När ska du byta tvättlappar?

Tvättlappar används flera gånger i vardagen. Med tiden kan de bli utsatta för tårar, mögel och till och med bli riktiga bakteriebon. För att säkerställa familjens hälsa och för att undvika eventuella hudinfektioner är det viktigt att veta när man ska byta dem. Översikt.

Rengör dina tvättlappar

Tvättlapp: vilken ska man välja?

Tvättlappen är en av de oumbärlig från badrummet. På grund av de många modeller som finns på marknaden är det ofta svårt att navigera. Klassisk tvättlapp, tagelhandske eller duschblomma, här är de råd för välj väl :

 • detraditionell tvättlapp

Som en badlakan är en tvättlapp oundviklig i ett toalettrum. I sin klassiska version borde det i allmänhet vara dete skuren i ett mjukt material och absorberande förutom att presentera snygga ytskikt. Detta tillbehör är effektivt för ta bort alla orenheter från huden och säkerställa a hygien oklanderlig varje dag. Vissa användare är dock motvilliga på grund av dess tendens att samla på sig bakterier när det är så exponeras för fukt.

 • Duschblomman

De dusch blomma tillåter massage, att rengöra och exfoliera huden. Uppskattad av det rättvisare könet förför hon av henne konsistens gynnsam för blodcirkulationen. Denna modell rekommenderas även för rhitta mjuk hud. För att spara på duschgelé är detta den bästa kompromissen. Visserligen låter duschblomman produkten skumma, även i små mängder. Dessutom har hon lämplig för alla hudtyperäven för barn över tre år. Dessutom finns detta tillbehör i många färger. Kan tvättas i maskin, torkar snabbt.

 • Tagelhandsken

de luffa är en väldigt gammal. Den har långa borst, perfekt för exfoliera försiktigt huden. När du duschar, använd cirkulära rörelser, börja med din överkropp. Denna version rekommenderas särskilt för kvinnor som är utsatta för celluliter på grund av dess enastående exfolierande kraft.

Hur använder man tvättlappen på rätt sätt?

Några hygienstandarder måste respekteras för en klassisk tvättlapp, en tagelhandske eller till och med en duschblomma. Detta tillbehör uppfyller verkligen flera funktioner dagligen: tvätta så noggrant som möjligt, ta bort de döda cellerna som blockerar huden, exfoliera kroppen eller till och med strama upp epidermis genom en massage. Så a dåligt underhåll främjar spridning av bakterier, vilket äventyrar fördelarna med handsken. Många tecken på försämring måste larma, bland annat a otrevlig lukt och svartaktiga mögelfläckar.

Hur tvättar man sin tvättlapp ordentligt?

Fast tvättlappen är permanent blöt och belagd med tvål, dess rengöring är fortfarande absolut nödvändigt.

 1. Efter varje användning, det är bättre att lägg på tvättlappen under en riklig ström av vatten.
 2. Fullgöra a lätt tryck för ta bort spår av tvål eller skönhetsprodukt.
 3. Att boka tvättlapp för varje del av kroppen, speciellt ansiktet eller de privata delarna.
 4. Passera tvättlappar regelbundet maskin, till mindre än 60°
 5. Tvätta separat färgade handskar.

Skötseln av tvättlappar beror också på tygets natur, särskilt när det gäller torkning:

 • Vissa typer av fibrer, särskilt sojabönor och mikrofiber, torka snabbt i det fria.
 • Tvättlappar in viskos bambu, mer absorberande, kräver en längre torktid.
 • Tvättlappar in egyptisk bomull måste torkas vid låg temperatur, efter rengöring vid max 40°. Det är bäst att skölja dem kallt för att bevara deras ursprungliga kvalitet.

Om tvättlappen uppgift, gynna a maskintvätt i 60°C.

Hur torkar man sin tvättlapp ordentligt?

Att ha en oklanderlig tvättlapp vid varje användning torkning är avgörande, liksom tvätt. Faktum är att svampar och bakterier gillar fukt.

 • Därför är det lämpligt att skölj en handske väl toaletten efter att ha gått ut ur badet.
 • Istället för att låta det slarvigt krypa ihop, torka den på en handdukstork för en snabb och jämn effekt. Det går även att hänga den med klädnypor eller sprid ut det på en tancarville.

Varför välja utomhustorkning?

Särskilt rekommenderas starkt att torka i det fria på vintern. Denna process tillåterimpregnera fibrerna med syre, naturligt desinfektionsmedel för att neutralisera bakterier. Dessutom tillåter det driva bort dålig lukt.

Varför adoptera torktumlaren?

a torktumlare är panten av mjuka tvättlappar och badlakan. Ändå, respektera den rekommenderade temperaturen för att bevara kvaliteten på textilfibrer.

Tvättlapp: när ska den bytas?

det är trevligt attanvänd mjuka tvättlappar, med respekt för hudens bräcklighet. För att undvika grova och torra texturer:

 • Helt enkelt ge dem tillbaka sin flexibilitet i dem befuktande.
 • Om möjligt, glida in i en torktumlare för att mjuka upp sina fibrer.
 • Det är rekommenderat byt regelbundet tvättlappar heller två gånger om året åtminstone till och med fyra gånger när det gäller traditionella tvättlappar. Men föredrar att använda en ren, torr handske varje gång du använder den.

Tvättlapp: för eller emot?

Användningen av tvättlappen är ofta kontroversiell.

 • För fans presenterar detta tillbehör flera förmåner. Oavsett om det är vegetabiliskt, syntetiskt eller bomullsfiber, är det en daglig välbefinnande allierad. En dusch utan handske är möjlig, men är mindre effektiv. Det är faktiskt huden bättre exfolierad med en fuktig badhandduk för ett målinriktat resultat. Tvättlappen eliminerar död hud för en garanterat vacker hy. Den representerar också en effektivt massageverktyg. I duschen hjälper små cirkulära rörelser att göra huden fastare samtidigt som fett och vatten tappas ut.
 • Belackare skyller på tvättlappen hans bristande hygien. Detta tillbehör anses faktiskt vara en gynnsam grund för spridning av svampar eller bakterier. Huvudbegränsningen är intervjun. Men precis som en badlakan eller hårborste är det lätt att ta hand om en tvättlapp.