Ha alltid köksskåp städat

Mellan rätter och matlagning är det normalt att köket är stökigt för det mesta. Lyckligtvis finns det många enkla tips för att lösa detta problem. Målet? Rätt ordnade skåp för ett trivsamt, funktionellt och luftigt kök. Hemligheten ? Låt allt vara på sin plats.

Tips för att städa i köksskåpen

Förvara disk i skåp med hyllor

För att disken ska kunna förvaras perfekt är skåp utrustade med hyllor nödvändiga. Förutom att vara prisvärda har de tillräckligt med utrymme för att rymma all slags servis (tallrikar, salladsskålar, etc.). De finns även i olika dimensioner (längd och djup) för att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet i köket.

Montera en glashållare i skåpet

För att få ut så mycket som möjligt av garderobsutrymmet är det en bra idé att hänga upp och ner på glas och muggar. För att göra detta, fäst helt enkelt en glashållare på toppen av skåpet. Således kommer glasögon med skaft lätt att vara inom räckhåll.

Placera ett vinställ i köket

För dem med ett litet kök kan förvaring av glasflaskor ofta verka som ett pussel. Lyckligtvis finns det ett knep för att sätta dem i ordning effektivt: investera i en flaskställ. Perfekt för bland annat vinälskare, den har förvaring eller ställ avsedda att rymma flera flaskor. Utöver denna fördel kan det skydda mot fukt, vibrationer samt temperaturvariationer.

Förvaringslådor: perfekt för att organisera skåp

Lufttäta förvaringslådor är nödvändiga för korrekt organisation av garderober. Faktum är att dessa plastbehållare låter dig lagra matlagningsutrustning efter kategori. Därför, när det är dags att laga mat, blir det lättare att hitta det du behöver.

Förvara burkar och plastlådor i skåp

För att köket ska vara i ordning är det lämpligt att följa dessa olika steg:
 1. Kassera all plast- och kartongförpackning och överför sedan kryddorna till genomskinliga burkar.
 2. Ställ burkarna i ett skåp.
 3. Lägg plastlådorna i lådorna.
 4. Märk plastlådorna som förvaras och ange utgångsdatum för maten

Öka antalet skåp i garderoben

Det rekommenderas att göra skåp i garderoben. Syftet med detta trick är faktiskt att förvara varje köksredskap vertikalt, vilket gör det lättare att plocka upp.

Satsa på garderobsarrangörer och underlätta tillgången till köksredskap

För att garderober ska förvaras effektivt måste röran åtgärdas genom att investera i garderobsarrangörer. Det är också intressant att göra smala skåp själv. Målet är att förvara alla köksredskap upprätt istället för att stapla dem. På så sätt blir det lättare att plocka upp formarna, kakformarna eller liknande utan att riskera att välta dem.

Satsa på fackförsedda lådor

Ett annat sätt att effektivt organisera köket är att välja lådor med fack. Dessa gör det möjligt att bättre organisera arrangemanget av gafflar, knivar, skedar, hushållsprodukter etc. Dessutom bör det noteras att de fackförsedda lådorna har varierande storlekar. Därför är det lämpligt attanpassa storleken på facket till dess innehåll, även om det innebär att omorganisera köket.

Lägg soporna i en garderob

Istället för att ställa papperskorgen i ett hörn, varför inte lägga in den i ett skåp? För mer diskretion är det möjligt att gör ett skjutsystem i ett skåp och lägg en stor papperskorg i den. På så sätt får köket mer utrymme. När det gäller soppåsar är det dessutom lämpligt att förvara dem i ett skåp på ett organiserat sätt. För att göra detta måste olika steg följas:
 1. Sikta på gardinstångsfästen i garderoben.
 2. På stöden sätter du en liten stav som ska användas för att hålla en ihoprullad sopsäck.

Installera en korkskiva

Korkbrädan är en annan möjlig lösning för att organisera en garderob. Så här ställer du in det:
 1. Fäst korkskivan på insidan av skåpet med hjälp av häftstift och sätt krokar på den.
 2. Häng den matlagningsredskap på fästena på ett ordnat sätt.
Observera att detta knep bara fungerar om de hängande redskapen inte knackar direkt på dörren, annars kommer dörren inte att kunna stängas.

Fäst krokar i garderobsdörren

Tanken är densamma som korkskivan, men här handlar det om att installera krokar. Genom att fästa dessa på skåpsdörren blir det möjligt att hänga upp grytlocken på ett organiserat sätt.

Häng ett skåp-avlopp ovanför diskbänken

Att diska för hand är ofta tidskrävande och vissa gillar inte uppgiften. Lyckligtvis finns det en lösning för att spara tid: häng ett skåp över diskbänken. Botten av denna garderob är faktiskt ihålig. På så sätt, genom att lägga disken som precis har diskats där, kommer det inte längre att vara nödvändigt att torka av dem, eftersom vattnet rinner direkt in i diskhon. Droppbrickan är därför idealisk för förenkla rätterna, men också för att dra nytta av ytterligare förvaringsutrymme för tallrikar och köksredskap.

Ett skåp för husgeråd

Vissa hus har ingen tvättstuga eller ett specifikt rum för att förvara tillbehör och hushållsprodukter. Lyckligtvis kvastskåp är perfekta för att lösa detta problem. De har faktiskt vanligtvis en hylla och ett utrymme där olika föremål kan förvaras (kvastar, hinkar och andra tillbehör som tar plats).

Tips för att förvara disk i skåpet

Att förvara disk i garderoben kräver ett minimum av organisation. Här är tipsen om hur du gör:
 1. Gruppera ihåliga och runda rätter, stora tallrikar och desserttallrikar efter kategori.
 2. Ordna skålarna som används dagligen på en smal hylla och på fat.
 3. Häng upp kopparna under denna hylla med små öljetter.
 4. Förvara glasögon som används varje dag på små hyllor eller genomskinliga hyllor för att frigöra garderobsutrymme.