Hur förbereder du din smartphone för återförsäljning?

Efter några års användning beslutar vissa ägare att ge upp sin smartphone. Idag är denna praxis mer och mer vanlig. För att lyckas sälja denna enhet till bästa pris är det nödvändigt att känna till några tips. Vissa är säkerhetsåtgärder. Andra gäller estetik och funktionalitet. Med alla begagnade smartphones på marknaden är det bäst att förbereda din egen ordentligt för att slå konkurrenterna.

Förbered din smartphone för återförsäljning

Spara och radera data

Det är aldrig säkert att lämna personlig information i en extra smartphone. Det första du bör tänka på innan du ger bort det är att återställa telefonen. För att göra detta är det nödvändigt att spara, innan du raderar data.

  1. Säkerhetskopiering av data

För att inte förlora något under återställningen är det viktigt att spara data i en annan enhet. För Android-telefoner är det möjligt att säkerhetskopiera data med Google. Enkel och snabb, denna funktion är mycket praktisk. För att göra detta behöver du en kontoGoogle. Det senare visas vanligtvis i menyn Inställningar och konton. Kontakter, SMS, foton och videor kan synkroniseras med Google. Programvara som Dr Telefon Var Android filöverföring tillåter också att data sparas på en PC. För en iOS-smarttelefon är det möjligt att behålla allt på iCloud eller genom att synkronisera telefonen med iTunes av en dator.

  1. Återställa smartphonen

När data har överförts kan telefonen återställas. Denna process består av att återställa data. Att återställa den ursprungliga konfigurationen varierar beroende på om telefonen är Android eller iOS. Denna återgång till fabriksinställningar gör att smarttelefonen kan rengöras noggrant.

Ta hand om din smartphones skick

Vid försäljning är smarttelefonens skick en viktig parameter. För den som planerar att ge upp sin telefon efter en viss tid rekommenderas starkt att man tar hand om den. Tillståndet har faktiskt en betydande inverkan på försäljningspriset. Ju mer utsliten smarttelefonen är, desto mer devalveras inbytespriset. För att få maximal nytta av det bör det skyddas från spår och solexponering.

För att göra detta är det lämpligt att utrusta din telefon med ett skal och en skärmskydd. Dessa tillbehör finns i flera butiker och butiker. Förebyggande, de kostar mycket mindre än reparation om de skadas. Utan skydd kan den minsta stöten orsaka en intern spricka eller funktionsfel. Om det finns några kvarvarande märken, ta bort dem så snart som möjligt. Det rekommenderas att telefonen rengörs regelbundet med en torkduk. Innan du presenterar den för en potentiell köpare, ta dig tid att kontrollera dess renhet. En bra presentation faller ofta i ögonen. Det kan öka kostnaden för telefonen. Vissa köpare är dessutom mycket beroende av utseendet. De drar ofta slutsatsen att om tillståndet är nästan nytt, betyder det att smarttelefonen är ny.

Reparera smarttelefonen vid behov

Förutom telefonens skick bör olika funktioner kontrolleras innan du säljer en smartphone. En felaktig skärm kan drastiskt sänka priset. Detsamma gäller för batterier som ständigt laddas ur eller dålig kontakt med kablarna. Det är att föredra att alla interna komponenter arbeta ordentligt. Faktum är att köpare ofta tvekar vid det minsta fel i någon funktionalitet.

Vissa människor fruktar att felet inte kan repareras när telefonen väl har köpts. Poängen är att det finns flera återförsäljare som erbjuder felaktiga smartphones till försäljning. De berättar för köpare att funktionsfel är lätta att reparera, när så inte alltid är fallet. Köpare är därför försiktiga med begagnade enheter. För att förbereda smarttelefonen för försäljning är det nödvändigt att utföra nödvändiga reparationer. Vid behov är det lämpligt att byta ut de defekta delarna. Kontrollera om garantitiden fortfarande gäller. Om så är fallet kan den bärbara datorn repareras hos originalleverantören.

Kontrollera smartphonetillbehör

Från leverantörer följer alltid tillbehör med smartphonen. I samband med en återförsäljning är det därför lämpligt att presentera den med sina originaltillbehör. En köpare kommer alltid att gynna en smartphone som redan är utrustad. Detta undviker att spendera mer på ett kit. Det är därför lämpligt att behålla lyssnare, den hus och den kraftledning ursprungligen. Om telefonen köptes med ett skyddsfodral rekommenderar vi att du skickar den med den.

Innan du sätter på smarttelefonen igen måste du kontrollera om märkena matchar. Vissa köpare accepterar faktiskt inte smartphones utan originaltillbehör. Att köpa dem separat riskerar att dra på sig merkostnader som alla vill undvika. Glöm inte att kontrollera om tillbehören fungerar som de ska. Innan du säljer den bärbara datorn vidare bör du också tänka på att rengöra hörlurarnas och kablarnas spetsar.

Ta bort SIM- och SD-kort

SIM-kortet innehåller viktiga personliga uppgifter som kontakter eller textmeddelanden. Innan du säljer en smartphone igen bör du aldrig glömma att ta bort den. Denna enkla försiktighetsåtgärd säkrar data och undviker att hamna med en överprissatt faktura i slutet av månaden. Chiphållaren för smartphones är vanligtvis placerad på kanten av enheten. För att komma åt den måste du ta bort locket. Om telefonen köptes med sin kartong finns ett litet utmatningsverktyg för detta ändamål. Dess spetsiga ände är speciellt utformad för att dra ut SIM-höljet. Principen är enkel. Tryck bara genom hålet i SIM-hållaren med verktyget, tills luckan hoppar ut. När SIM-kortet har återställts måste locket bytas ut. Det rekommenderas att du säkrar det ordentligt för att förhindra att det tappas bort.

För den som vill sälja sin smartphone vidare med SD-kortet är det lämpligt att överföra data till en annan enhet och formatera den. Men vanligtvis säljs telefonen utan att SD-kortet medföljer. Den måste därför tas bort innan den släpps till försäljning.

Ta reda på priserna på smartphones

Det bör noteras att ju mer en smartphone bärs, desto mer tappar den i värde. Detta faktum handlar inte bara om staten. Detsamma gäller för datumet för dess utträde från fabriken. Med alla nya produkter på marknaden sjunker priset på smartphones anmärkningsvärt från ett år till ett annat. Även om enheten ser ny ut bör den aldrig överskattas. Det är därför sällsynt att man kan sälja en smartphone till samma pris som dess ursprungliga försäljningspris. Det är bäst att ta reda på vilka priser som gäller innan du säljer vidare.

För att få ut det mesta av det är det bäst att sälja direkt till en privatperson. Det är också möjligt att dela annonsen via familjen och sociala nätverk för att sälja snabbare. Annonser är också ett effektivt sätt att hitta en köpare. Den mest kända sajten vad gäller handel är LeBonCoin. Det är också möjligt att gå till en marknadsplats.