Rengör allt i huset med apelsin

Du behöver inte köpa dyra rengöringsprodukter längre, apelsinskal gör sig bra! Apelsin är en av de mest populära och mest konsumerade frukterna. Medan de flesta människor kastar dess bark i papperskorgen, bör du veta att den kan användas för att rengöra huset och samtidigt eliminera dålig lukt.

Rengör huset med apelsin

Rengör bänkskivan med orange

Vi måste erkänna effektiviteten hos industriella rengöringsprodukter. Men de innehåller ofta många giftiga ämnen. Det är därför att föredra att använda en grönare lösning,lika effektiv och lätt att förbereda. För att göra detta är de nödvändiga ingredienserna apelsinskal, 30 cl alkoholvinäger och en sprayflaska. Förberedelser är en barnlek:

 1. Häll vinägern i sprutan;
 2. Tillsätt apelsinskalen;
 3. Stäng sprutan och låt macerera två veckor.

Den erhållna blandningen har alla de rengöringsegenskaper som kännetecknar industriprodukter. Citronsyra från apelsin är perfekt för lösa upp fett. När det gäller vit vinäger desinficerar den ytor effektivt. Förutom bänkskivan kan denna blandning även appliceras på alla ytor i de olika rummen, såsom matbord, handfat, hyllor etc. Det finns inte längre något behov av att lägga pengar på rengöringsprodukter, apelsinskal blandat med vit vinäger gör jobbet perfekt. Denna hemgjorda produkt rengör inte bara, den kan också att parfymera och desinficera. Körsbär på kakan, det här ekologiskt rengöringsmedel kostar bara några ören!

Inga fler spår av kalksten på glasen tack vare apelsinerna

Också tack vare apelsinskalen är det möjligt att återställa glasen till sin fulla glans. Förberedelsemetoden är lika enkel som någonsin:

 1. Fyll diskhon med varmt vatten;
 2. Lägg till apelsinskal ;
 3. Blötlägg glasen i detta varma vatten i 5 min;
 4. Tvätta sedan glasen med vanligt diskmedel.

Förutom fett kan citronsyra från apelsinskal för att ta bort spår av kalksten som gör glasögonen ogenomskinliga. Angående fläckarna som finns i mikrovågsugnen, fortsätt enligt följande:

 1. Lägg apelsinskal i en skål fylld med vatten;
 2. Placera skålen i mikrovågsugnen;
 3. Värm enheten med maximal effekt i 5 min;
 4. Avsluta med att rengöra med en trasa eller svamp.

När den sprids inuti mikrovågsugnen verkar citronsyran i vattenångan på ihållande fläckar och eliminerar bakterier.

Apelsinskal eliminerar dålig lukt

Sängkläder och kläder i garderober kan ibland lukta möglig. Faktum är att dessa platser inte är särskilt ventilerade, en unken lukt tränger snabbt igenom kläderna. För att bli av med det är metoden att:

 1. Placera apelsinskal i strumpbyxor;
 2. Knyt toppen;
 3. Placera strumpbyxorna i skåpet, skåpet eller skåpet där tvätten som ska deodoriseras finns.

Driften av denna lösning är enkel. Den vita delen av apelsinskalet är kapabel till neutralisera och absorbera dålig lukt. Dessutom innehåller barken oljor som fräschar upp och parfymerar inredningen av möbler. När det gäller lukterna som kan komma från kvarnarna är apelsinskalet fortfarande lösningen att använda. Lägg bara apelsinskalen i soptunnan och sätt på apparaten i 30 sekunder.

Tack vare dess egenskaper neutraliserar citronsyra fullständigt allt dåliga lukter. Dessutom tar detta trick bort matavfall som har fastnat på kvarnens blad. Om katter bor i huset, tenderar de att skada krukväxter. Dessa dåliga vanor är inte bara skadliga för växter, utan även för kattdjur, eftersom bladen kan vara giftiga. För att undvika denna typ av besvär är det nödvändigt strö ut apelsinskal på jorden vid basen av växterna. Eftersom katter inte tål lukten av denna citrusfrukt kommer de försiktigt att undvika att närma sig och knapra på växter.

Bekämpa skadedjur med apelsin

De bladlöss är också riktiga plågor för växter. För att ta bort dem är tricket att blanda apelsinskal med varmt vatten och sedan hälla allt i en spruta. Den erhållna produkten ska sprayas en gång i veckan på plantor som attackeras av bladlöss. Förutom dessa fungerar denna metod också sniglar och den mjuka insekter. Om doften av apelsiner lockar dessa små djur, skadar citronsyra deras skal och de dör så småningom, utan att växterna skadas.

Andlig rengöring med apelsin

Apelsinskal gör inte bara 'ta bort fläckar och av parfymera huset, de används också för att rena på det andliga planet. Faktum är att ett hus alltid påverkas av olika energier, även de som är negativa. För att avvärja dessa skadliga vågor behöver du ett vitt fat, ett vitt ljus och några soltorkade apelsinskal. Så här gör du:

 1. Skala apelsinerna och lägg skalet på tork i solen. Personen som gör denna andliga rensning behöver rensa sitt sinne och förbli lugn. Meditation och djupandning rekommenderas under denna operation;
 2. Du måste koncentrera dig och blunda samtidigt som du föreställer dig ett mjukt ljus som invaderar hela huset;
 3. Lämna fönster och dörrar vidöppna för att låta dåliga energier fly från boendet;
 4. Bränn några apelsinskal så att röken som kommer ur dem gör andlig rening. I händelse av att lågor uppstår ska elden släckas och röken tillåtas sprida sig. Denna räddande rök måste nå varje hörn av huset;
 5. När du har gått runt i alla rum är det bäst att kasta ut ljuset och det använda apelsinskalet. När det gäller fatet måste det tvättas före nästa användning.

Du ska veta att apelsin är en citrusfrukt som har den speciella förmågan att flytta bort energierna den mest trafikerade och tätaste av husets mörka hörn. Denna andliga rening indikeras under flyttningar, omarrangemang i hemmet, viktiga händelser och i gamla hem. Dessutom ska denna rening göras en gång om året på våren.