Hur gör man själv vindrutespolarvätska?

Det finns flera varianter av spolarvätska. Denna produkt kan göras hemma. Dessutom möjliggör det en hållbar ekonomi. Det är inte allt, det är 100 % ekologiskt. Man måste dock se till att uppnå detta. Det finns två möjliga tillverkningssätt för vindrutespolarvätska.

Gör vindrutespolarvätska själv

Hur gör man vindrutespolarvätska hemma?

Att göra hemmagjord vindrutespolarvätska, det är nödvändigt :

  • Varmt vatten
  • Diskmedel eller fönstertvättmedel
  • Ammoniak
  • Destillerat vatten
  • En behållare

För att uppnå lösning, är det viktigt att följa fem steg följande. I en 5 liters behållare:

  1. Häll varmt vatten : vattnet får inte innehålla andra ämnen eller kemikalier. Det är viktigt att det är det färglös och luktfri.
  2. Att betala 4 liter destillerat vatten : Destillerat vatten är bättre för denna typ av operation. Den innehåller faktiskt ingen kalkavlagring. Annars kommer dessa rester att skada ytan som ska rengöras.
  3. Lägg till 25 cl diskmedel : det är möjligt att använda vindrutespolarvätska. Det ideala är dock att använda ett lågskummande diskmedel.
  4. Lägg till 10 cl ammoniak : det rekommenderas starkt att använda handskar. Observera att ammoniak är en giftig kemikalie. Den förlorar dock sin toxicitet vid kontakt med vatten och blir därmed en kraftfull vindrutespolarvätska.
  5. Rör om vätskan för att kombinera alla ingredienser.

Använder en tratt, helt enkelt överför blandningen till en annan behållare avsedd för det ändamålet.

Hur gör man vindrutespolarvätska för vintern?

Denna vindrutespolarvätska är annorlunda. Eftersom vintertemperaturerna ofta är nyckfulla, isopropylalkohol är nödvändigt. I allmänhet utnyttjas ofta 72 % alkohol. I händelse av att kylan är mer intensiv, den'99% ren alkohol är nödvändigt för denna typ av rengöring. Dessutom vodka är också ett intressant alternativ.

Det är också möjligt att förbereda en vindrutespolare med vit vinäger. För att göra detta måste du betala 3 liter destillerat vatten i behållaren. Sedan, kombinera det med 1 liter vinäger. Det är viktigt att skaka väl behållaren före användning.