Noll avfall: att göra dina egna näsdukar

Trenden är noll avfall och många väljer återanvändbara föremål. Näsdukar är en del av den långa listan över produkter du kan göra själv. Här är stegen för att göra vackra hemgjorda näsdukar.

Gör dina egna näsdukar

Näsdukar gjorda av mjukt bomullstyg

För de som har tygrullar bomulls- eller tvättkuponger som ligger runt i deras garderob, det är dags att använda dem. Faktum är att om projektet att göra en skjorta, byxor eller kjol i bomull inte har varit framgångsrikt, är det nu dags att ta ut denna tvätt som sannolikt kommer att slå rot. Men även om en näsduk ska vara bomull, bör den inte vara elastisk. Denna handledning gäller därför endast icke-elastisk bomullstvätt med eller utan skäl.

Innan du klipper och syr tyget måste det först mjukas upp genom att tvättas. Detta steg är viktigt för att sträcka tyget och samtidigt göra det mjukare. Detta är nödvändigt för att kunna arbeta korrekt och säkerställa ett bra resultat, i synnerhet för att få en mjuk och elegant näsduk.

Du ska veta att det går att designa tygnäsdukar av gamla skjortor, gamla kläder eller till och med begagnade dukar. Detta är också ett bra sätt att återvinna och inte öka avfallet. Att göra näsdukar är med andra ord ett sätt att göra återvinning och att ge tillbaka en användbarhet till kläderna som finns kvar i fängelsehålorna.

Steg för att sy tygnäsdukar

För att sy tygnäsdukar måste du först och främst ha bomullstvätt, nålar, en fingerborg, trådar i olika färger, men också en symaskin (om möjligt). Faktum är att näsdukar är lätta att designa och kräver inte nödvändigtvis en maskin för sin produktion. Resultatet blir dock mycket skarpare om tyget är maskinsytt. De med erfarenhet av sömnad kommer att veta hur man syr elegant för hand eller maskin.

Här är stegen att följa för en DIY-vävnadsnäsduk:

  1. Klipp 20/20 cm eller 30/30 cm rutor av tyg. Detta är genomsnittet för vanliga näsdukar, mindre för barn och större för vuxna;
  2. Gör stygn från 10 mm från kanten för hela kvadraten. Denna söm är en vägledning för att kunna avgränsa fållen vid färdigställande av arbetet;
  3. Järna näsdukar, särskilt kanter, och förbereda veck för fållning;
  4. Fålla cirka 4 till 5 mm för varje näsduk, se till att dölja den slitna delen av tyget inuti vecket. För att göra detta är det möjligt att använda en symaskin eller en enkel nål och fin tråd för de skickligare;
  5. Arbeta näsdukens hörn med skicklighet med händerna så att tygets fyra hörn överlappar varandra korrekt;
  6. Passera strykjärnet en sista gång, vik sedan näsduken i 4;

För mer precision i förverkligandet är det möjligt att följa videor som visar i detalj processen för att göra en tygnäsduk. Men de som redan har varit på en syverkstad kommer att veta hur man kan tyda denna enkla process. De viktigaste punkterna att arbeta med när man gör näsdukar är endast veck och fållar. Den hemgjorda näsdukens estetik beror till stor del på deras finhet.

De som har svårt att hantera en enkel nål eller en symaskin kan gå till specialiserade butiker. Faktum är att företag erbjuder fler och fler återanvändbara produkter som pappershanddukar, näsdukar och helt gröna våtservetter. Dessa produkter är nödvändiga för underhållet av huset eller i vardagen. De hjälper också till att rädda planeten. Observera också att deras design är en tillgång för bland annat heminredning.

Ge gott om näsdukar

En av anledningarna till att använda engångsnäsdukar är deras engångsanvändning av hygienskäl. Den kan faktiskt bara användas en gång och slutar i en papperskorg, vilket inte är fallet med näsdukar. Dessutom tenderar personer med svåra förkylningar ofta att öka antalet av dessa små rutor i fickan eller väskan av hygienskäl. Det är därför lämpligt att göra ett tjugotal återanvändbara näsdukar, eller ännu fler, för att inte behöva återanvända en trasa indränkt i bakterier.

Det rekommenderas också att separera näsdukarna för varje familjemedlem. På detta sättlivsstil av varje person respekteras, särskilt barn kontra vuxna. Färgkoder och initialer är effektiva alternativ för att identifiera en näsduk. Helt enkelt brodera initialer på hörnet av torget eller bara associera en familjemedlem med en färg. Exempel: midnattsblått för pappan, vitt för mamman, grönt för ett barn och gult för ett annat barn.

Fördelarna med en tygnäsduk

Vävnadsnäsdukar är inte bara ett mode som kommer tillbaka i förgrunden. De är också garanter för människors hälsa. Deras engångsvarianter är skadliga för personer med allergier. Borsten och fibrerna på papperet kan andas in av användaren och ytterligare förvärra förkylning eller allergisk rinit. Det säger sig självt att denna situation sannolikt inte kommer att inträffa när du använder en vävnad.

Dessutom är dessa små rutor av linne också:

  • Ett sätt att tänka på miljön genom att begränsa konsumtionen av produkter som genererar en mängd betydande avfall såsom engångspappersservetter;
  • En gest miljövänlig, eftersom näsduken är återanvändbar;
  • Ett alternativ att återvinna och återvinna genom att ta gamla linnekuponger, begagnade skjortor, gamla dukar för att göra dessa tygnäsdukar.