Hur gör man en fågelmatare?

För en stunds njutning hemma, vad kan vara trevligare än att öppna fönstret, andas en god skål med frisk luft samtidigt som du låter dig invaggas av fåglarnas melodiska sång. För att främja dessa stunder av avkoppling kan vi installera en matare så att dessa fåglar besöker trädgården oftare.

Gör din egen fågelmatare

Skapa en fågelmatare med en plåtburk

För att uppnå en ekologisk matare och miljöansvar, kan vi använda återvunna material. Det är nödvändigt :

 • En stor plåtburk;
 • Kartong ;
 • En träpinne, vars längd överstiger lådans längd med 20 cm.

Stegen att följa är följande:

 1. Med en konservöppnare, ta bort locket och botten. Detta första steg måste utföras av en vuxen.
 2. Rita två cirklarkartong hänvisar till formen på plåtburken.
 3. Klipp ut de två cirklarna med a ett par saxar.
 4. Rita en mindre cirkel inuti kartongurtaget, ungefär en tredjedel av dess storlek, klipp sedan ut efter denna form, denna gång med hjälp av en fräs.
 5. Använda en varmt lim för att säkra de två kartongerna med hål på båda sidor av lådan.
 6. Fäst pluggen inuti lådan med varmt lim. Se till att stjälken kommer ut på båda sidor, eftersom den kommer att rymma fåglarna.
 7. Att målakrubban genom att gynna naturliga och mjuka färger.
 8. Knyt lådan med snöre eller rep och Häng upp den till en trädgren.
 9. Placera fröna i krubban.

Allt du behöver göra är att vänta och titta från fönstret på fåglarna som kommer för att tanka. Placera en liten glas vatten är också en bra idé så att fåglarna inte missar något.

Gör en fågelmatare med en pumpa

För att uppnå detta originalmatare, måste du börja med att köpa en stor pumpa hos grönsakshandlare eller snabbköpet. Ta sedan en kniv och strängar. Dess förberedelse är mycket enkel.

 1. Skär pumpan på mitten på tvären. Bara en halva räcker för resten av gör-det-själv.
 2. Ta bort alla frön inuti pumpahalvan.
 3. Bind fast pumpan ordentligt med hjälp av 2 strängar väl resistent. För att göra detta, linda den första på pumpan i en riktning, lämna 30 cm mer innan du binder den. På motsatt sida gör du samma åtgärd med den andra strängen.
 4. Sätt ihop 4 strängar på en trädgren.
 5. Sätta frön i pumpan och vänta på att fåglarna ska komma.

Gör en fågelmatare full med ister

Många fåglar älskar ister tagen från smält fläskfett. För att göra denna matare, speciellt rekommenderad på vintern, behöver du:
 • En yoghurtgryta eller en plastkruka,
 • Ett snöre,
 • Ister,
 • Brödsmulor
 • Frön.
Stegen att följa:
 1. Hål krukan för att sätta in den sträng.
 2. Göra en nod i slutet av snöret inuti krukan.
 3. Värm upp isteret tills det smälter och blanda med brödsmulor och frön.
 4. Använd en sked och placera blandningen i grytan.
 5. Vänta Vadsvalnar sedan hårdnar.
 6. Häng krukan från trädet med snöret.

Enkla matare att göra med ett barn

Att göra fågelmatare är en originell, rolig och enkel aktivitet som kan göras med barn.

En flaskmatare i plast

För att förverkliga denna matare är det nödvändigt:

 • En plastflaska,
 • 2 träspadar med runda handtag,
 • Ett rep,
 • Frön.
Perforera 2 hål inriktad i botten av flaskan för att tillåta första spateln och 2 till ovan för andra spateln. Om det första hålet är specialtillverkat med storleken på handtaget, bör det på sidan av det platta bladet vara större för att fröna ska kunna komma ut och lägga sig på bladet. Fyll flaskan med fågelfrön. Använd repet och knyt toppen av flaskan för att hänga den från en trädgren.

En orange matare

Denna naturliga matare är lika effektiv som de andra. För att designa den måste du klippa apelsinen på mitten innan innehållet töms för att bara lämna det bark. Borra 4 hål på alla 4 sidor för att sätta in strängarna. Fyll citrusen med frön och häng den från en gren med snören.

En kottematare

En favoritaktivitet för barn under bergsvandringar är att plocka upp några kottar. För att använda dem kan de förvandlas till en matare på ett mycket enkelt sätt. Bara släppa mellan vågar frön eller brödsmulor. Använd sedan en sladd, hänga kotten på ett träd. I trädgården kan dessa matare även placeras på gräsmattor.

En flätad korgmatare

Denna matare är lika praktisk som enkel att göra. Du behöver bara hänga den på grenarna med en rep samma färg. Dess huvudsakliga fördel är av smälter naturligt in i inredningen av trädgården på grund av dess färg.

En burkmatare

Barn kommer också att älska att göra denna praktiska fågelmatare. Barafäst en burk på en träspatel med en tygremsa. Häng sedan burken på en trädgren, placera den horisontellt och lägg till fröna. I det här fallet kommer burken att fungera som lagring för fröna. När det gäller spateln kommer den att rymma fågeln.

Sista tipsen för en framgångsrik fågelmatare

Vintern är den svåraste årstiden för fåglar. Nu är den perfekta tiden att installera en fågelmatare i din trädgård, balkong eller uteplats. Under denna period rekommenderas det att erbjuda fågeln energirik mat med hög fetthalt. Kibbles gjorda av solrosfrön, jordnötssmör och skalade jordnötter är idealiska för att ge dem den energi de behöver för att övervinna kylan.

Dessutom, för att locka fåglar till din trädgård, behöver du undvika stressande ljud som hög musik eller smällande dörrar. Efter att ha börjat mata fåglarna bör detta foder inte stoppas abrupt. De har faktiskt blivit vana vid detta sätt att äta och kan ha svårt att klara av detta plötsliga försvinnande.