Hur stänger jag av automatisk säkerhetskopiering av bilder på WhatsApp?

Aktiv som standard på WhatsApp, automatisk säkerhetskopiering kan ibland vara ett problem, eftersom det här alternativet förbrukar mycket data. När automatisk nedladdning är aktiverad är det vanligt att ett stort antal oönskade bilder och flera videor snabbt täpper till minnet på den bärbara datorn. För att undvika det är det viktigt att avaktivera detta alternativ.

Ta bort automatisk säkerhetskopiering på Whatsapp

Inaktivera automatisk säkerhetskopiering av media på Android

Det är fullt möjligt att undvika en onödig förbrukning av lagringskapacitet från sin Android-smartphone. Stäng bara av alternativet för automatisk säkerhetskopiering på Whatsapp. Detta kommer att förhindra att programmet laddar ner alla mediefiler systematiskt. För att göra detta måste du fortsätta enligt följande på din smartphone:

  1. Starta WhatsApp ;
  2. Klicka på de tre vertikala punkterna ligger i det övre högra hörnet;
  3. Att välja " inställningar » ;
  4. Att välja « Användning avdata och lagring ”;
  5. Gå till avsnittet "Nedladdningar. bil. medias" för att omdefiniera alternativen efter deras egna behov;
  6. För'alternativ "Använder mobildata", måste du avmarkera allt för att kunna göra det inaktivera alla automatiska nedladdningar mediefiler (ljud, foton, dokument och videor);
  7. Klicka på OK för att spara ändringarna som gjorts i alternativet och "Inga media" kommer då att visas på dess nivå.

Det är nödvändigt fortsätt på samma sätt för de andra alternativen "När ansluten till Wi-Fi" och "Vid roaming" för att undvika automatiska säkerhetskopieringar när du ansluter till Wi-Fi och när du reser.

Inaktivera automatisk säkerhetskopiering av media på iOS

Hur man stänger av automatisk säkerhetskopiering av media något annorlunda för Apples märke.

  1. Starta WhatsApp ;
  2. Gå omedelbart tillFliken "Inställningar"., då "Diskussioner" för att stänga av alternativet "Spara i kamerarulle" för att förhindra automatisk säkerhetskopiering av alla konversationer.

Det är möjligt att avaktivera alternativet för bara vissa samtal och inte för helheten. Det är nödvändigt :

  1. Kom tillbaka tillFliken "Diskussioner". ;
  2. Klicka på relevant konversation och välj namnet på kontakten högst upp;
  3. Välj önskat alternativ efter att ha klickat på "Spara till kamerarulle".

När automatisk säkerhetskopiering är Inaktiverad för ett samtal är det alltid möjligt att aktivera det igen vid behov. Det är också möjligt att spara vissa mediefiler.