11 tips för att rengöra allt med diskmedel

Avsedd för diskning, diskmedel gör det även möjligt att putsa fönstren, ta loss kläderna, polera ugnen eller avfetta betonggolv. Kort sagt är diskmedel en mångsidig produkt som är bra att ha i reserv hemma. Det kan hjälpa i många situationer!

Tips för att rengöra allt i huset med diskmedel

Rengör fläckar från kläder med diskmedel

Diskmedel är effektivt vid rengöring bläckfläckar, av sås eller ens fett på kläderna.

  1. Placera några droppar diskmedel på fläcken;
  2. Skrubba med en tandborste;
  3. Maskintvätt plagget som vanligt.

Diskmedel hjälper också utför en förtvätt för kraftigt smutsade kläder som barnkläder. De smutsigaste delarna (knän, armbågar, ärmar etc.) gnuggas alltså med några droppar diskmedel före maskintvätt.

Diskmedlet är skonsamt och gör att du kan rengöra tyget utan att skada det. Därmed bevaras tygets kvalitet.

Maskintvätt tar inte heller bort fläckar från kragar och manschetter helt. För att få en helt ren skjorta, placera några droppar diskmedel på de drabbade delarna och gnugga dem sedan med en ren trasa innan du sköljer. Vi kan börja om om det fortfarande finns spår!

Tvätta golvet med diskmedel

Diskmedel hjälper också till att rengöra kakel än vinylgolv. Det är särskilt effektivt för att ta bort spår av fett på golvet. Häll bara två eller tre matskedar diskmedel i en hink med varmt vatten. Kombinationen av varmt vatten och diskmedel tar bort envisa fläckar utan svårighet.

Å andra sidan är det så rekommenderas inte att tvätta massiva parkettgolv med vatten eftersom lamellerna kan skeva.

Shine smycken med diskmedel

Att göra kostymsmycken och den silversmycken, bara rengör dem med diskmedel. För att göra detta är det första steget att hälla två matskedar diskmedel i kolsyrat vatten. Juvelerna doppas sedan i denna lösning, lämnas sedan några minuter innan de gnuggas med en tandborste för att ta bort smuts. Bubblorna gör det lättare att lossa smutsen som fastnar i smyckets hörn. Efter rengöring bör de läggas på en ren, torr trasa för att torka.

Rengör kammar, hårborstar och sminkborstar

Lack, stylinggel, olja eller till och med serum avsätts på kammar och hårborstar. Det är därför viktigt att tvätta dem så ofta som möjligt. Detta kan göras genom att hälla några droppar diskmedel i varmt vatten och sedan sänka ner penslar och kammar. Efter några minuter sköljs de av med rent vatten och torkas med hårtork. Om det fortfarande finns smuts på kammarna kan det tas bort med en tandborste. Sedan är det bara att borsta mellan tänderna uppifrån och ned.

Sminkborstar sänks ner i varmt tvålvatten under några ögonblick och sköljs sedan med mycket vatten. De torkas sedan med en hårtork. Det är lämpligt att tvätta borstarna minst en gång i veckan.

Tvätta mattor och mattor

Specialprodukter för mattor och mattor säljs på marknaden, men de är ganska dyra. För spara pengar, kan du använda diskmedel till ta bort fläckar. Lös upp en matsked diskmedel i ett glas ljummet vatten. Använd denna lösning för att gnugga mattan eller mattan i luggens riktning. Du kan använda en mjuk borste eller en svamp. Skölj sedan mattan eller mattan genom att gnugga den med rent vatten. För att torka det, torka bara av det med en ren, torr trasa.

Tvätta mixern

Mixern är inte så lätt att rengöra på grund av bladen. Genom att försöka nå botten kan vi mycket väl skada oss. För att förhindra olyckor kan diskmedel användas för att effektivt rengöra mixern. För att göra detta, häll lite diskmedel i mixern och fyll den med ljummet vatten. Kör maskinen i några minuter och skölj sedan.

Ta bort oljefläckar från betong

Vid festgrillningar kan olja spilla ut på betongterrasserna. Avfettningskraften hos diskmedel är särskilt användbar för att ta bort denna typ av fläckar. Operationen består i att täcka oljan med bikarbonat, häll sedan lite diskmedel över den. Sedan är det bara att skrubba med en plastborste och sedan låta verka några timmar innan du sköljer. Operationen kan upprepas om fläcken kvarstår.

Rengör luftkonditionering och filter

Filter och luftkonditionering bör rengöras minst en gång i månaden under sommaren. För att lättare få bort dammet som samlas i filtren, sänks filtren ned i ett varmt vattenbad innehållande diskmedel. Efter ca 15 minuter borstas de med en tandborste för att få bort all smuts. Efter sköljning och torkning sätts de tillbaka på sin plats.

Skrubba ugnen

Efter varje användning, rekommenderas att rengöra din ugn. Diskmedel tar enkelt bort fett och rester som samlas på hällar och glasdörrar. Så du måste blanda lite diskmedel i ljummet vatten, sedan använda en svamp för att skrubba ugnen.

Damma av och ta bort lamellgardinerna

För att enkelt rengöra lamellerna, torka bara av dem med en ren trasa fuktad med lite diskmedel. Det är alltså inte nödvändigt att helt haka av persiennerna för att rengöra dem ordentligt. Faktum är att diskmedel effektivt tar bort fläckar och spår av damm.

Tvätta fönstren

Oron när man tvättar fönster är uppkomsten av spår efter torkning. För att förhindra detta, använd helt enkelt en blandning av diskmedel och vit vinäger och blötlägg en svamp med denna lösning för att rengöra glasytorna. Det är då nödvändigt att passera en raclette för att ta bort överflödig vätska. Denna teknik tar enkelt och effektivt bort fläckar utan att lämna spår.