Hur säkrar man husets ytterdörr ordentligt?

Hur gör man ytterdörren motståndskraftig mot inbrott? De använder många tekniker för att tvinga fram en ytterdörr, till exempel med en slägga, en kofot eller en kraftfull spark. Här är de olika lösningar som kan användas.

Säkra ytterdörren till ditt hem

Välj en solid installation

Många föredrar ihåliga entrédörrar på grund av deras låga vikt och låga pris. Däremot kan inbrottstjuvar lätt slå igenom dem. Därför är det lämpligt att välja en solid ytterdörr gjord av lackerat trä, glasfiber, stål, metall eller till och med komposit.

Tänk på riktningen för att öppna dörren

Vid installation av en ny entrédörr med en ny ram, är det lämpligt att välja en dörr i glasfiber som öppnar sig utåt snarare än inåt. Installerad på detta sätt kommer dörren att vara mer motståndskraftig mot inbrottsförsök.

Utrusta dörren med ett lås

En entrédörr försedd med ett lås är effektivare mot försök till inbrott. Det finns främst två modeller :

 • Det encylindriga bultlåset

Den har ett vändkors som gör att dörren kan låsas upp från insidan utan att använda nyckel.

 • Det dubbla cylinderlåset

Det krävs en nyckel för att öppna från utsidan och insidan. Den här typen av lås är idealisk om det finns ett fönster bredvid eller i dörren. I händelse av att en inbrottstjuv slår sönder fönstret kommer han inte att kunna föra in sin arm i öppningen för att låsa upp dörren.

Säkra den skjutbara ytterdörren

Skjutbara entrédörrar blir mer och mer moderiktiga på grund av de fördelar de erbjuder:

 • Utrymmes sparande;
 • Modernt och estetiskt;
 • Praktiskt för personer med nedsatt rörlighet;
 • Lätt att installera;
 • Finns i olika typer av material och modeller (solid, glaserad etc.).

Det finns olika sätt att säkra en skjutdörr:

 • Installera nyckellås i botten och toppen Dörr ;
 • Gör eller köp en stång som sträcker sig från dörrkarmen till dess centrala del för att förhindra att den öppnas;
 • Placera ett tungt föremål i botten av skjutkanten för att förhindra att dörren öppnas från utsidan.

Montera ett cylinderskydd på låset

Att dra ut, förstöra eller plocka cylindern i ett lås är en av de vanligaste inbrottsmetoderna som används av inbrottstjuvar. Därför, för ökad säkerhet, är det viktigt att skydda cylindern på ytterdörrlåset. För detta krävs installation av ett cylinderskydd. Detta tillbehör förhindrar effektivt inbrottsförsök att attackera låscylindern. På marknaden finns det flera modeller. För att välja en som uppfyller dina behov måste olika kriterier beaktas:

 • Sammansättningen av cylinderskyddet (aluminium, pansarstål, etc.);
 • Tjocklek (ju större tjocklek, desto effektivare är enheten, förutsatt att den anpassar sig till cylinderns storlek);
 • Antiborrtabletten, delen som gör det helt omöjligt att borra cylindern.

Byt ut dörrsluten mot elektriska slutstycken

De flesta entrédörrar är försedda med enkla slag, eftersom de är billiga (från 1 € till 10 €). De är dock ett lätt byte för inbrottstjuvar. För att minska risken för stöld rekommenderas att installera elektriska slag. Förutom att öka säkerheten gör dessa det enkelt att ta sig in och ut ur huset. Faktum är att tack vare dessa tillbehör är det nu möjligt att fjärröppna dörren via ett kommando (en intercom, en switch, en monitor, etc.). Men jämfört med enkla strejker är deras pris fortfarande ganska högt (mellan 20 och 90 €).

Säkra gångjärnen

För att säkerställa att ytterdörren är perfekt motståndskraftig mot inbrottsförsök rekommenderas att byt ut utsatta gångjärn eller säkra dem med outtagbara pinnar. För att göra detta, byt ut de två centrala gångjärnsskruvarna med ej löstagbara gångjärnspluggar eller med dubbla murade spikar.

Vid oexponerade gångjärn måste de fästas i ramen med 8 cm skruvar.

Förstärk dörrkarmarna

Även om ytterdörren är robust och försedd med kvalitetslås, kommer detta inte att hindra inbrottstjuvar från att försöka bryta sig in. Detta eftersom de enkelt kan ta bort dörrkarmarna med en stor spark eller med hjälp av en kofot. Därför är det viktigt att fästa ramarna genom att fästa dem med flera 8 cm skruvar, anordnade längs ramen.

Installera ett säkerhetslås

Att utrusta ytterdörren med ett säkerhetslås är fortfarande det enklaste sättet att skydda ditt hem. För att göra detta måste du:

 1. Ta bort den gamla cylindern med en skruvmejsel;
 2. Ta bort alla fästskruvar från dörrhandtaget;
 3. Sätt in nyckeln i cylindern och vrid den sedan något åt ​​båda hållen;
 4. Dra i nyckeln för att ta bort cylindern;
 5. Sätt in den nya cylindern i låset;
 6. Vrid nyckeln för att kontrollera att öppningsmekanismen fungerar perfekt;
 7. Dra åt cylinderns fästskruv ordentligt i nivå med dörrfältet;
 8. Skruva på personalens handtag igen.

Ha en utomhusarmatur med rörelsedetektering

Det finns effektiva och billiga avskräckande medel på marknaden. Dessa är till exempel utomhusarmaturer med rörelsedetektering. Dessa tillbehör är utrustade med infraröda detektorer och slås på när en person eller ett djur passerar i närheten. Tack vare ett sådant system kommer inbrottstjuven att bli överraskad av ljuset och fly av rädsla för att varna de boende i lokalerna. För att vara fullt effektiv måste armaturen placeras på en nödvändig plats för att nå ytterdörren, inklusive trädgården. Det är också lämpligt att installera två lampor: en på baksidan och en vid ingången till dörren. Observera att en armaturmodell kostar från 25 €.