Hur rengör man fönsterspår ordentligt?

Ofta försummas vid rengöring av fönster, skenorna är dock mycket känsliga för föroreningar. Genom att glömmas bort samlas smuts där och kan skapa ett obehagligt tjockt lager. För att rengöra dem på djupet bör några effektiva metoder föredras. Du behöver bara gruppera rätt produkter och vidta lämpliga åtgärder.

Rengör skenorna på dess fönster noggrant

Fönsterräcken: det första rengöringssteget att komma ihåg

Svåråtkomliga och ändå mycket känsliga för smuts, fönsterspår kräver lite mer uppmärksamhet när de är mycket smutsiga. Lyckligtvis kräver inte rengöring av instekta fläckar inte mycket tid och ansträngning. Det är faktiskt helt enkelt nödvändigt att använda effektiva produkter. Men för att inte ställas inför en stor ansamling av föroreningar är det ideala att gynna en regelbunden rengöring och adoptera förebyggande åtgärder. För att göra detta, inget särskilt komplicerat. Damma bara av fönsterspåren dammsugning dagligen. Var uppmärksam på hörnen, eftersom de samlar mest damm. Väldigt passande, denna operation kräver inte mycket tid och tillåter att ett tillfredsställande resultat erhålls.

Mirakellösningen för att rengöra skenorna: bakpulver och vinäger

Bakpulver och vinäger är kända för sina utmärkta tvättmedelsegenskaper. Deras kombination är mer än tillräckligt för att noggrant rengöra smutsen som invaderar fönsterspåren, även i de mest svåråtkomliga hörnen. Tack vare denna lösning sker skrubbningen med en minsta ansträngning och på nolltid. Det är dock viktigt att skaffa de nödvändiga materialen för korrekt rengöring. Du behöver en gammal tandborste, bomullspinne, pappershanddukar, en trasa och en smörkniv.

För att polera fönsterskenorna ordentligt följer du stegen här:

 1. Sprid ut lite bikarbonat på mycket smutsiga områden, nämligen rälsens hörn.
 2. Häll lite av vit vinägerbikarbonat. Vänta tills blandningen produceras mousse. Att låta göra 5 till 10 minuter. Använd borsten på en gammal tandborste för att samla så mycket smuts som möjligt i mitten av skenan.
 3. Samla smutsen med en pappershandduk och släng den.
 4. Blöt trasan och polera resterna av föroreningar.
 5. Täck änden av ragg smör kniv för att rengöra skenornas hörn.
 6. Avsluta rengöringen med en ren trasa.

Det är möjligt att ersätta smörkniven med bomullspinne. Bara dessa är det inte inte ekonomiskt, det behövs ca 30 stavar för att helt kunna ta bort smutsen. Dessutom är de mindre effektiva eftersom de absorberar lite damm.

Bakpulver och vit vinäger kan även användas på andra sätt för rengöring av fönsterspår. För denna andra metod, här är metoden att följa:

 1. Strö bakpulver på urtagen på fönsterskenan;
 2. Häll vit vinäger över bakpulver. Skummet som bildas bryter ner lagren av envis jord;
 3. Prestera cirkulära rörelser längs skenornas längd när skummet försvinner;
 4. Gå tillbaka till skrymslen och samla upp smutsen mot mitten av skenan med hjälp av bomullspinne;
 5. Häll varmt vatten i ett glas och sprid över skenorna från hörnen till mitten;
 6. Torka av med en pappershandduk för att få en helt torr yta.

Rengör skenorna med väteperoxid

Oron vid rengöring av fönsterspåren kommer av att utrymmet som ska städas verkligen är smal och den skrymslen är Svårt att nå. Dessutom samlar denna del av fönstret enkelt och snabbt alla typer av föroreningar. En hög med smuts lägger sig där och kan i förlängningen bromsa fönstrens öppning. Dessutom tappar öppningarna gradvis sin estetik.

I det här fallet blir skurning en nödvändighet och för att uppnå det enkelt och effektivt bör detta tips antas. Eftersom det kan vara ganska kraftfullt, är det lämpligt att ta bort eventuella rester från produkten för att inte skada ytan. Dessutom är det nödvändigt förbjuda användningen av slipande verktyg. Här är rengöringsstegen att följa:

 1. Spridning bikarbonat längs rälsens längd;
 2. Häll sedansyresatt vatten ;
 3. Använda sig av Q-tips eller a gammal tandborste för att ta bort så mycket smuts som finns kvar;
 4. Avsluta rengöringen med att torka av med hushållspapper eller en mikrofiberduk.

Mycket enkelt och effektivt, det tar bara några minuter att göra denna yta som ny.

Vatten och diskmedel för skrubbning

Diskmedels rengörande egenskaper är väl etablerade. Denna produkt är särskilt populär för rengöring av olika ytor i huset. De poleringsgester som ska användas, liksom verktygen att använda, förblir alltid desamma, oavsett vilka produkter som ska användas. För att göra detta, bara späd det milda rengöringsmedlet i vatten så att blandningen inte blir för strippande. Använd den erhållna lösningen för att rengöra spåren av smuts som finns på fönsterskenorna tills de försvinner.

Rengöring av fönsterspår: några viktiga punkter att veta

Långt försummade, fönsterskenor samlar lätt upp en stor mängd smuts. Jordlagret stelnar då och är mycket svårt att få bort. I detta fall kan användningen av en slipande svamp Var av fin stålull är nödvändigt. Annars kan det ta lång tid att få bort smutsen. När skenornas yta börjar synas är det dags för sedvanlig rengöring. Den frätande svampen ska nu bytas ut mot en gammal tandborste eller bomullspinne.

Efter att ha sett till att du har tagit bort alla smutsfläckar perfekt är den bästa reflexen underhålla fönsterskenan. Ibland, olja denna del med en silikonspray. Denna operation förhindrar blockeringar när fönster öppnas. Som en påminnelse, daglig dammsugning som förhindrar uppkomsten av denna smuts på lång sikt. Vi rekommenderar starkt att du inte försummar dessa två tips om du vill bevara estetiken och smidigheten i att öppna dina fönster.