Hur organiserar man ett tonåringsrum på rätt sätt?

Att bättra på layouten på ett tonårsrum är ingen lätt uppgift, eftersom allt måste återspegla personligheten och bilden av dess boende. Förutom att organisera och optimera detta utrymme är det viktigt att organisera och hantera alla skrymslen och vrår. Det finns några tips för att underlätta förvandlingen av sovrummet till en lugnande och harmonisk plats.

Organisation av ett tonåringsrum

Sortera

Att bli av med det som inte längre tjänar tonåringen hjälper till att organisera och optimera sitt sovrumsutrymme. För detta rekommenderas starkt att i förväg definiera vad som kommer att behövas med huvudintressenten kasta, förvara och lägg undan. Om kammaren är för trång, kommer det automatiskt att få utrymmet att verka för litet. Därav behovet av att bli av med en del skrymmande föremål. Prydnadsföremål, möbler, kläder eller gamla leksaker kan sorteras. De utvalda föremålen kommer sannolikt att flyttas till andra rum i huset om de fortfarande kan vara användbara. När denna uppgift är klar kommer rummet redan att ha bättre organisation och ventilation.

Fokus på förvaring

Oavsett om utrymmet i rummet är stort eller inte, lagring är aldrig för mycket. Flera lösningar är till hands för att uppnå organisera alla tonåringars angelägenheter. Genom att hitta en plats för varje föremål kommer intrycket av röran att minska och rummets layout förenklas. Här är några idéer:

  • Ett skräddarsytt omklädningsrum: för göra det bästa av den tillgängliga väggytan, är det lämpligt att installera en klädkammare. Denna lösning gäller även för takhöjden. Det räcker med att se till att förlänga i höjdled för att maximera antalet förvaringsutrymmen. Tonåringen har ingen anledning att strö ut alla sina tillhörigheter på golvet. Väskor, kläder, skor och andra accessoarer hittar sin plats lätt och blir bättre organiserade. Inbyggd eller exponerad, klädkammaren är mycket praktisk för att städa upp en tonårings sovrum.
  • Förvaringslådor: Mycket praktiska, stapelbara och i olika storlekar, förvaringslådorna låter dig stapla ihop din tonårings ägodelar utan att ta risken att av misstag kasta bort viktiga minnen.
  • Hyllor: lätta att installera, de kostar inte mycket. Ett snabbt hopp in ett byggvaruhus räcker för att få det och installationen tar inte mycket tid. För att fästas ovanför sängen eller ovanför skrivbordet kommer hyllorna att rymma böcker, lite skolmaterial eller superhjältefigurer för en liten dekorativ touch. Vinklarna på väggarna kan även användas med hörnhyllor och voila!
  • Två-i-ett-möbler: nuvarande möbler kan spela en dubbel roll. För att göra en perfekt passform för en tonårings sovrum, oavsett om det är litet eller stort, är två-i-ett-möbler, eller ännu mer, idealiskt. Sängen med lådor, bäddsoffan eller till och med förvaringskaffar spara utrymme och bekvämlighet. De beställs ofta för att skräddarsys, anpassar sig till en tonårings sovrum och ger till och med besparingar.

Lämplig dekoration

Tonåringen borde ta med sig sin personlig touch i inredningen av hans rum. Det är dock nödvändigt att ge honom råd i sina val för att säkerställa en bra organisation och optimering av utrymmet. Om sovrumsgolvet är mörkt till färgen kan det ge intryck av för lite utrymme. En klar vinylbeklädnad eller ett lättinstallerat laminatgolv ger å andra sidan ett intryck av visuell förstoring. Sidoväggar, en ny färg eller tapeter med mönster och färger är lösningar för att fräscha upp inredningen i rummet. Gäller även för sängkläder och gardiner, ett bra val av färg och mönster bidrar till utrymmets layout. Återigen spelar det visuella verkligen en mycket viktig roll här.

Att tänka om utrymmet

Självklart, Det är användbart att avgränsa utrymmet i tonårsrummet. Zoner måste vara fördefinierade för att uppnå en harmonisk layout. Olika alternativ gör det möjligt att avgränsa områden som färgsättningar på väggen, en skärm eller gardiner. Det gör även sovrummets funktionalitet. Här är utrymmena som ska bestämmas:

  • Sovplats: den rymmer sängen och upptar en stor del av sovrummet. Det är dock möjligt att välja en bäddsoffa för att spara utrymme under dagen. Det bör finnas ett nattduksbord bredvid sängen så att tonåringen kan städa upp den och lägga några saker på den.
  • Hörnkontor: tonåringen behöver det för läxor eller för att lägga ifrån sig sin dator. Ett skrivbord som är proportionellt mot storleken på sovrummet är att rekommendera om det senare inte är för rymligt. På marknaden finns infällbara skrivbordsmodeller tillgängliga. De tillåter vinna lite mark och avsevärt förenkla organisationen av sovrummet.
  • Receptionen: När du blir äldre uppstår behovet av att ta in vänner för att lyssna på musik, arbeta med ett föredrag eller bara för att chatta. Receptionsområdet beror på tillgängligt område. Om sovrummet har ett rymligt hörn, tveka inte att lägga till en liten hörnsoffa, ett soffbord och till och med några fåtöljer. Färger och former måste vara i perfekt harmoni med resten av möbler och dekoration. Om sovrummet tvärtom är ganska trångt kommer trendiga sittpuffar placerade på golvet, på en matta, göra susen.

Originaltillbehör

För en tonåring kan de genom att anpassa sitt sovrum skapa sin egen värld. Originalmöbler och dekorationer kan harmonisera hela organisationen av sin kokong. På inredningssidan är de överdimensionerade målningarna en del av den aktuella trenden och visar upp sovrummets övergripande tema. Skräddarsydda möbler i olika former bör också prioriteras för att hjälpa till att organisera och optimera med en touch av originalitet. För att ge ett exempel kan en skateboard som används som pall användas för att möblera skrivbordet eller för en tonårspojkes reception. En annan trendig och särskilt populär idé är våningssäng. Det är viktigt att spara utrymme genom att använda denna typ av möbler. Eftersom boxfjädern är hög är det möjligt att inreda kontorsområdet eller annan funktion i det lediga utrymmet, vilket kommer att maximera det praktiska i tonåringens sovrum.