Så här tar du bort en repa från glaset: 10 tips

Repor på glasytor kan tas bort så länge de inte är för djupa. För detta kan många enkla och snabba tips användas. Att ta bort dessa brister är dock fortfarande en tråkig uppgift som kräver mycket tålamod. Hur man fortsätter ? Svar.

Ta bort en repa på glaset

Använd Meudon vit för att ta bort repor på en glasruta

Uppkomsten av repor på ett fönster förändrar dess estetik. Innan du byter ut den är det möjligt att använda vissa knep för att återställa den till sin fulla glans. Användningen av Meudon vit är ett av dessa tips. Det här är en naturlig produkt baserad på kalciumkarbonat. Detta ämne är en viktig allierad för underhållet av huset. För att ta bort repor på ett fönster med Meudon vit är två metoder möjliga:

  • Häll pulver Meudon vit på glasytan som ska lagas alltså gnugga försiktigt med en ren trasa genom att göra cirkulära rörelser.
  • Eller impregnera en trasa med denna produkt och gnugga den skadade delen av glaset.

Välj tandkräm för att ta bort repor på glas

de tandkräm är också ett annat effektivt alternativ för att ta bort lätta repor på en glasyta, oavsett om det är på ett fönster, på ett bord, på en klocka eller till och med på glasögon. För att göra detta måste du följa vissa steg:

  1. Rengör glasytan : denna operation måste utföras med en mikrofiberduk för att förhindra att yttillståndet försämras.
  2. Blötlägg trasan med tandkräm : helst är det nödvändigt att använda en tandkräm av vit färg och speciellt att inte ta den i gel.
  3. Gnid repor : När den väl har blötts in i tandkräm, ska duken placeras på den repade delen av glaset, gnugga sedan försiktigt detta område på ett cirkulärt sätt.
  4. Ta bort tandkrämsrester : med en ren, fuktad trasa, rengör glasytan samtidigt som du var noga med att inte skapa andra repor. Skönhet och tålamod är därför viktigt.
  5. Förnya operationen : Det är bättre att upprepa operationen för att effektivt bli av med reporna. Varje gång måste du gnugga den skadade ytan i minst 30 sekunder och lägga till lite tandkräm i trasan.

För bästa resultat är det möjligt atttillsätt lite bakpulver med tandkräm. I det här fallet är det så nödvändigt för att låta glaset torka i tio minuter efter att ha gnuggat den med en trasa indränkt i tandkräms-bakpulverblandningen. För att slutföra operationen behöver du helt enkelt rengöra ytan med en torr trasa.

Använd bakpulver för att minska repor på glas

Med bikarbonat, repor på glaset kan minskas. Efter att ha rengjort ytan som ska behandlas noggrant,t förbered degen genom att blanda bakpulver och vatten i lika stor mängd. Preparatet ska vara smidigt och inte för rinnande. Sedan tar det bred ut pastan på en mikrofiberduk ren och gnugga försiktigt glaset genom att göra cirkulära rörelser. Slutligen är det nödvändigt att ta bort överskottet av bikarbonat genom att torka en fuktig trasa över den behandlade ytan.

Minskar repor på glas med cigarettaska

En av produkterna som kan hjälpa till att ta bort skavanker från en glasyta är cigarettaska. Även om det låter otroligt, är detta ämne en bra allierad för att rengöra en glasyta. För att göra detta är det helt enkelt nödvändigt lägg lite på en fuktig trasa och gnugga försiktigt den repade ytan. I den här metoden är det bättre attanvänd en ganska mjuk trasa som filt.

Använd repborttagningspasta

Denna produkt är normalt avsedd för att reparera karossen på en bil. Men det är också särskilt effektivt på en glasyta, speciellt för att minska repor på den senare. Metoden består av smeta en bomullsduk eller i mikrofibrer av suddgummi och gnugga ytan. Denna produkt är i allmänhet finns hos garageägare.

Lersten, ett bra alternativ för att ta bort repor från glas

För att få en glasyta att glänsa lersten, även kallad vit sten eller silversten, är en naturlig och mycket effektiv lösning. Den kan användas på olika ytor, oavsett om den är på trä, metall, plast eller glas. För att ta bort repor från en glasyta kan detta tips vara mycket användbart. Baraimpregnera en ren svamp med lersten och av gnugga repor genom att försiktigt rita åtta.

För tillverka lersten, är det nödvändigt att blanda vit lera, bakpulver, flytande tvål och några droppar eteriska oljor för att smaksätta, låt sedan stelna i en dag eller mer.

Välj metallpolish för att ta bort repor på glas

Om reporna finns på en stor glasyta är det bästa sättet att minska demanvänd metallpolish, speciellt den medceriumoxid. Tack vare dess förmåga att göra en yta blank blir glasrutan som ska behandlas som ny. För det behöver du använd en mikrofiberduk, linda den på ett finger, sedan y applicera metallpolish. Gnugga sedan glaset försiktigt. Mängden som används bör vara rimlig för att undvika ytterligare skador på glaset.

Glasull, en utmärkt lösning för att ta bort ytliga repor på en glasyta

Särskilt användbar i hemmet, den extra fin glasull möjliggör en oklanderlig rengöring på vissa ytor. Förutom rostfritt stål används denna produkt även för att rengöra glasytor och minska repor. Du måste bara ta den och gnugga reporna genom att göra cirkulära rörelser. Dessa gester ska utföras med känslighet.

Använd nagellack för att ta bort repor på glas

Ett annat knep för att få bort repor från glas är att använder nagellack, förutsatt att det är det transparent. För denna metod:

  1. Det är nödvändigt rengör ytan som ska behandlas med en fuktig mikrofiberduk och låt torka.
  2. När ytan är torr, applicera lacket med penseln. Applicera endast ett tunt lager. En viss precision krävs för denna operation genom att se till att applicera lacken endast på reporna. När detta steg har slutförts, a en timmes paus är nödvändigt för att lacken ska få tid att tränga igenom reporna.
  3. Äntligen, ta bort lackskiktet med en trasa impregnerad med lösningsmedel genom att försiktigt gnugga ytan och rengöra allt väl.

Ring en fackman för att reparera djupare repor

Det är bra att veta att alla de lösningar som föreslås ovan är det avsedd att ta bort lätta och ytliga repor. Om dessa är uppenbara och särskilt djupa är det bättre att ringa en professionell. Tack vare specifika processer och produkter, återställs den skadade glasytan till sitt ursprungliga skick. Vanligtvis handlar det om bilrutor. På marknaden erbjuder många proffs sina reparationstjänster.