Hur vet jag vilka penslar och rullar jag ska använda vid målning?

Vilken pensel och vilken roller ska man välja efter underlaget som ska målas? Hur man använder dem och sedan rengör dem för att kunna återanvända dem? Att välja rätt pensel och roller är verkligen ett viktigt steg i målningsarbetet. Översikt över verktyg och metoder.

Färgsats: penslar och rullar

Förbered din målningsutrustning

de borsta Är det bäst lämpad för måla små ytor eller presentera landformer (bågar, fönster, möbler, staket etc.), och för kanterna på stormarknader innan du utför fyllning till vält.

Föredrar naturliga silkesborst (grishår) för målning, och syntetiska fibrer Var blandad för mer flytande produkter (fläckar, behandlingar, etc.).

Föredrar rullen för plana ytor (även smal) eller med mjuka kurvor: tak, väggar, dörrar, båtskrov. Detta används med en färgbricka.

Försiktighetsåtgärder som ska vidtas innan du använder borstar och rullar för första gången

  • För en borste
När första användningen, en ny borste förlorar alltid några borst. För att bli av med det och få en smidig borste, slå verktyget flera gånger mot en kant. Det är också möjligt att att föra sin hand i motsatt riktning borsta för att ta bort lösa hårstrån.
  • För en rulle
För att ta bort "lösa" fibrer från en ny rulle, skölj den under rinnande vatten. Torka sedan ordentligt med en ren luddfri trasa.

Använd borstar på rätt sätt

Även kallad "borstar », Borstarna utmärker sig genom sina platt eller rund form. De format runda borstar betecknas av siffror från 3/0 till 8, som motsvarar diametrar av 15 till 32 mm. Den "tum"(borstar med rundad spets) används när ingen spänd effekt är inte önskad. De är mer ansvariga för målning. Deras längdavborst är mindre än bborstar (spetsad ände) som tillåterApplicera färgen exakt.

Gör en hartsborste

När du har ansökt polyesterharts på ett stöd blir den medföljande borsten hård och ska i allmänhet kasseras. Vi kan göra en ny med sisal garn viks tillbaka på sig själv och krymps till ett skrotrör genom att krossa basen mellan käftarna på ett skruvstycke. Utjämna slutet av sisalbunten med a fräs.

Använd en övermålningsborste

Använd en metallplatta för att förhindra hängning En medium stylingborste (# 2) är perfekt att applicera färg längst ner på relieferna och igen komplexa ytor : vinklar från vägg till tak, lister... De håll mellan tre fingrar (som en penna) för optimal applicering. Använda en metallskärm för undvika löpningar.

Hur man målar en radiator på rätt sätt

Att veta hur man håller en borste med ett långt vinklat handtag För måla insidan av en radiator, baksidan av rören, använd en långvinklad handtagsborste. Denna pensel är gjord speciellt för att nå avlägsna hörn och måla en hel möbel eller ett helt rum. De hålla full hand i trycka på pekfingret högst upp.

Blanda färgen noggrant

Ingen målning utan en minsta förberedelse. För enklare användning eller innan produkten appliceras på ett absorberande underlag (nytt trä), måste färgen spädas ut med lämpligt lösningsmedel (vatten eller lacknafta) med i genomsnitt 5 till 10 % (se instruktionerna).

Även utan utspädning, måste de flesta färger (förutom gelifierade) vara det laddar innan och under användning för homogenisera komponenterna. Slutligen, om du lägger till ett färgämne eller kombinerar två produkter blandningen ska skakas kraftigt. För att göra detta, följ följande metod:

  1. Sänk ned mixern Klättra på borra upp tilli botten av grytan.
  2. Börja långsamt, justera sedan accelerationen så att den inte svämmar över.
  3. Vänta på stopp för gå ut verktyget.
När det gäller en färgkruka med liten kapacitet, välj istället en trä omrörare eller använd blad av en ren skruvmejsel. Detta gör det också möjligt att behålla den under längre tid.