöver underhållas ungefär 4 gånger om året ;
 • Smörjningen av faten bör utföras ungefär en gång om året.