Hur rengör man blomkrukor ordentligt?

Oavsett om de är gjorda av terrakotta, plast eller andra material, ger blomkrukor utrymme för växter samtidigt som de spelar en dekorativ roll. Men vitaktiga spår av kalk, avlagringar av hygroskopiska salter, mossa och annan smuts kan lätt täcka dem. För att bli av med det kan olika produkter effektivt rengöra blomkrukorna. Översikt.

Rengör dina blomkrukor

Rengör blomkrukor med vit vinäger

de vit vinäger är en naturlig produkt och ofarlig. Oavsett om det är i huset eller i trädgården kan det användas istället för avfettningsmedel, rengöringsmedel eller kemiska ogräsmedel. Det är särskilt effektivt för rengöring av blomkrukor. Dessutom sparar det pengar.

När det gäller rengöring av blomkrukor är användningen relativt enkel och bekväm. Vit vinäger är perfekt för smutsrengöring terrakottakrukor. Här är stegen att följa:

 1. Doppa en svamp i vit vinäger;
 2. Gnid det färgade området;
 3. Skölj med en annan svamp indränkt i vatten.

Rengör blomkrukor med blekmedelslösning

DE'bleka består av en lösning av natriumhypoklorit och underklorsyrlighet. Denna produkt är särskilt effektiv för att rengöra blomkrukor i nedsmutsad terrakotta. I denna metod är de nödvändiga verktygen:

 • A quackgrass borste ;
 • A blekmedelslösning ;
 • Av Linfröolja eller matolja.

Metoden består av borsta krukorna med kröpta mossor, jordrester samt spår av kalksten. Använd quackgrass-borsten och torrborsta utsidan och sedan insidan. När detta steg är slutfört, utför helt enkelt samma steg som för rengöring med vit vinäger. Vissa försiktighetsåtgärder måste dock vidtas. När burkarna har rengjorts och sköljts, är det lämpligt att torka dem väl innan de används igen. Faktum är att fukt orsakar uppkomsten av mögel. De ska ställas upp och ner i solen och få torka, vänta sedan några dagar innan du sätter blommor på dem. Dessutom handskar är viktiga vid hantering av blekmedel, en farlig produkt. Efter att burkarna är torra bör linolja eller matolja användas för att ge dem en våt look. För det :

 1. Blötlägg en trasa i bordsolja eller linolja;
 2. Täck över burkarna generöst genom att massera dem med trasan;
 3. Använd en ren trasa för att ta bort överflödig olja.

Rengör blomkrukor med desinfektionsmedel

Desinfektionsmedel kan även användas för att rengöra fläckar från blomkrukor. Dessutom rekommenderas att de används innan behållarna återanvänds för nya grödor. Dessa produkter gör det faktiskt möjligt att begränsa förekomsten av sjukdomar och den spridning av parasiter. De ska bara användas enligt tillverkarens instruktioner. Här är stegen att följa:

 1. Ta på handskar ;
 2. Tvätta utsidan och insidan av blomkrukorna med en blandning av vatten och desinfektionsmedel. Det är också möjligt att lämna behållaren i denna lösning i flera timmar.
 3. Skölj med rent vatten.

Rengör blomkrukor med citronsaft

de citron juice är en effektiv allierad i underhåll och städning av huset. Tack vare syran i denna citrusfrukt tas fläckar och smuts på blomkrukorna lätt bort. Observera att denna metod är snabb och enkel att utföra. Dessutom kan den användas till både terrakotta- och plastkrukor. För rengöring är det lämpligt att blanda 2 matskedar citronsaft med 1 liter vatten. Metoden är att rengöra burkarna med denna lösning.

Rengör blomkrukor med diskmedel

de Diskmedel är ett rengöringsmedel med ytaktiva egenskaper. Den tar bort all slags smuts. Används främst för disk, denna produkt är också lämplig för rengöring av blomkrukor. Det gör det särskilt möjligt att rengöra fläckarna på terrakottan. För att fortsätta med rengöringen behöver du bara:

 1. Blanda en liten dos diskmedel med varmt vatten;
 2. Blötlägg blomkrukan i den;
 3. Att gnugga försiktigt med en svamp;
 4. Torka behållaren.

Användningen av diskmedel är en enkel lösning, men effektivt. Faktum är att fläckar och smuts försvinner utan att lämna några spår.

Tvätta blomkrukorna med tvålvatten

För den som letar efter en ännu enklare lösning, rengör helt enkelt blomkrukorna med vatten.tvåligt vatten. I det här fallet består metoden av:

 1. Förbered tvålvatten (med Marseille-tvål);
 2. Blötlägg behållarna i den;
 3. Gnid försiktigt;
 4. Låt krukorna lufta eller torka i solen.

Kamouflage blomkruka fläckar med färg

Måla om blomkrukan utgör en effektiv lösning för att kamouflera envisa fläckar. Detta trick är lämpligt för både plast- och terrakottakrukor. Genom detta, applicera minst två lager färg och låt behållarna torka i solen. För att undvika skador på krukorna rekommenderas inte användning av frätande eller syrabaserade produkter.

Använd vattentätning för att skydda terrakottakrukor

Det finns flera sätt att rengöra blomkrukor, särskilt terrakotta. Bland de rekommenderade underhållsteknikerna är användningen av en produkt som " Protectguard Är i ordning. Det handlar om en vattentätande produkt och en anti-fläck särskilt effektiv. Efter användning lämnar produkten ingen hinna på ytan av terrakottakrukorna. Dessutom skyddar denna produkt effektivt behållare från fläckar och andra typer av smuts.

Rengör blomkrukor i trä

de dryck är ett annat material som används för att göra blomkrukor. För att damma av dem och ta bort eventuella rester, torka bara av krukorna med en fuktig trasa. För undvika uppkomsten av fuktiga fläckar på träbehållare, känsliga för vatten, bör de vara skydda med en lämplig produkt tycka om vattentät fläck före första användningen.