Rengör allt i huset med talk

Mjuk att ta på, talk har varit ett mineral som uppskattats sedan tidernas gryning för sina mattande och absorberande egenskaper. Den tar hand om barnets känsliga hud och reglerar överskott av talg i fet hud. Men det har fortfarande andra städningsdygder som är lite kända för allmänheten. Zooma på alla produkter som kan rengöras med talk.

Rengör och bets med talk

Rengör mattan med talk

De spår som matrester lämnar på mattan eller mattorna är svårast att rengöra. Om fettfläckar, av vin Var olja har landat på mattan kan talk hjälpa till att bli av med dem. Det är ett mycket lätt slipmedel som kan rengöra utan att skada materialet. Om mattan är tillräckligt ömtålig är denna produkt idealisk för att behandla den. För att göra detta, här är stegen att följa:

 1. Häll en god mängd talk på det färgade området;
 2. Täck den här delen med några ark pappershanddukar;
 3. Lägg ett varmt strykjärn på lakanen.

Pappershandduken absorberar fläckar när den värms upp. Om det finns något över, upprepa åtgärden genom att byta ut bladen tills märkena är helt borta.

Ta bort feta fläckar med talk

De fettfläckar är bland de svåraste att ta bort. Om sås, olja eller annat fett har spillts på t-shirten eller skjortan, kommer en vanlig tvätt inte att bli av med det. Så här gör du:

 1. Strö rikligt det färgade området med talkpulver;
 2. Låt verka i 10 till 15 minuter;
 3. Gnid medan du tar bort talken;
 4. Skölj.

Personen kan fortsätta med en klassisk hand- eller maskintvätt. Denna teknik är också lämplig för rena kläder som beläggningar och andra textilier.

Rengör mocka med talk

Mocka är ett känsligt material. För att undvika att skada dina mockajackor, väskor eller skor måste de rengöras med produkter som inte är aggressiva. Förutom rengöring kommer talken att absorbera dålig lukt.
 1. Häll talk på mockaföremålet som ska rengöras.
 2. Låt verka i en timme.
 3. Borsta jackan eller skorna.

Rengör spelkort med talk

Brädspelsentusiaster kommer att finna tillfredsställelse när de använder talk för rengöra sina spelkort. Efter upprepad användning blir dessa kartongföremål smutsiga och mycket klibbiga. De kan inte tvättas bort med vatten. Å andra sidan kan talk ge tillfredsställande resultat. Processen utförs steg för steg:

 1. Ta en plastpåse proportionell mot mängden kort;
 2. Lägg i korten och en riklig mängd talk;
 3. Stäng påsen ordentligt;
 4. Skaka kraftigt i några minuter.

Efter denna åtgärd blir korten mjukare. De är också lättare att hantera.

Bli av med spår av mögel

Med tiden kan böcker bli smutsiga eller visa tecken på mögelfläckar, samt andra artiklar av papper eller kartong. Om mögel har vuxit så här på en gammal bok, så här ska du göra:

 1. Torka strukturen i det fria;
 2. Häll talk på det färgade området;
 3. Låt verka i 10 minuter;
 4. Ta bort talk med en borste.

Denna åtgärd tar inte bort fläcken helt. Ändå kommer det att radera en bra del av det. Lukten kommer också att försvinna. Det är troligt att mögel inte längre växer.

Fräscha upp arken med talk

För återställ färskhet till arket, talk är lösningen. Faktum är att under sommaren blir lakan snabbt fuktig i värmen. Strö lite talk på lakan och kuddar några minuter innan du går och lägger dig. Denna teknik gör att svett sugs ut när personen sover. Friskheten bevaras. Den behåller också den behagliga lukten av tvätt.

Bada din hund

Att bada din hund är inte alltid kul, särskilt i kallt väder. För en bekymmersfri rengöring kommer ett torrt talkschampo att göra susen. Att göra detta :

 1. Strö lite talk på djurets päls;
 2. Massage;
 3. Låt verka i några minuter;
 4. Borsta för att ta bort resterande talk.

Denna teknik kan också tillämpas på tvätta din katt. Kattungar är ofta känsliga för vatten. Så om de blir smutsiga efter att ha lekt ute är ett torrschampo med talk idealiskt. Avsluta alltid rengöringen med ett penseldrag.

Bonustips: ta bort sand effektivt

Efter en dag på stranden, fastnar sanden på dina fötter och händer? För att bli av med det, häll bara lite talk på händerna och gnugga lätt på delarna som ska rengöras. Huden blir slät och ren. Personen kan alltså lugnt ta på sig skorna igen.