Hur byter man själv en strålkastare eller blinkerslampa?

Att köra med ljus i gott skick är en skyldighet. Annars kan föraren ådra sig böter. Det är därför nödvändigt att byta ut de defekta glödlamporna. Hur byter man själv en strålkastarglödlampa eller en blinkerslampa? Allt du behöver veta för att bli framgångsrik.

Byte av en bilstrålkastares glödlampa

Varför byta en glödlampa?

Belysningssystemet spelar en viktig roll när det gäller säkerheten på vägen. Det säkerställer bättre sikt, både från vägen och från andra förare. Felet i en av glödlamporna leder sannolikt till en verbalisering av polisen och en bra. Att köra utan nattljus eller i nedsatt sikt kan också leda till att körkortet tappas poäng eller till och med att det tas i beslag.

Byt en glödlampa: när?

En utbränd glödlampa bör bytas ut omedelbart. Idealet är alltså att tillhandahålla en set med reservlampor för en ersättning så snart som möjligt.

Hur byter man strålkastarna på en bil?

Det är lätt att byta ut en bilstrålkastare.

  1. För att komma åt den, börja med att stänga av motorn.
  2. Tänk efter väl fläck bakljusets monteringsbultar före att dra tillbaka av sitt fall. Vänd på glödlampan för att avslöja glödlampans monteringsplatta. För att lossa plattan är allt du behöver göra att försiktigt klämma ihop fästklämmorna.
  3. Ta bort monteringsplattan för att avslöja blåsorna, ta sedan bort dem. För att göra detta, tryck lätt på den, gör ett kvarts varv och släpp sedan trycket.
  4. För att installera den nya glödlampan, upprepa den omvända operationen. Med en tredje person, se till att glödlampan fungerar korrekt.
  5. Sätt tillbaka höljet.

Hur byter jag ut en trasig blinkerslampa?

Tillgång till glödlamporna kan ske från insidan eller utsidan beroende på bilen:

  • Tala motorrum (avseende de främre blinkersen) eller bagageutrymmet (baktill): i detta fall handlar det om att skruva loss den optiska enheten med en Torx-nyckel eller en skruvmejsel. Det går även att låsa upp blinkerslocket genom att göra ett kvarts varv moturs.
  • Av l'utanför: genom att ta bort plastkåporna.
  • Tala hjulspår: ett skydd i hjulhuset ger åtkomst till belysningen.
  1. Ta bort den gamla blinkerslampan.

Blinkerslampor är vanligtvis bajonettlampor. För att ta bort dem, vrid bara ett kvarts varv moturs.

  1. Installera den nya glödlampan

Placera den nya glödlampan i sitt hölje genom att göra ett kvarts varv medurs. Se till att den här nya installationen fungerar korrekt.